Droomwoordenboek

T

Tijger t/m Tourniquet

Tijger
Als je droomt over een tijger, symboliseert dit beest je onderdrukte gevoelens en emoties, die je beangstigen. Een andere uitleg is dat de tijger staat voor vrouwelijke sexualiteit, agressie en verleiding. Als de tijger gekooid is, geeft de droom aan dat de onderdrukte emoties / gevoelend op doorbreken staan.
Tin
Een droom over tin symboliseert mentale en intellectuele groei. Je bent je horizon aan het verbreden en je staat open voor nieuwe ervaringen.
Tipsy
Als je droomt dat je een beetje tipsy bent, verwijst dit naar je onbezorgde aard en je joviale karakter.
Titanen
Als je titanen (=soort superreuzen) ziet in je droom, wijst dit erop dat je de macht hebt om dingen gedaan te krijgen. Wees in controle over je eigen lot.
Toerist
Als je over toeristen droomt, geeft dit aan dat je in een positie bevindt waarin je anderen kunt helpen.
Toespraak
Een toespraak houden in je droom geeft aan dat je je gevoelens en gedachten moet uiten. Je moet iets belangrijks en/of dringends communiceren.
Toilet
Als je droomt over een toilet, symboliseert dit de behoefte om bepaalde emoties los te laten of iets uit je leven waar je eigelijk niets aan hebt te laten gaan. Als je in je droom de wc schoonmaakt, betekent dit dat je je uit je oude vel losmaakt en je remmingen laat varen.
Tomaten
Dromen over tomaten symboliseren huiselijk geluk en harmonie. Als je droomt dat je een tomaat eet, voorspelt dit een goede gezondheid.
Ton
Wanneer je een ton ziet of draagt in je droom, duidt dit op een verbetering van je huidige situatie. Als de ton gevuld is, wijst dit op overvloed, liefde en gezondheid. Een lege ton geeft aan dat je een verlies of conflict zult overwinnen.
Tong
Een droom over je eigen tong is een verwijzing naar de dingen die je zegt. Je hebt misschien al teveel gezegd of je zou je juist wat nadrukkelijker moeten uitdrukken.
Tonijn
Een tonijn in je droom symboliseert uithoudingsvermogen en behendigheid. Door je levenservaring zal je karakter krijgen en sterker worden.
Toorts
Als je droomt over een toorts, vertegenwoordigt dit zelfvertrouwen, het vermogen om te slagen of spiritueel vertrouwen. Een droom waarin je met een aangestoken toorts rondloopt symboliseert liefde.
Top
Als je droomt dat je op de top van een berg staat, symboliseert dit alles wat je bereikt hebt en succes. Je zal het nog ver schoppen in je leven.
Topless
Als je droomt dat je topless bent, verwijst dit naar de manier waarop je liefde toont en uitdraagt. Je zou de liefde (weer) toe kunnen laten in je leven.
Toren
Een toren in je dromen staat voor hoge verwachtingen en aspiraties. Als je van een toren naar beneden kijkt, dan suggereert dit je vermeende superioriteit over anderen. Je zou teven een opgeblazen ego kunnen hebben.
Tornado
Als je droomt over een tornado, suggereert dit dat je last hebt van extreme emotionele uitbarstingen of driftbuien. Zit je toevallig in een situatie of relatie die mogelijk slopend is?
Torpedo
Een droom over een torpedo suggereert dat je meer direct en eerlijk met je gevoelens om zou moeten gaan. Het zou daarentegen ook juist aan kunnen geven dat je juist te direct en bot bent. Een torpedo heeft ook een fallische betekenis en zou derhalve mannelijke kracht en agressie kunnen symboliseren.
Torso
Als je een torso van iemand of die van jezelf opmerkt in je droom, legt dit de nadruk op je gevoelens en emoties. De torso kan ook trots en zelfvertrouwen symboliseren.
Totempaal
Een droom over een totempaal vertegenwoordigt je behoefte om je beschermd te voelen. De totempaal is een symbool voor kracht en macht.
Tourniquet
Een droom waarin je een tourniquet zet, duidt erop dat je je leeg voelt. Je zou je eigenlijk meer moeten concentreren op je sterke punten en niet teveel de nadruk moeten leggen op je mindere kanten.