Droomwoordenboek

P

Praten t/m Pyramide

Praten
Een droom waarin je aan het praten bent heeft geen bijzondere betekenis, tenzij het ongebruikelijke- of bizarre praat betreft.
Predikant
Als je een predikant ziet in je droom, suggereert dit dat je je geestelijke behoeften moet erkennen.
President
Wanneer een president voorkomt in je droom, symboliseert hij autoriteit, macht en controle. Deze droom kan tevens je persoonlijke mening over de president en zijn acties vertegenwoordigen.
Pretpark
Als je droomt dat je in een pretpark bent, duidt dit erop dat je tijd moet vrijmaken voor ontspanning en plezier. Denk eraan dat alles in het park staat voor een aspect van jezelf. Een andere uitleg is dat je tegenwoordig te snel afgeleid bent.
Prieeltje
Als je droomt dat je in een prieeltje of tuinhuisje staat, staat dit symbool voor je openheid en ontvankelijkheid binnen een bepaalde relatie. Een prieeltje vertegenwoordigt bovendien jouw idealen en tevredenheid.
Priester
Als je een priester ziet in je droom, verwijst dit naar spirituele behoeftes en begeleiding. Als je in je droom een priester bezoekt, zou je op zoek kunnen zijn naar hulp, raad of vergiffenis.
Prins
Als je droomt dat je een prins bent, duidt dit op een wens om je belangrijk en nodig te voelen. Je hebt bewondering voor jezelf, en alles dat je bereikt hebt.
Prinses
Als je droomt dat je een prinses bent, duidt dit erop dat je je (innerlijk) potentieel hebt ontdekt. Je zou nog wel verder moeten groeien en je eigen karakter ontwikkelen. Mischien ben je wel iets te veeleisend, en gedraag je je als een verwend nest.
Printer
Als je een printer in je droom ziet, suggereert dit dat je een gedachte of idee probeert uit te drukken op een manier die anderen kunnen begrijpen.
Proces
Als je droomt dat je terecht staat, duidt dit erop dat je jezelf meer moet leren accepteren, en minder snel je mening over anderen klaar zou moeten hebben.
Proefmonster
Als je droomt over een verscheidenheid aan proefmonstertjes, geeft dit aan dat goede kansen zich keer op keer aandienen.
Pruik
Als je droom dat je een pruik draagt, verwijst dit naar een of andere vorm van misleiding. Je zou een verkeerde indruk kunnen afgeven en de mening van anderen als de jouwe kunnen presenteren.
Publiek
Een droom waarin je voor een publiek staat, vertegenwoordigt de wereld om je heen en hoe ze nauwlettend je acties in de gaten houdt. Een andere betekenis zou gevonden kunnen worden in de angst dat persoonlijke en privé gevoelens onthuld zullen worden.
Puistje
Dromen over puistjes gaan over problemen met je gevoel van eigenwaarde en zelfbeeld. Je voelt je ongemakkelijk of niet op je plaats in een bepaalde situatie of relatie.
Puppy
Een droom over een puppy symboliseert je speelsheid en zorgeloze karakter. Het kan ook verwijzen naar een opbloeiende vriendschap.
Pus
Wanneer je droomt over pus, duidt dit erop dat iets uitgedrukt moet worden. Je zou vooroordelen, meningen of andere negatieve houdingen onbewust verstopt kunnen hebben, die nodig moet geadresseerd moeten worden. Je zal moeten erkennen dat zulke gevoelens bestaan en je zult er iets mee moeten doen. Let er ook op waar het pus zich op je lichaam bevindt.
Put
Een droom over een put in de grond verwijst naar de verborgen aspecten van wat je doet. Het zou ook kunnen betekenen dat je binnenste leeg of hol aanvoelt. Deze droom zou dan als een 'eyeopener' kunnen dienen: je zou er meer op uit moeten en jezelf open moeten stellen voor nieuwe interesses en activiteiten.
Pyjama
Wanneer je een pyjama draagt, of er een ziet in je droom, suggereert dit dat je nodig even zou moeten relaxen en even tot rust zou moeten komen.
Pyramide
Als je droomt over een pyramide, suggereert dit dat er in een korte tijd vele nieuwe en grote veranderingen plaats zullen vinden. De pyramide is een symbool van duurzaamheid en stabiliteit.