Droomwoordenboek

P

Paparazzi t/m Parkeren

Paparazzi
Als je droomt dat je achtervolgd wordt door de paparazzi, duidt dit erop dat je privacy geschonden is, of dat je je niet thuis voelt met een bepaalde identiteit. Aan de andere kant zou deze droom er ook op kunnen wijzen dat je graag beroemd zou willen zijn.
Papegaai
Een papegaai in een droom vertegenwoordigt roddel. Een boodschap wordt aan je onthuld. Deze droom kan ook betekenen dat iemand zichzelf herhaalt. Een andere uitleg zou kunnen zijn dat de papegaai een egocentrisch of onuitstaanbaar persoon uit het echte leven vertegenwoordigt.
Paperclip
Als je droomt over een paperclip, suggereert dit dat je het gevoel hebt dat je een relatie in stand moet houden. Misschien zou je bepaalde zaken in je leven wat meer moeten organiseren.
Papier
Een droom over wit papier duidt op je verlangen naar een frisse start. Deze droom kan ook wijzen op een verlangen om jezelf met schrijven of via kunst uit te drukken. Een stapel papier duidt op overweldigende verantwoordelijkheden of stress waar je mee te maken zou kunnen hebben.
Papyrus
Een droom over papyrus geeft aan dat je op het verleden terugblikt. Je kunt een hoop leren van voorgaande ervaringen.
Parachute
Als je droomt dat je aan een parachute hangt, wijst dit op bescherming in een turbulente , risicovolle periode. Je hebt een gevoel van veiligheid.
Paradijs
Een droom waarin je in het paradijs bent, symboliseert je verlangen naar spirituele perfectie. Je zou jezelf proberen terug te trekken uit de stress van de echte wereld. Een andere uitleg zou kunnen zijn dat je (teveel) in je eigen wereld leeft. Je bent niet realistisch.
Paranoia
Als je paranoia bent in je droom, wijst dit op terughoudenheid in een bepaalde situatie of relatie. Je bent nog niet klaar om die grote stap in je leven te nemen en je bent overmand door vrees en wantrouwen.
Paraplu
Een droom over een paraplu suggereert dat je een schild opwerpt voor je eigen emoties, en dat je probeert je gevoelens te vermijden. De paraplu is tevens een symbool voor emotionele veiligheid. Als de paraplu lekt, duidt dit erop dat je niet voorbereid bent om probelemen onder ogen te zien.
Parasiet
Een parasiet in je droom suggereert een gebrek aan vitaliteit en een gevoel van fysieke uitputting. Je raakt teveel afhankelijk van anderen. Deze droom kan ook aangeven dat je meer neemt dan je (terug)geeft.
Parel
Dromen over een parel symboliseren de menselijke ziel, innerlijke schoonheid, puurheid en maagdelijkheid. Een alternative betekenis is dat parels staan voor tranen en triestigheid. Een parelketting kan op gelijkheid en conformiteit duiden.
Parfum
Als je droomt dat je parfum opdoet, suggereert dit dat je op zoek bent naar meer plezier in je leven. Parfum staat ook symbool voor je seksualiteit, sensualiteit en verwennerij.
Parijs
Als je droomt over Parijs, symboliseert dit een behoefte aan romantiek en passie. Het wijst er ook op dat je een uitgesproken persoon bent. Je eigen ervaringen en kennis over Parijs, en het gevoel dat je erbij hebt, is natuurlijk meer van belang dan de voorgenoemde droomuitleg.
Park
Als je droomt dat je in een park bent, vertegenwoordigt dit een tijdelijke vlucht uit de werkelijkheid. Het wijst op vernieuwing, meditatie en spiritualiteit. Je zou momenteel een periode van aanpassing kunnen doormaken na een ernstig persoonlijk conflict, of het einde van een passievolle verhouding.
Parkeerbediende
Als je droomt dat je een parkeerbediende bent, duidt dit erop dat je richting mist in je leven. Je ben altijd bezig anderen te helpen met het bereiken van hun doelen, niet die van jezelf.
Parkeerbon
Een droom waarin je een parkeerbon krijgt, suggereert een beetje verloren gevoel dat je niet goed weet welke richting je leven op moet. Je bent van mening dat je wordt beoordeeld en bekritiseerd voor de weg die je wilt inslaan. Deze droom zou ook een analogie kunnen zijn voor een gebrek aan prestaties of pech in je leven.
Parkeerbon
Wanneer je droomt dat je een parkeerbon krijgt, suggereert dit dat je het gevoel hebt dat je niet precies weet wat je met je leven aanwilt. Je zou kunnen denken dat mensen je beoordelen of bekritiseren voor de richting die je op wilt gaan. Deze droom zou ook een metafoor kunnen zijn voor het feit dat je eigenlijk nog maar weinig gedaan hebt, of aan tegenslagen in je leven.
Parkeermeter
Als je droomt over een parkeermeter, duidt dit erop dat je vrije en zorgeloze dagen spoedig voorbij zullen zullen zijn. Je zou een beslissing moeten nemen over een bepaald doel en wat je nu precies met je leven aanwilt voordat het aan je voorbijgaat. Een andere uitleg kan zijn dat je je houding aan moet passen, of je loopt het risico om anderen voor het hoofd te stoten.
Parkeerplaats
Wanneer je droomt over een parkeerplaats, suggereert dit dat je het wat kalmer aan moet doen en even vrijaf zou moeten nemen van je dagelijkse activiteiten.
Parkeren
Een droom over het parkeren van je auto suggereert dat je het maken van sommige beslissingen even voor je uit moet schuiven.