Droomwoordenboek

G

Groente t/m Guirlande

Groente
Groente in je droom staat symbool de behoefte aan spirituele voeding. Een aardser verklaring is dat de droom voorspelt dat je een gebrek hebt aan dit voedingsmiddel. Verlepte groente duidt op droevigheid.
Groep
Een droom over een groep verwijst naar het samenvoegen van verschillende aspecten van je karakter en persoonlijkheid.
Grond
Een droom waarvan je is bijgebleven dat je op de grond staat, vertegenwoordigt je basis en je netwerk waarop je kunt terugvallen.
Groot
Als je droomt over de grootte van iets, vertegenwoordigt dit het belang dat men toekent aan bepaalde personen en objecten. Het verwijst tevens naar de mate van macht die je uitoefent of juist naar de macht die anderen over jou hebben. Een meer Freudiaanse is dat de grootte van een object symbolisch is voor de grootte van iemand penis, misschien die van jezelf of van een geliefde.
Grot
Een droom over een grot staat symbool voor de baarmoeder en wijst op veiligheid bescherming. Als je droomt dat je door een donkere grot loopt, vertegenwoordigt dit het verkennen van je onderbewuste. Het wijst op zelfontdekking.
Guirlande
Een guirlande vertegenwoordigt volledigheid en vervulling. Als je droomt dat je de bloemenslinger draagt, suggereert dit een band met iemand.