Droomwoordenboek

G

Geel t/m Gereedschap

Geel
Geel heeft zowel een positieve- als een negatieve gevoelswaarde. Als de droom plezierig aanvoelt, dan staat de kleur geel symbool voor het intellect, geluk, harmonie en wijsheid. Als de droom daarentegen niet zo prettig aanvoelt, dan vertegenwoordigt de kleur geel juist lafheid en ziekte. Je zou in dit geval een angst kunnen hebben te kiezen of actie te ondernemen. Als gevolg hiervan zou je een terugval kunnen ervaren.
Geelzucht
Als je droomt dat jij of iemand geelzucht hebt, duidt dit op besluiteloosheid. Je hebt moeite om een keuze te maken over een bepaald onderwerp. Deze droom zou daarentegen ook een zelfdiagnose kunnen zijn. Misschien is het tijd om je dokter te bezoeken.
Geest
Over het algemeen symboliseren geesten of spoken eigenschappen van jezelf die je vreest. Dit kan bijvoorbeeld een pijnlijke herinnering zijn, schuldgevoel of verdrongen gevoelens. Je zou bang kunnen zijn voor de dood.
Geest in de fles
Een droom over een geest in de fles vertegenwoordigt je creativiteit en wilskracht. Aan de andere kant zou deze droom kunnen betekenen dat je de geest uit de fles hebt laten ontsnappen, en niet meer in staat bent om de gevolgen te overzien.
Geeuwen
Dromen waarin jij of iemand anders geeuwt, wijst op een behoefte aan emotionele en intellectuele stimulatie. Je mist vitaliteit en je hebt wellicht een gebrek aan energie in je leven.
Geheim
Als jij of iemand anders een geheim heeft in je droom, duidt dit op verborgen kracht. Het suggereert dat er iets uit je onbewuste op moet komen duiken.
Geiser
Een droom over een geiser symboliseert een emotionele uitbarsting. Je moet je onderdrukte woede onder ogen zien en proberen te verwerken voordat je helemaal uit je stekker gaat.
Geisha
Een geisha staat voor schoonheid, charme en elegantie. Als je droomt dat je zelf een geisha bent, wijst dit er op dat je in je persoonlijke, sociale en professionele leven goed in balans bent. Je past je makkelijk aan in verschillende situaties.
Gejammer
Als je gejammer hoort in je droom verwijst dit naar droefheid, pijn of het lijden van iemand rond je heen. Als je zelf weeklaagt, dan dient deze droom als een medium om emoties vrij kunt geven die je normaliter niet in het echte leven kwijt kan.
Gek
Dromen dat je gek wordt, suggereert dat je je doelen uit het oog bent verloren. Misschien heb je het gevoel dat je niet langer van iemand afhankelijk kunt zijn.
Gekko
Een droom over een gekko staat symbool voor een overeenkomst of bevestiging. De keuze die je moet maken is bevestigend. Een alternatieve uitleg is dat deze droom wijst op vernieuwing.
Gel
Wanneer je haargel gebruikt in je droom, vertegenwoordigt dit jouw behoefte aan structuur. Je wilt graag dat alles volgens plan verloopt.
Geld
Als je droomt over geld geeft dit aan dat succes en welvaart binnen je bereik liggen. Geld kan symbool staan voor (zelf)vertrouwen, succes of normen en waarden.
Gelofte
Dromen waarin je een gelofte maakt, vertegenwoordigen beloftes die ook invloed hebben op andere mensen. Dergelijke dromen zouden zulke beloftes en de angst om anderen teleur te stellen opnieuw kunnen proberen te bevestigen. In het bijzonder, als je huwelijksgeloftes aflegt in je droom, benadrukt dit de verbintenis met je levenspartner.
Geluid
Wanneer je een vreemd geluid hoort in je droomt, verwijst dit naar het onverwachte en het onbekende.
Generator
Dromen over een generator staan symbool voor motivatie en je bereidheid om je doelen te behalen. Deze droom zou ook een metafoor kunnen zijn dat je nieuwe of andere dingen genereert.
Genie
Dromen waarin je een genie bent, vertegenwoordigen je volledig potentieel. Een alternatieve betekenis is echter dat je jezelf minderwaardig of niet goed genoeg voelt.
Genitaliën
Een droom over je eigen genitaliën wijst op jouw gevoelens ten aanzien van sexualiteit en je houding ten opzichte mannelijkheid (of vrouwelijkheid). Het is tevens gerelateerd aan kwesties met betrekking tot binding en genot.
Geranium
Een geranium in je droom staat symbool voor lang blijvende schoonheid en tijdloze elegantie.
Gereedschap
Als je gereedschap ziet of gebruikt in je droom, symboliseert dit zelfexpressie, vaardigheden en talent. Je gebruikt de middelen die je tot je beschikking hebt. Misschien zou je een nieuwe weg moeten creëren en een andere richting op moeten gaan.