Droomwoordenboek

B

Boot t/m Bruidsjurk

Boot
De boot brengt ons naar een nieuwe toekomst. Rustig water betekent daarbij rustig vaarwater, onrustig water betekent onrust en onevenwichtigheid. Is het donker en kunnen we niet zien waarheen we varen, dan weten we in het waakbestaan op het ogenblik niet hoe alles zal verlopen.
Bord
Als je droomt over een bord, duidt dit op je sociale vooruitgang en een honger naar het leven. Een leeg bord geeft aan dat er een emotionele leegte in je leven is. Je zou je tekort gedaan kunnen voelen. Een andere droomuitleg is dat je je prioriteiten moet heroverwegen.
Bordspel
Bordspellen in je droom suggereren vooruitgang in het leven.
Borsten
Borsten symboliseren de behoefte om verzorgd te worden. Ze staan voor moederschap, verzorging en afhankelijkheid. Als mannen dromen over borsten is de betekenis vooral te vinden in sexuele opwinding en rauwe, pure energie.
Borstvoeding
Een droom waarin je borstvoeding geeft, verwijst naar sterke moedergevoelens en instincten. Als je moedermelk lekt of spuit, wijst dit op je enthousiasme om moeder te worden.
Bos
Een bos vertegenwoordigt leven, vruchtbaarheid, verjonging en lente. Een andere betekenis van het bos is dat het staat voor het onbekende of onderbewuste. Je zou een gedeelte van jezelf kunnen ontdekken dat gedreven wordt door instinct.
Braken
Als je droomt dat je moet braken, duidt dit erop dat je een weerzinwekkend aspect uit je leven moet bannen. Er zouden bepaalde emoties of gedachtes zijn die je moet confronteren en vervolgens moet loslaten.
Branden
Als je iets ziet branden wijst dit erop dat je intense gevoelens en of passionele sexuele gevoelens ervaart. Er is een kwestie die je niet langer kan negeren. Het kan tevens suggereren dat je wat tijd voor jezelf moet nemen en relaxen.
Brandweerauto
Als droomt over een brandweerwagen, suggereert dit dat je de neiging hebt om meer aan de behoeften van anderen te denken dan aan je eigen behoeften. Je kan je ook zorgen maken over situaties die werkelijk buiten je macht liggen. Je zou niet moeten proberen om altijd de bindende factor te zijn, en alles proberen te fixen.
Breken
Als je droomt dat je iets breekt, wijst dit er op dat er veranderingen voor jou in het verschiet liggen. Je wilt 'breken' met een bepaalde situatie en de richting waarin je leven opgaat veranderen.
Breuken
Dromen over een wiskundig probleem (zoals breuken) symboliseert de wijze waarop je met problemen omgaat.
Brief
Een droom waarin je een brief ontvangt, duidt op een nieuwe kans of uitdaging. Een brief kan ook een boodschap van je onderbewuste vertegenwoordigen. De inhoud van de brief kan je raad geven over een bepaalde situatie.
Bril
Wanneer je in het echte leven geen bril draagt, maar wel in je droom, suggerereert dit dat je een helderdere blik op de situatie zou moeten krijgen. Er kan sprake zijn van een misverstand, of een verkeerd ingeschatte situatie moet rechtgezet worden.
Broek
Dromen over een broek suggereren dat je je afvraagt wat je rol in een bepaalde situatie is. Het materiaal en kleur van de broek is ook van belang bij de droomuitleg: een fluwelen broek is bijvoorbeeld een verwijzing naar je sensuele kant.
Broer
Als je droomt over je broer, zou dit een symbool kunnen zijn van een specifiek onderdeel van de relatie die je tot hem hebt. De droom kan ook aangeven dat er iemand in je echte leven is die soortgelijke- of dezelfde karaktereigenschappen heeft als je broer.
Brood
Brood in je droom vertegenwoordigt de basisbehoeftes in het leven. Brood wijst op de positieve aspecten en belangrijke dingen die je op je levensweg hebt opgedaan.
Broodrooster
Als je een broodrooster ziet in je droom, suggereert dit dat je bijdehand en sneldenkend bent. Het kan ook verwijzen naar je onafgebroken stroom van ideeën.
Brownie
Wanneer je droomt dat je een brownie eet, symboliseert dit zelfvertroeteling. Je hebt het gevoel dat je ergens recht op hebt, en je trakteert jezelf alvast op een zoete, kleine beloning. Wanneer je brownies aan het bakken bent, geeft dit aan dat je altijd begaan bent met andere mensen.
Brug
Een droom waarin je een brug oversteekt, duidt op een belangrijk besluit of een gedenkwaardig moment in je leven.
Bruidsjurk
Als je een bruidsjurk draagt in je droom, duidt op een evaluatie of beoordeling van je persoonlijke relatie.