Droomwoordenboek

B

Blik t/m Boomstronk

Blik
Als je een blik ziet in je droom, duidt dit op iets in je verleden wat je vast dient te houden en preserveren.
Blikopener
Als je een blikopener ziet in je droom, duidt dit op je bereidheid om nieuwe ideeën en concepten te omarmen. Het kan een symbolische geruststelling zijn dat je heel goed in staat bent om dingen zelf te doen.
Bliksem
Bliksem in je droom duidt op plotseling besef, inzicht en loutering. Een alternatieve betekenis is dat bliksem staat voor een heftige koerswijziging.
Blind
Een droom waarin je blind bent vertegenwoordigt jouw weigering de waarheid onder ogen te komen, of een gebrek aan kennis om een bepaald probleem te zien.
Bloed
Bloed vertegenwoordigt leven, liefde, passie maar bijvoorbeeld ook tegenslag. Als het woord "Bloed" in je droom geschreven staat, zou dit een verwijzing kunnen zijn naar een situatie in je leven die blijvend is, en niet veranderd kan worden.
Bloedige handen
Als je bloed aan je handen ziet, duidt dit erop dat je je ergens schuldig over voelt.
Bloemen
Een droom met bloemen in alle kleuren duidt op vriendelijkheid, empathie, plezier, schoonheid en winst. Bloemen staan ook symbool voor perfectie en spiritualiteit.
Boa constrictor
Als je een Boa constrictor ziet in je droom duidt dit erop dat je een relatie als verstikkend ervaart. Deze slang kan ook symbool staan voor onderdrukte sexuele behoeftes of verborgen sexueel genot.
Boeien
Als je droomt dat je geboeit bent, suggereert dit dat je in de sleur vastzit. Je dagelijkse leven verloopt teveel op routine.
Boeken
Als je boeken ziet in je droom staan deze symbool voor kalmte. Je zal je doel op een langzame, doch zekere manier bereiken.
Boekenkast
Een droom over een boekenkast geeft aan dat je je kennis zult aanwenden om iets tot een goed einde te brengen en plezier te beleven. Een lege boekenkast geeft echter aan dat je tegenslagen zult ervaren vanwege geldgebrek of minder werkzaamheden.
Boekenplank
Wanneer je droomt over een boekenplank, droom je over de verschillende niveaus van je geest waar ideeën, concepten en herinneringen worden bewaard. Het kan ook suggereren dat je meer informatie moet inwinnen voordat je een besluit neemt over iets.
Boerderij
Als je op een boerderij leeft in je droom, suggereert dit dat je bepaalde aspecten van jezelf dient te ontwikkelen en je talenten mag toepassen. Je bent klaar voor persoonlijke groei.
Boksen
Als je droomt dat je bokst, suggereert dit dat je een interne strijd of conflict ervaart. Deze droom kan aangeven dat je jezelf teveel beperkt of dat je je emoties van binnen opkropt.
Bom
Een droom over een bom suggereert dat je wellicht een lastige, potentieel explosieve periode meemaakt. De bom kan symbool staan voor onderdrukte verlangens of onuitgedrukte emoties die op ontploffen staan als je ze niet snel tot uitdrukking brengt.
Bontjas
Een droom over een bontjas symboliseert welvaart en luxe. Het wijst ook op je behoefte aan aandacht en je behoefte te worden bewonderd.
Boodschappen
Als je droomt dat je boodschappen doet, symboliseert dit iets wat je tot nu toe nog niet (genoeg) hebt verkregen. Niet alleen dingen, maar bijvoorbeeld ook kennis of liefde. Een vol winkelwagentje symboliseert overdaad, gemak en comfort.
Boom
Als je droomt over weelderige groene bomen, symboliseert dit nieuwe hoop, groei en verlangens. Het duidt tevens op kracht en stabiliteit. Je bent geconcentreerd op persoonlijke ontwikkeling en individuatie.
Boomhut
Dromen over een boomhut duiden erop dat je probeert te ontsnappen aan problemen uit je wakkere bestaan. Je probeert de harde werkelijkheid van het dagelijkse leven uit te sluiten.
Boomstronk
Als je droomt over een boomstronk, vertegenwoordigt dit een beeld van je innerlijke welbehagen en je persoonlijkheid. Als de stronk groot en dik is, dan wijst dit erop dat je een sterke, ruwe en duurzame persoonlijkheid hebt. Wanneer de stronk dun is, suggereert dit dat je een heel gevoelig iemand bent.