Droomwoordenboek

B

Basketbal t/m Berg

Basketbal
Een droom over basketbal duidt op teamwerk en samenwerking. Er is een situatie in je wakkere leven waarbij je de medewerking en hulp van anderen nodig hebt om een gemeenschappelijk doel te bereiken.
Baviaan
Als je droomt over een baviaan, suggereert de droom dat je beter je gevoelens moet leren uiten. Je zou wat directer moeten zijn met vertellen hoe je je voelt. Een andere uitleg daarentegen is dat deze droom aangeeft dat je je op een ongepaste manier gedraagt.
Bed
Een bed in je droom staat voor je intieme zelf en het ontdekken van je eigen sensualiteit. Als je slaapt in je eigen bed, duidt dit veiligheid en het herstellen van je innerlijke balans. Je bent op zoek naar huiselijke vrede en harmonie.
Bedanken
Als je droomt dat je iemand bedankt, duidt dit erop dat je een bepaalde eigenschap die deze persoon vertegenwoordigt in jezelf erkent en accepteert.
Bediende
Als je droomt dat je een bediende bent, suggereert dit dat je teveel instemt met anderen of dat je te onderdanig bent in een bepaalde situatie. Je zou meer voor jezelf moeten opkomen.
Bedrieger
Als je een bedrieger ziet in je droom, betekent dit misleiding of verwijst dit naar een wrede en cynische kant van je karakter. De bedrieger kan in je droom verschijnen om verwoesting in je leven tot stand te brengen of om gewoon de sleur te doorbreken.
Bedroefd
Als je droevig bent in je droom, suggereert dit dat je kan leren van teleurstellingen en jezelf blij zou moet maken. Probeer om niet in het negatieve te blijven hangen.
Beeldhouwer
Als je droomt dat je een beeldhouwer bent, suggereert dit dat je in staat bent om jezelf doelen te stellen en deze te behalen door alle obstakels te overwinnen. Een andere droomuitleg is dat je eraan werkt om jezelf te vinden en tot de kern van de zaak wil komen.
Beer
Als je droomt dat je achtervolgd wordt door een beer, duidt dit op agressie, overweldigende obstakels en concurrentie. Je zou jezelf met een bedreigende situatie geconfronteerd zien.
Begrafenis
Dromen over je eigen begrafenis symboliseren een eind aan een situatie of een einde van een bepaalde kant van jezelf.
Begrafenisondernemer
Een begrafenisondernemer in je droom symboliseert je behoefte om controle over je eigen leven te nemen, evenals de verantwoordelijkheden die erbij horen.
Beha
Een beha in je droom staat symbool voor ondersteuning en bescherming. Misschien moet je je geest opbeuren.
Behang
Dromen dat jij of iemand anders behang aan het plakken is, suggereert dat je een barrière of een of ander schild opwerpt tussen jezelf en de anderen. Deze droom zou ook aangeven dat je iets probeert weg te moffelen, een geheim of iets dergelijks. Een alternative uitleg is dat er iets is dat iets fraaier gemaakt dient te worden.
Bekken
Een droom over je bekken staat symbool voor sexuele kwesties en je gevoel van vrouwelijkheid (of mannelijkheid). Je zou moeilijkheden kunnen ervaren met betrekking tot je creativiteit of de manier waarop je je uitdrukt.
Belasting
Dromen dat je belasting betaalt, staat symbool voor de prijs die je betaalt voor het leven dat je leidt. Deze droom zou voort kunnen komen uit een soort schuldgevoel en wat je de maatschappij verschuldigd bent.
Bende
Een droom waarin je een lid bent van een bende, verwijst naar een behoefte om dingen voor elkaar te krijgen door middel van machtsvertoon en intimidatie. Deze droom legt de nadruk op de primitieve, ongecontroleerde kant van jezelf.
Benen
Als je droomt over benen, duidt dit op herwonnen zelfvertrouwen, zodat je op kunt staan en (opnieuw) de controle over je leven kan nemen. Deze droom wijst tevens op vooruitgang en staat symbool voor je vermogen om zelfstandig door het leven te bewegen.
Benzine
Een droom over benzine symboliseert energie en spiritualiteit. Een droom waarin je benzine opraakt wijst er op dat je teveel van jezelf vergt. Neem wat tijd voor jezelf. Als je droomt dat je de auto aan het bijtanken bent, wijst dit er op dat je wat beter voor jezelf moet zorgen.
Benzinestation
Een droom waarin je bij een benzinestation staat wijst op de noodzaak jezelf te revitaliseren en opnieuw op te laden. Je energielevel is vrij laag en je moet even de tijd nemen om wat bij te tanken. Deze droom symboliseert tevens je vermogen om externe bronnen in te zetten voor jouw eigen voordeel. Een alternatieve droomuitleg is daarentegen dat een benzinestation aangeeft dat je contact met anderen zou moeten maken en ze de helpende hand te bieden.
Berg
Wanneer je droomt over bergen, duidt dit op een groot obstakel (of uitdaging) dat je zou moeten overwinnen.