Droomwoordenboek

A

Alarm t/m Anus

Alarm
Wanneer je een alarm hoort of ziet in je droom, suggereert dit dat je een conflict ervaart in een relatie of situatie. Je zou kunnen twijfelen aan keuzes die je gemaakt hebt.
Albatross
Een albatros in je droom staat symbool voor vrijheid. Een stervende of dode albatros staat voor ongeluk en moeilijke, kwetsbare momenten.
Albino
Een albino vertegenwoordigt puurheid of het eeuwige leven. Je zou eigelijk wat toleranter moeten wezen en mensen meer accepteren zoals ze zijn.
Alcohol
Als je droomt dat je gezellig een alcoholhoudend drankje drinkt, duidt dit erop dat je tevreden bent over de keuzes die je gemaakt hebt. Kans op succes is waarschijnlijk.
Alien
Dromen dat je een buitenaards wezen ontmoet, geeft aan dat je in contact zult komen met mensen die je vreemd vindt. In het begin zal je je in hun bijzijn niet op je gemak voelen, maar zij zullen een positieve bijdrage leveren aan datgene waar je mee bezig bent.
Alleen
Als je droomt dat je alleen bent, suggereert dit gevoelens van afwijzing. Je zou het gevoel kunnen hebben dat niemand je begrijpt.
Allergie
Wanneer je in je droom ergens allergisch voor bent, verwijst dit naar je gevoel over een specifieke situatie. Je zou je fysiek of emotioneel beperkt kunnen voelen.
Alligator
Een alligator in je droom staat voor misleiding en verborgen instincten. Het kan een teken zijn dat je wellicht een nieuwe houding moet aannemen ten aanzien van een situatie. Het kan ook je vermogen vertegenwoordigen om te switchen tussen de materiele wereld en de emotionele, onderdrukte wereld van het onderbewuste. Een alternatieve betekenis is juist helende kracht.
Amandelen
Een droom waarin je je amandelen ziet, suggereert dat je bereid bent een bepaald aspect van jezelf te delen.
Ambulance
Wanneer je droomt over een ambulance, suggereert dit dat je bandeloze gedrag en indiscretie kan leiden tot grote problemen en complicaties. Deze droom kan ook voortkomen uit de angst voor een slechter wordende gezondheid of dat je een ziekte hebt opgelopen.
Amputatie
Als je droomt dat je ledematen zijn geamputeerd, verwijst dit naar ongebruikte talent en serieus, permantent verlies. Het verwijst naar gevoelens van frustratie, krachteloosheid en hulpeloosheid. Het zou ook kunnen betekenen dat je iets hebt laten versloffen, wat heeft geleid tot een situatie die nu op ontploffen staat.
Anaconda
Een droom waar een anaconda in voorkomt gaat over je potentieel en je creativiteit. Dit dier vestigt tevens de aandacht op je sexualiteit en en dat je hier meer mee in harmonie moet leven.
Anale seks
Dromen over anale seks duiden op onderwerping. Je zou bang kunnen zijn om in te stemmen met de verlangens van anderen.
Angst
Als je droomt dat je op een of andere manier angst ervaart, is dit veelal een reflectie van gevoelens uit je wakkere leven.
Anker
Als je droomt over een anker, staat dit symbool voor stabiliteit, veiligheid en een solide basis. Het betekent tevens dat je vast durft te houden aan je eigen mening.
Anorexia
Als je droomt dat je anorexia hebt, vertegenwoordigt dit je gebrek aan zelfwaardering en zelfrespect. Je zou moeten leren om van jezelf te houden en goed te keuren wie je bent in plaats van jezelf te straffen. De droom symboliseert je zoektocht naar perfectie.
Antenne
Als je droomt over een antenne, vertegenwoordigt dit hoe je met je omgeving communiceert. Let op de conditie van de antenne om te bepalen hoe het met je vaardigheid om je gedachten over te brengen gesteld is.
Antiek
Als je droomt over antiquiteiten, vertegenwoordigt dit normen en waarden, traditie en wijsheid. Het symboliseert iets van echte waarde of iets dat zich al bewezen heeft. Het staat tevens voor dingen uit je verleden die het waard zijn om te behouden.
Antilope
Als je droomt over een antilope, symboliseert dit dat je ambities bereikt zullen worden, maar dit zal veel van je veel energie verbruiken. Je zou een plotselinge verbetering in je financiën kunnen meemaken.
Anus
Als je droomt over je anus, verwijst dit naar negatieve emoties die je binnenhoudt of onderdrukt. Het staat voor schuldgevoel, schaamte en zelvertrouwen. De anus wordt tevens geassocieerd met gierigheid.