Droomwoordenboek

A

Acteur t/m Air conditioner

Acteur
Een acteur of actrice in je droom vertegenwoordigt je zoektocht naar plezier. Bewondering voor een specifieke beroemdheid zou kunnen betekenen dat je ook graag enkele fysieke- of karaktereigenschappen van deze persoon zou willen hebben. Wie is deze acteur/actrice en welke eigenschappen vind je zo aantrekkelijk? Dit zouden dezelfde eigenschappen kunnen zijn die je van jezelf zou moeten leren aanvaarden.
Acupunctuur
Als je droomt dat je met acupunctuur behandelt wordt, duidt dit erop dat je behoefte hebt om verzorgd te worden. Je zou je energie moeten steken in ander zaken.
Adam en Eva
Als je een vrouw bent en droomt over Adam en Eva suggereert dit dat je het mannelijke aspect van je karakter negeert. (Voor mannen is dit precies andersom) Adam en Eva zijn klassieke voorbeelden van de animus en anima. Een andere uitleg is dat de droom aangeeft dat een gebeurtenis in je leven ervoor zorgt dat je alle hoop kwijt raakt, net als je kans op succes.
Adder
Een adder symboliseert een sluw of gewiekst persoon: iemand die niet vertrouwd kan worden. Het kan ook iets of iemand vertegenwoordigen dat uit je handen geglipt is.
Adel
Als je droomt dat je van adel bent, suggereert dit dat je eigenlijk alles voor de nep doet. Je maakt je teveel zorgen over uiterlijkheden en je besteed te weinig aandacht aan je innerlijk. Je zou meer aan de ontwikkeling van je geest moeten werken.
Aders
Als je je aders ziet in je droom, vertegenwoordigt dit een uitdaging die dient om je te testen. Deze droom kan suggereren dat je dingen niet voor vanzelfsprekend moet aannemen, zeker wanneer ze makkelijk aan lijken te waaien.
Adoptie
Als je droomt dat jij of anderen een kind adopteren, duidt erop dat je iets nieuws en anders onderneemt. Vraag bij jezelf eens af wat je precies mist in je leven om je gelukkig te worden. Als je droomt dat je geadopteerd bent, suggereert dit dat je op zoek bent naar het kind in jezelf
Adres
Wanneer je droomt over je oude adres, suggereert dit dat je van het verleden zou moeten leren. Dromen over een nieuw adres duiden op een behoefte aan verandering.
Advertentie
Een droom waarin je door advertenties bladert, suggereert dat een je onderbewuste je iets duidelijk wilt maken. Let op de aard van de advertenties om te bepalen welk gedeelte van je leven aanvaard zou moeten worden om zo verder te groeien.
Advies
Als je droomt dat je advies krijgt, suggereert dat je zou moeten luisteren naar je instinct en boerenverstand. Dromen waarin je advies geeft, duidt erop dat je de wijsheid / kennis hebt om anderen te helpen.
Advocaat
Een droom waarin je een advocaat bent, staat voor trouw aan je eigen principes en loyaliteit aan je vrienden.
Aerobics
Dromen dat je aerobics aan het doen bent, suggereert dat je eruit moet gaan en meer actief moet worden. Je hebt behoefte aan beweging.
Afgrond
Als je droomt over een afgrond, symboliseert dit een obstakel dat je dient te overwinnen in je leven.
Afscheid
Wanneer je in je droom afscheid neemt, symboliseert dit veranderingen uit het echte leven, zoals bijvoorbeeld afscheid van een bepaalde situaties of personen.
Afval
Als je droomt over bergen afval voorspelt dit slechte gedachten op sociaal gebied en ongelukkige zakelijke ontwikkelingen. Voor een vrouw betekent deze droom dat zij door haar beminde verlaten zal worden.
Afwas
Als je droomt over de afwas vertegenwoordigt dit ideeën, concepten en houdingen. Vieze, ongewassen vaat wijst daarentegen op ontevredenheid en een weinig veelbelovend vooruitzicht. Je zou misschien sommige problemen in je leven over het hoofd gezien hebben, of bepaalde emoties geen plaats gegeven.
Afwezig
Als je droomt dat iemand afwezig is (helemaal als het iemand is die je verwacht te vinden) suggereert deze droom dat je op zoek bent naar iets dat je al kwijt bent geraakt.
Afwijzing
Wanneer je droomt dat je iets afwijst, duidt dit erop dat er een aspect in je leven is waar je af van wilt zijn. Het kan een falende situatie zijn. Een alternatieve uitleg is dat je weigert om een situatie te accepteren je wordt opgedrongen.
Agressie
Dromen waarin je je agressief gedraagt duiden op onderdrukte sexuele behoeften.Het kan ook een verwijzing zijn naar een conflict uit je wakend bestaan.
Air conditioner
Als je een air conditioner ziet of voelt in je droom, vertegenwoordigt dit opluchting of ontspanning. Je ziet de zaken weer in het juiste perspectief.