Droomwoordenboek

G

Grond t/m Guirlande

Grond
Een droom waarvan je is bijgebleven dat je op de grond staat, vertegenwoordigt je basis en je netwerk waarop je kunt terugvallen. Het is tevens de grens tussen je bewuste en je onderbewustzijn. Je bent bijna gereed om je onbewuste gedachten te confronteren en te erkennen.
Groot
Als je droomt over de grootte van iets, vertegenwoordigt dit het belang dat men toekent aan bepaalde personen en objecten. Het verwijst tevens naar de mate van macht die je uitoefent of juist naar de macht die anderen over jou hebben. Een meer Freudiaanse is dat de grootte van een object symbolisch is voor de grootte van iemand penis, misschien die van jezelf of van een geliefde.
Grot
Een droom over een grot staat symbool voor de baarmoeder en wijst op veiligheid bescherming. Als je droomt dat je door een donkere grot loopt, vertegenwoordigt dit het verkennen van je onderbewuste. Het wijst op zelfontdekking.
Guirlande
Een guirlande vertegenwoordigt volledigheid en vervulling. Als je droomt dat je de bloemenslinger draagt, suggereert dit een band met iemand.