Droomwoordenboek

G

Gist t/m Groen

Gist
Als je gist ziet in je droom, duidt dit op een spirituele zoektocht. Je zou mischien wat aan zelfonderzoek moeten doen. Een alternatieve droomuitleg is dat gist symbool staat voor vernieuwde energie of verhoogd enthousisame voor een idee of project.
Gitaar
Als je droomt dat je gitaar speelt, vertegenwoordigt dit hartstocht en emotie. Een gitaar heeft ook betrekking op sexuele gevoelens. Een gebroken of snaarloze gitaar duidt op teleurstelling in de liefde.
Gladiator
Een droom waarin je een gladiator bent, symboliseert een situatie waarin je moet vechten om te overleven. Je hebt het idee dat anderen je tegenwerken. Een alternative uitleg is dat je de confrontatie aangaat met bepaalde boodschappen uit je onbewuste.
Glas
Als je droomt over glas, staat dit symbool voor passiviteit of bescherming. Je zou een onzichtbare muur om je heen hebben om jezelf te beschermen in een situatie of relatie. Als je droomt dat je drinkt uit een glas is het daarentegen een voorteken van geluk.
Glijbaan
Dromen dat jij of iemand anders op een glijbaan zit, duidt erop dat je een-of-andere vorm van instabiliteit ervaart in je echte leven. Je kan het gevoel hebben dat je geen grip meet hebt op een bepaalde situatie of relatie.
God
Als je God ziet in je droom, benadrukt dit je spiritualiteit en is de droom een expressie van je gevoelens over het goddelijke. God symboliseert ook een onaantastbaar, onbereikbaar en onverkrijgbaar begrip van perfectie. Een dergelijke droom kan daarom verwijzen naar je pogingen om perfect te willen zijn. Ben je niet te perfectionistisch?
Gokken
Als je droomt dat je aan het gokken bent, suggereert dit dat je te impulsief bent en teveel aan het toeval over laat. Je neemt geen verantwoording voor je eigen daden.
Golven
Rustige, vloeiende golven in je droom duiden op het kalmer worden van je emoties. het kan ook een teken zijn dat er een belangrijke beslissing genomen moet worden.
Gooien
Als je droomt dat je iets (weg)gooit, duidt dit erop dat je iets -of iemand- kwijt moet zien te raken. Wat je precies weggooit is ook van belang. Wanneer iemand iets naar je gooit, suggereert dit dat je iets over het hoofd gezien hebt en dat je wat beter moet opletten. Misschien zou je moeten uitkijken voor iets wat jou kant op komt. Let erop hoe hard de worp was; als er hard gegooid werd, betekent dit dat je een verassing staat te wachten.
Gootsteen
Een gootsteen vertegenwoordigt je gevoelens en de controle over je emoties. Je zou je misschien moeten ontdoen van oude gevoelens en opnieuw beginnen.
Gordijn
Als je droomt dat je de gordijnen sluit, duidt dit op geheimzinnigheid en het onderdrukken van gedachten. Je probeert een persoonlijke iets verborgen te houden. Wanneer de daarentegen de gordijnen opent in je droom, geeft dit aan dat je klaar bent om een bepaald iets te onthullen.
Goud
De kleur goud vertegenwoordigt spirituele beloning, rijkdom, verfijning en verbetering van je (levens)omstandigheden. Gouden munten staan voor succes en rijkdom
Graf
Als je droomt dat je een graf bezoekt, duidt dit erop dat je nodig eens je onderbewuste moet proberen te onderzoeken, op zoek naar een kwestie waarvan je dacht dat die al een plaats gekregen had.
Grafsteen
Een grafsteen vertegenwoordigt een verborgen (begraven) deel van jezelf dat je dient te onderkennen. Denk aan de boodschap op de grafsteen, dit kan een indicatie zijn over je leven en hoe je ervoor staat.
Gras
Een bijzonder gunstig onderwerp om over te dromen. Een zakenman zal successen boeken en vermogend worden, kunstenaars zullen faam bereiken en mensen die verliefd zijn zullen hun liefde beantwoord zien.
Grasmaaier
Een droom over een grasmaaier suggereert dat je jouw negatieve manier van denken moet zien om te zetten in positieve energie. Je zou je temperament en humeur onder controle moeten houden. Een alternatieve uitleg is dat deze droom wijst op je behoefte om je uiterlijk bij te houden.
Grendel
Een grendel symboliseert een gevoel van veiligheid. Het verwijst ook naar de dingen die je onthult en naar aspecten van jezelf die je juist liever voor jezelf houdt.
Griezel
Een droom over een enge griezel suggereert dat je gewoontes en negatieve maniertjes je persoonlijke groei in de weg staan. Deze droom kan ook wijzen op een nieuw begin.
Grijs haar
Als je droomt dat je haar grijs is of grijs wordt, duidt dit erop dat je bewust wordt van iets belangrijks. Grijs haar is een symbool van wijsheid en inzicht.
Groen
Groen staat voor een positieve verandering, goede gezondheid, groei, genezing, hoop en vrede. Groen staat ook symbool voor je streven naar erkenning en het bewerkstelligen van je onafhankelijkheid. Geld, weelde en jaloezie worden vaak geassocieerd met deze kleur.