Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

tanden die uitvallen : betekenis

Sabrina
12 jaar geleden

Ik heb een kleine toevoeging op de betekenis van tanden die uitvallen. Ik heb dit overlaatst gedroomd en had het nog nooit eerder gedroomd. Het was inderdaad een vrij enge droom, vandaar dat ik de betekenis heb opgezocht. Ik heb het eens gelezen en meer niet. Ik heb deze droom ook aan mijn moeder verteld en zij kwam met een verhaal op de proppen van haar eigen moeder, mijn oma dus. Mijn oma heeft die droom blijkbaar ook eens gehad en zij zei dat als je droomt dat je tanden uitvallen er binnen de maand iemand in de familie sterft. Mijn oma was een Waalse en dat zou een Waals gezegde zijn. Anyway, ik deed er nogal lacherig over. Anderhalve week later op 17 januari 2010 is mijn andere oma plots overleden. Dus voor wie erin wil geloven: droom je over tanden die utivallen, binnen de maand sterft er iemand van je familie. Bij mij is het uitgekomen.

de Morgen
12 jaar geleden

Ik kan me niet herinneren dat er ooit iemand in de familie gestorven is nadat ik droomde over tanden die uitvielen.. Mocht dat altijd het geval zijn dan had ik zelfs geen familie meer denk ik zo. Lijkt me serieus toevallig ;-)

Turkoois tandje
12 jaar geleden

Dan was mijn hele familie, vrienden, kennissen en ikzelf al tig keer dood gegaan..Ik droom vaak over uitvallende tanden..ben geloof ik al aan m'n zoveelste [droom]gebit toe hahaha.
Maar ff serieus, het zijn rotdromen! Ben altijd weer blij dat als ik wakker wordt m'n tanden er nog allemaal inzitten!
En nog gekker..de laatste keer dat m'n tanden uitvielen waren ze turkoois van kleur. Wazig wazig.

12 jaar geleden

Deze droom betekent inderdaad een te verwachten sterfgeval van een naaste, bekende of goede vriend. Volgens mij hoeft het niet perse binnen een maand uit te komen. Dat is mijn ervaring. Het heeft ook geen zin om angstig te zijn hiervoor. Het beste is om het te zien als een boodschap van gene zijde. Leuk is zo'n droom niet, maar je kan het accepteren als iets waar je zelf niets aan kunt veranderen.

minoes
12 jaar geleden

hee, wat raar dat iedereen denkt dat het met sterfgevallen te maken heeft.
zelf heb ik lang geleden ooit gelezen, dat het juist met een aanstaande zwangerschap van iemand in je naaste omgeving te maken heeft.

zelf heb ik nog nooit over loszittende of uitvallende tanden gedroomd, dus ik kan niet over ervaringen praten...

maar ja...sterfgevallen en zwangerschappen hebben wel heel veel met elkaar te maken, natuurlijk.
als iemand overlijdt, kan die zelf beslissen wanneer hij/zij weer herboren wil worden.
sommige komen snel terug.
sommige nemen de tijd om hun voorgaande leven te overdenken.

meestal zijn de jong overledenen, de kinderen, degene die SNEL weer terug komen in een ander leven.

Zonder Haast
12 jaar geleden

Hoi allemaal,

Als je droomt dat er tanden uitvallen heeft dit te maken met het overgaan op een hoger bewustzijn.
Wat hebben die tanden ermee te maken wel als je geboren [herboren wordt] dan ben je tandloos en
op het moment dat je keuzes moet maken in het leven of dat niet doet omdat je bijvoorbeeld ergens
bang voor bent zul je hier steeds vaker van blijven dromen.

Het uitvallen van je tanden is dus eigenlijk iets mooi's want je hebt dan de kans om je leven op een hoger
plan te zetten.
Soms ben je je niet bewust van je eigen kunnen of laat je je te vaak door anderen onderuit halen er zijn zoveel mogelijkheden
maar waar het altijd op uit draait is dat je de kans moet grijpen om te groeien en sterker uit welke situatie dan ook te komen.

Soms betekent het een zwangerschap en zelfs de dood van een dierbare maar dan nog zul je de betekenis kunnen halen uit de hele
droom. Je moet letterlijk alles in je droom analyseren.

Als je tand er heel uitvalt moet je een nieuwe start maken als hij afbrokelt zul je jezelf moeten helen of de situatie waar je inzit.

Ik hoop dat het een beetje duidelijk is kan het beter verwoorden in een gesprek dan via een mail maar hoop dat iemand er wat aan hebt.
Liefs angelique

AnnATOC
12 jaar geleden

Wow Angelique,

ik denk dat ik mijn antwoord bij jou gevonden heb. Ben net wakker en heb zo een rare droom gehad. Ik droomde over mijn ex, mijn grote liefde. We waren op een feestje waar hij ook aanwezig was, net zoals zijn nieuwe "goede" vriendin. Die vriendin en ik kregen woorden, ik ging naar huis, wilde nog een saunatje doen (waar dit vandaan komt geen idee haha) en terwijl ik, met een grote groep mensen (vrienden) in de spa ben, valt één van mijn kiezen eruit. En toen werd ik wakker. Nu sta ik op het punt een grote verandering in mijn leven door te voeren, onze relatie is stukgelopen, hij heeft iemand anders leren kennen en ik heb besloten mijn leven hier in spanje achter te laten en terug naar belgie te keren. Heb ook mijn job opgegeven. Maar verder heb ik ook een oma waarbij er kanker vastgesteld is, zij zou dus ook snel kunnen sterven...bizar hoor die dromen...tis de eerste keer dat ik zo een betekenisvolle droom heb...groetjes

Carlijn
11 jaar geleden

Ik droomde de afgelopen maanden wel 1 keer in de week dat mijn tanden uitvielen...
Een paar weken geleden is mijn opa overleden..
Sindsdien heb ik deze droom niet meer..
Ik vind het toch wel eng...

Natha_Lie
11 jaar geleden

Een tweetal weken geleden droomde ik dat al mijn tanden los zaten en ze er één voor één uit vielen. Ik vertelde het mijn partner en nam me voor om de betekenis van de droom op te zoeken. Deze morgen vernam ik dat mijn vader met spoed in een buitenlands ziekenhuis werd opgenomen. Ik ben er - nu ik voorgaande teksten heb gelezen - toch niet helemaal gerust in.

lol
11 jaar geleden

dat is erg

noob
11 jaar geleden

NOOB HAAHAHAHAH

willeke
11 jaar geleden

Ik ben ook erg benieuwd wat het betekend...
Het is nu een klein jaar geleden dat ik die dromen had(bijna iedere week wel 1 x)

Mijn tanden vielen dan uiteindelijk uit, maar het begon nog veel enger....
Mijn kaken duwden zo hard op elkaar...dat je het hoorde kraken en uiteindelijk de tanden gingen afbrokkelen....spuugde ik allemaal restjes tand uit.
Uiteindelijk was ik dan tandloos....

Wat was ik iedere keer weer blij dat ik wakker werd en bleek dat mijn tanden er nog in zaten!

Ik heb de dromen nu al een tijdje niet gehad....Nu is er wel een ommezwaai in mijn leven geweest toen....
Heb een punt achter mijn (nog prille)huwelijk gezet. De liefde van mijn leven tegengekomen.
En nu zwanger.... :-)

Groetjes, Willeke

Fif
11 jaar geleden

Het is echt heel raar, maar ik heb heel mijn leven al dromen gehad over mijn tanden. En altijd dat ze eruit vallen, dat ik ze uitspuug, dat ze afbrokkelen, dat ik geen tanden meer heb, dat ik ze in stukjes verwijder en noem maar op.
Ik denk ze wel zeker een paar keer per jaar te hebben. Ik heb eigenlijk nooit er echt opgelet of er in die periode erna erge gebeurtenissen zijn geweest. Ik denk dat ik toch maar een soort dagboek moet houden over deze dromen.
Ik vind ze wel echt enge en vervelende dromen, ze lijken zo echt!
Ik heb een paar weken geleden en gisteren weer zo een droom gehad. In de droom van gisteren gingen er stukjes van twee van mijn tanden los en haalde ik iedere keer stukjes uit mijn mond tot er de twee tanden er uit waren.
Elke keer als ik zo een droom heb gehad, dan zoek ik het weer eens op het internet op wat het kan betekenen, maar ja natuurlijk kom je niet precies erachter wat het betekent.
Ik zit er wel mee dat ik deze dromen iedere keer heb en ik vind het vreemd dat niemand in mijn omgeving deze dromen heeft. Het is wel raar dat zulke dromen je hele leven kan krijgen.

Groetjes

jes
11 jaar geleden

Ik droom best vaak dat m'n tanden er uitvallen maar dat komt ook omdat ik 2 facings heb die er al een paar keer af zijn gevallen, en daarom die angst onbewust heb. Er is nog nooit iemand overleden toen ik zown droom had..

Tita
11 jaar geleden

Volgens mij zijn dromen altijd ook zeer persoonlijk. Welke waarde heeft een tand voor jou?
Voor mij zijn tanden zeer kostbaar, ik zou het niet graag verliezen. Daarom betekend in mijn dromen een tand verliezen, het verliezen van iets kostbaars. Dat kan inderdaad ook een persoon zijn. Maar evengoed een kostbaar voorwerp of een gevoel...
Over wat het precies gaat wordt meestal wel ergens verklaard in de rest van de droom. Of soms wel in een voorgaande of volgende droom. Anders zal de nabije toekomst wel verklaren over wat het precies gaat. hihi

Hoe uw tand uitvalt: plots, allenmaal tergelijker tijd, (zelf) verbrijzelen... de hoe/ de manier op... heeft te maken met hoe het gaat gebeuren. Plots, stapgewijs, alle tegenslag tensamen of je hebt het zelf in handen.
vb: plots valt je tand uit kan zijn plots gaat een persoon dood of plots zal iets kostbaars uit je leven genomen worden.
vb: je bent op werk en je tanden beginnen langzaam te verbrijzelen, opeens merk je op dat uw tanden kapot zijn en je ze kan uitspuwen. Dit kan zijn dat je gedrag op werk langzaam kan leiden tot een C4'tje, ergens had je het kunnen aanvoelen en voorkomen. Misschien is de droom wel een waarschuwing en is het in werkelijkheid nog niet te laat! Dus let maar goed op... zodat te weten kan komen wat je verkeerd doet, zodat je het kan voorkomen.
vb: iemand slaat je tanden uit, je ziet bloed, tanden. Maar je kijkt in de spiegel en ziet al je tanden nog zitten. Dit kan bijvoorbeeld zijn dat iemand iets kostbaars van je wilt afnemen... het zal je verbazen... maar als je goed oplet en aandachtig kijkt, zal je opmerken dat de persoon je niks heeft kunnen schaden.

Het tegenovergestelde:
Als je bijvoorbeeld droomt over pronken met je tanden. Dat ze stevig, sterk, recht en wit zijn... dan ga je binnenkort fier kunnen zijn op iets.

Hopelijk heb ik je een beetje kunnen helpen.
Liefs Tita

Jennifer
11 jaar geleden

Ik had een vraagje mss kan iemand me helpen met het antwoord. Ik droom heel vaak dat mijn tanden uitvallen. Ik heb altijd de typische droom dan ze afbrokkelen en dat ik de stukjes voel ik mijn mond en uitspuug. Gister had ik de droom weer maar dan een beetje anders. Ik droomde nu dat mijn tanden los gingen zitten en dat ik ze pas met hulp van mezelf eruit kreeg. Het ging net zoals vroeger dat je melktand los ging zitten en je 'm eruit trok.
Ik vraag me dus af wat deze variant op de "tanden uitval" droom betekent.... kan iemand me helpen?

Lynda
11 jaar geleden

Lieve mensen,

Ik had ook zo een droom gehad en om eerlijk te zijn. Ik had een slecht gebit en mijn onderbewustzijn was de rede dat ik naar de tandarts ging. Mijn tanden werden eruit getrokken. Ik had een nieuw gebit :-), stralend als de zon!!! Mensen schamen zich als ze bv. niet kunt lachen, waarom? Niet doen!! Hoeft niet pc. te maken hebben met de dood mensen. Hoop dat ik bij deze mijn steuntje bij mocht dragen. Dank jullie wel!

Liefs Lynda

unknow
11 jaar geleden

Toen ik voor het eerst droomde over dat mijn tand eruit viel.
Stierf er inderdaad iemand van de famillie eerste keer moederskant en daarna vaders kant meer in deels.
En sinds dien wanneer ik droom dat 1 van mijn tanden eruit valt.
Is er een sterfgeval van een famillielid of bekende geweest.

Het is echt vreselijk vooral als je gedroomd heb en wakker wordt en denk shit het was dus wel een droom.
En dan ben ik niet meer rustig te krijgen,en wacht ik vol met spanning en angst af wie het is.

roy
11 jaar geleden

Hallo,

Gisteren heb ik ook een droom gehad waarbij stuk voor stuk ik mijn eigen tanden eruit trok gedeeltelijk hele stukjes, maar ook verbrokkelde. Wat ik mij ook herinner, en hier nog niet heb gelezen eigenlijk, is dat er een vrouw in voorkwam, en ik voor ik de tanden eruit trok, ook hele plukken haar uit mijn mond/keel moest trekken, het kwam met aardige plukken, het bleef maar komen. weet iemand wat dit kan betekenen?
Op dit moment heb ik wel gemerkt dat ik op punt ben gekomen dat ik spiritueel gezien nog nooit zo sterk ben gegroeid, en wat betreft het overlijden van familieleden, mijn oma wordt binnen een week geopereerd en is een zware operatie, maar ik kan wel zeggen dat ik vroeger ook weleens de droom heb gehad met de tanden en er vervolgens nooit een familielid is overleden.

groetjes,

roy

Anne82
11 jaar geleden

Hallo allemaal,

Ik droomde vannacht ook dat mijn tanden uitvielen. Ik drrom dat vrij vaak. Maar dit keer droomde ik dat ik dat mijn "rechteronderkiezen" eruit vielen en dat ik vervolgens wanhopig een willekeurige tandarts aanklampte om me te helpen. Hij had een rontgenfoto van mijn kaak die ik maanden geleden had laten maken, maar ik was kennelijk nooit naar mijn eigen tandarts gegaan om de uitslag te horen. De tandarts vertelde me dat mijn tanden uitvielen omdat ik een kwaadaardig gezwel bleek te hebben in mijn rechter onderkaak. Vervolgens kwamen mijn moeder en mijn zus me ophalen en moest ik ze vertellen dat ik kanker had.

Wat een vervelende droom! Wat betekent dit? Mijn zus is trouwens zwanger...

wolf
11 jaar geleden

tnx je uitleg heeft veel opgeheldert

mijn opa zit zijn laatste adems uit te blazen hij heeft niet meer lang
ook ben ik overlaatst aangevallen (zonder reden) maar ze hebbe mijn neus gebroken
ik had net zo een dom ding op mijn neus wand ze hebbe die trug recht moeten zetten
ik had heel veel sgrik om naar sgool te gaan wand het ziet er reuzen belachelijk uit
ik ben een dag thuis gebleven omdat ik het niet durfde
maar toen net die nacht daarna had ik die droom en de volgende dag ben ik opgestaan en naar school gegaan

ik droomde nu dat ik bij mijn groot-ouders was en er waren een paar vrienden van mij
en ik dronk net van een beker en opeens vielen er een paar tanden uit (allemaal met de wortel)
daarna ginge we wandelle en ze bleven er maar uit vallen
ik begon en enorme sgrik te krijgen wand had nog amper tanden
en toen zag ik de mannen die mij aangevalle hebbe om een of anderre reden gaf ik hen hier de schuld voor en viel ze aan net wanneer ik er een echt dood geslagen had werd ik wakker

Wat raar
11 jaar geleden

@ Wolf...

Schrijf je met opzet zo slecht, of leren ze je echt niets meer in het onderwijs tegenwoordig ?!?

milliegrijs
11 jaar geleden

@Wat raar: ik vroeg me al af of ik de enige was die zich daar aan ergerde. Groot gelijk !

11 jaar geleden

Ik heb een paar dagen terug gedroomt
Voor het eerst dat me 2 kiezen er uit gingen, 1 boven en 1 beneden
Nu pieker ik me al een paar dagen suf wat het kan betekenen

Ik weet dat ik niet de enige ben die een tanden/kiezen droom heeft
Gehad, maar ik weet ook dat er een betekenis achter zit..
Ik ben daar nu op zoek naar dus aub als iemand weet wat de
Betekenis hier van is ben ik erg nieuwschierig er naar geworden

Vriendelijke groet

Drs. Dreamer
11 jaar geleden

Beste mensen,

Dat er iemand zou dood gaan of dat er sprake is van zwangerschap is allemaal bijgeloof. Ik heb jaren lange ervaring met droom interpretatie en heb geleerd dat wanneer je de betekenis van een droom wil uitvogelen je altijd moet kijken naar de emotie. De emotie staat centraal, het is je onderbewuste die onderdrukte of achterliggende emoties ventileert, hoe het scenario eromheen zich vorm geeft wordt ingevuld door de hersenen en heeft weinig waarde voor interpretatie. Een goede analyse van een droom kan alleen gedaan worden door vast te stellen welke emotie centraal stond in je droom en deze af te zetten tegen je huidige situatie in je leven, hoe een droom zich manifisteerd los van de emotie is onrelevant. Je tanden verliezen geeft een emotie van onmacht of wellicht lichter uitgedrukt een verlies van controle waarmee je geconfronteert wordt. Als je dit afzet tegenover je huidige levens situatie zou je je verklaring hebben over wat er in je onderbewuste speelt.

Hoogachtend,

Drs. Dreamer

Deze discussie is gesloten.