Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

tanden die uitvallen : betekenis

Joep
12 jaar geleden

Hoi allemaal,

Laatst was het weer zover, 1 voor 1 vielen me tanden er weer uit. Ik droom dit misschien 2 x per jaar ofzo, soms kruimelen ze eruit maar als ze eruit vallen probeer ik ze wanhopig er weer in te zetten maar 't wil niks uitmaken...

Vroeger had ik 'n keer opgezocht wat dit voor mij zou kunnen betekenen maar deed er vrij weinig mee. Nu moet ik er iets mee gaan doen want deze nachtmerrie is een vaag teken dat er iets moet veranderen, het schijnt dat ik ergens op wacht maar ik weet niet of dat het juiste is om te doen. Het wachten wordt steeds erger maar nu kom ik tot het punt dat ik echt hulp nodig heb want ik ben gewoon niet gelukkig op deze plek. Ik heb daarom ook veel vragen waarmee ik op het punt sta naar een psycholoog te stappen en duidelijkheid te krijgen waarom mijn leven zo voelt als een saaie rechte lijn en niet een met af en toe een daal en een hoogtepunt. Emoties lijken ook niet meer zo mee te spelen zoals die vroeger deden.... Waarom ben ik zo veranderd? Heb dan ook een heel andere kijk op de wereld maar is dat ook een reden wat mij dan beïnvloed? Er gaat gewoon veel door me heen laatste jaren, wordt ook steeds sneller moe lijkt wel. Ik wil dan ook veel maar stel geen goeie prioriteiten. Kortom hoe krijg ik mezelf weer op 'n rijtje?

Soms dagdroom ik over 'n leven aan een strand, lekker aan de Spaanse kust genieten van een warme zonsondergang... En dan denk ik : Zou ik hier dan thuishoren misschien?

Toby
12 jaar geleden

ik heb het zelf ook 3 maal meegemaakt de laatstekeer op 23/6/2011 is m'n nonkel overleden na dat ik deze droom heb gehad

Vitaliy
12 jaar geleden

Er gaat niet iemand dood door uitvallende tanden maar door bloedende tanden

Vitaliy
12 jaar geleden

Het betekent niet dood van familie BLOEDENDE tanden betekent dood van familie

F.A. Jansen
12 jaar geleden

Hallo,
Ik word net wakker en droomde dat mijn kies uitviel. Ik ben 26 jaar. Ik liet het aan mijn vader zien, was met de familie/gezin op stap, en hij was niet geïnteresseerd. Sterker nog hij zei dat ik zelf mijn weg terug naar huis maar moest uitzoeken. Hij wilde me niet helpen. Toen ben ik naar de moeder van een vroegere vriendin gegaan, met de kies. Ze waste hem met zeep en ik ging weer verderop pad.
Ik heb echt geen idee wat deze droom betekent en of dit nu betekend dat er iemand zal overlijden. Ik heb nog nooit eerder over mijn gebit gedroomd.
De kies was trouwens groot. Ik kon een grote ruimte voelen met mijn tong. Ik vroeg me nog af of ik soms een verstandskies zou krijgen (die heb ik nog niet)

R
12 jaar geleden

Ik droom regelmatig over loszittende en uitvallende tanden.
Ook heb ik een superdik dromenboek van Barbera Ball.

Dromen over loszittende/uitvallende tanden betekend inderdaad
een nieuwe fase die je ingaat.
Dit betekend het ook als je over vuur/brand droomt.

Ik heb mezelf erop betrapt, als ik wakker schrik na een droom over het eigenhandig uittrekken
van mijn tanden, dat ik enorm heb getandenknarst.

Het kan dus ook zijn dat dromen je fysieke toestand interpreteren.
Netzoals het lijkt dat je valt of een misstap zet als je een spiertrekking krijgt als je net in slaap valt (schok)

Gr. R

Lhs
12 jaar geleden

Hey, Ik denk dat je hiermee mensen onnodig ongerust maakt. Dromen kunnen meerdere betekenissen hebben. Ik heb heeel vaak gedroomt dat mijn tanden uitvielen, en ik heb nog nooit iemand verloren! Droom het nu al minstens 3a4 jaar. Voor mij staat de droom van keuzes maken en er voor gaan. Dat is dus ook iets heel moois.

Dus
12 jaar geleden

Dromen waarin je tanden uit je mond vallen komen heel veel voor. Een typisch scenario is dat je tanden in kruimels uiteen vallen, of dat je tanden uit je mond vallen na slechts een klein tikje. Zulke dromen voelen meestal horrorachtig en eng aan, en laten een blijven 'droombeeld' achter wat je goed kan herinneren. Dit soort droom is op meerdere manieren uit te leggen:

Tanden worden gebruikt om mee te bijten, scheuren en malen. Als je het zo ziet, staan tanden voor kracht. Het verlies van tanden zou dan kunnen staan voor een gevoel van krachteloosheid. Voel je je zwak in enig opzicht? Mischien ervaar je moeilijkheden in het verwoorden van je bedoelingen. Je kan je gefrustreerd voelen als je niet gehoord wordt. Mischien voel je zelfs enigszins minderwaardig en ervaar je een gebrek aan zelfvertrouwen in een bepaalde situatie of relatie. Deze droom geeft aan dat je wat assertiever zou moeten worden en geloven dat jouw mening er wel degelijk toe doet.

Een andere uitleg is dat dromen over tanden werkelijk gaan over onzekerheden over je uiterlijk en hoe je op anderen overkomt. Een 'tandpasta glimlach' is bijvoorbeeld een symbool van uiterlijk in de media. Tanden zijn ook belangrijk bij flirten, zij het een eerste glimlach of een tedere nekbeet. Deze droom kan daarom ook voortkomen uit een angst over gebrek aan libido en de gevolgen van het ouder worden. Iedereen maakt zich weleens zorgen over zijn uiterlijk. Dat we moeite doen voor ons uiterlijk is heel natuurlijk en gezond.

Nog een uitleg voor slechte tanden in je droom kan gevonden worden in je angst om voor schut gezet te worden of dat je jezelf belachelijk maakt in een specifieke situatie. Deze droom is een uitvergroting van je angsten..

Vrouwen in de overgang schijnen relatief veel over tanden te dromen. Dit zou gerelateerd kunnen zijn aan het concept van ouder worden, en het gevoel minder aantrekkelijk of vrouwelijk te zijn.

Samantha
12 jaar geleden

nou ik heb een tijdje geleden ook zo'n droom gehad, en bij is er niemand gestorven binnen een maand.. Dus daar geloof ik nie echt in.

Doet er niet toe
12 jaar geleden

@ wat raar en milliegrijs:
Jullie mogen best eens wat breeddenkender worden. Het is schandalig hoe kortzichtig mensen nog kunnen zijn tegenwoordig!
Kijk nu toch eens verder dan jullie neus lang is. Ga je iemand in een rolstoel ook uitlachen omdat hij niet kan lopen?

Dina
12 jaar geleden

Dit kan inderdaad kloppen hoor. In bepaalde aziatische stammen wordt dit ook gezegd, mijn oma droomde ook over uitvallende tanden en soms heb ik het ook. Het hoeft naar mijn weten niet perse een familielid te zijn, maar het kan ook iemand zijn die dicht bij je staat.

12 jaar geleden

Hallo, nu, ik heb jaren en jaren heel vaak gedroomd dat ik m'n tanden zelf uittrok, ze kwamen heel makkelijk los.
Ik kan me wel herkennen in de uitleg van Dus.

Stefan
12 jaar geleden

Ik heb precies hetzelfde gedroomd. 2 weken later is mijn tante overleden. Vanacht heb ik wederom gedroomd dat mn kies afbrak. Hoop niet dat dit hetzelfde betekend. Hou mijn hart vast tot de maand voorbij is.

Pressilla
12 jaar geleden

Hee,
Even een reactie op drs. Dreamer.

Ik heb vannach u ook gedroomd dat mijn tanden uitvielen.
En ik werd heel erg bang. Bang en boos. Ik heb nog nooit eerder zo'n droom gehad, maar ik denk wel dat ik weet waar deze angst vandaan kwam. Mijn beste vriend moet binnenkort naar hetziekenhuis. Hij komt dan een maand in quarrentaine te liggen. Echt niemand mag bij hem komen. En daar ben ik heel bang voor. Ook sta ik op dit moment voor een grote keuze in mijn leven. Ik ben 17 jaar, en word misschien uit huis geplaatst. Hier ben ik behoorlijk bang voor, maar het is de keuze of zo verdeelev en als ik nu doe. Of uit huis. En ik kan geen keuze maken.

Het kan natuurlijk ook een van de andere betekenissen hebben, maar ik hoop van harte dat het dat niet is.

Xx

Pressilla
12 jaar geleden

Vannacht* en verder*

Mijn excusses, ik zit op mijn mobiel te typen.

X

cheyenne
12 jaar geleden

NIKS BIJGELOOF!!!

ik heb een tijd geleden gedroomd dat ik voor de spiegel stond en dat ik met me tong me tanden eruit kon duwen..
ik vroeg aaan me moeder wat het betekende...
ze zei dat er dn iemand sterft..
ofcourse dacht ik..
die zelfde dag kregen we te horen dat mn tante nog maar een paar uur te leven had.
ik schrok zo erg! maar aan de andere kant denk ik dan weer dat iets me ervoor gewaarschuwd heeft(A)


sorry maar dat noem ik geen bijgeloof of toeval ;)
maar een waarschuwing

sach
12 jaar geleden

Hi, ik droomde vannacht dat een paar tanden van mij waren gebroken. Ik hield me tanden stevig op elkaar tot dat ze braken heel raar volgens bij was ik boos.en daarna toen ze gebroken waren maakte ik me erg druk kwou die dag meteen naar de tandarts. Maar ik voelde precies hoe het ging dat ik soms het gevoel krijg dat ik echt op een dag niet door ga hebben dat ik ze stevig op elkaar zet. Of is dat alleen in die droom dat het gevoel zo echt lijkt alsof ik het echt doe. Ja kweet het niet hoor. Ik was zo blij toen ik wakker werd echt een kut droom. Ik maak me wel zorgenm want ik droom dit zo vaak. Heeft iemand enige idee wat het zou zijn? Let me know xxx

heeeel bizar
12 jaar geleden

Donderdag heb ik gedroomd dat al mijn tanden eruit vielen en gister tijdens een reunieconcert van mijn orkest is de oprichter op het podium in elkaar gezakt en kort daarna gestorven.
Ik wil deze droom NOOIT meer hebben:(

jolien
12 jaar geleden

hey,

mijn broer kwam naar mij vanmorgent en zei dat hij had gedroomd dat zijn tanden afbrokkelden
ik had al wel eens gehoord dat als je dat droomt dat er dan een familielid sterft...
ik weet niet wat ik moet geloven, maar heb ergens wel een angst
MAAR , hij had wel net een boek gelezen waar een man zijn tande kwijtspeelde kan het daar iets met te maken hebben ?

groetjes

felic
12 jaar geleden

ik hoorde ooit dat het betekende dat er een nieuw hoofdstuk uit je leven begint.
geen idee of het waar is.

jolien
12 jaar geleden

en wat word er bedoeld met een nieuw hoofdstuk ?
Ik weet gewoon niet goed wat ik moet geloven...

Michelle
12 jaar geleden

Ik droom het vrij vaak dat mijn tanden uitvallen, maar heb allang niemand meer verloren uit mijn famillie.

Valerie
12 jaar geleden

Komt me erg bekend voor. Alleen bij mij komt het nooit zover dat ik mijn tanden uitspuug.
Ik droom vaak dat ik zo hard bijt op mijn tanden, en dat ik dat in mijn droom probeer mijn tanden van elkaar te halen maar dat lukt niet, alsof mijn kaken op slot staan.
(mijn tanden gaan niet kapot in mijn droom)
En dat ik overeind kom trillend in mijn bed en mijn mond op gegeven moment nietmeer dicht krijg en rare geluiden maak. Het klinkt het heel stom maar het leek wel alsof ik op zon moment bezeten was ofzo best freaky....

Of dat ik word opgetild uit mijn bed zulke dingen.. Droom het echt vaak maar weet echt niet wat het mij probeert duidelijk te maken.

DeeRat
12 jaar geleden

Ik trok aan de achterste loszittende kies en een hele rits tanden {3 stuks} kwamen in 1 keer mee, met tandvlees en alles.

{Dit aan zowel de rechter als de linker bovenkant.}

Ik weet nog dat ik op het moment een gevoel had van: "Ja jongens, Wat is dit nou weer voor onzin!"
Maar naderhand toen ik dat stuk tandvlees met 3 kiezen eraan in mijn hand had, vond ik dat eigenlijk veel beter is zo.

Ik wist nog dat ik dacht dat ik gelukkig nog genoeg tanden had om te eten, en meer ruimte in m'n mond had en waarschijnlijk dat ook m'n bovenkaak wat meer naar achter groeit met de tijd zodat het er mooier uit gaat zien in m'n gezicht.

Vreemd genoeg had ik een tevreden gevoel *totdat* ik wakker werd en realiseerde dat m'n tanden er nog waren en dat ik had gedroomd over "uitvallende tanden" en al eerder elders de "betekenis" heb gehoord.

Dus in mijn beleving in de droom was het totaal geen nacht merry, maar vond ik het juist cool. Maar ja. Ik weet niet. Het gaat toch ergens wel weer over die uitvallende tanden, niet?

Mar
12 jaar geleden

Ik geloof er wel in. Ik droomde ook over uitvallende tanden en hoorde twee maanden later ook dat mijn vader ongenezelijk ziek was, terwijl er op het moment van mijn droom nog niks met hem aan de hand leek. Inmiddels een jaar later is hij overleden.





Deze discussie is gesloten.