Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

tanden die uitvallen : betekenis

lc
6 juni 2013

Ik had nog nooit gehoord dat een droom over tanden die uitvallen met een sterfgeval te maken kan hebben.
Ik ben er ook niet mee bezig en herinner me zelden mijn dromen
maar afgelopen zondag heb ik dus zo'n droom gehad.
Toen ik dat al lachend aan mijn man vertelde, zei hij dat het een slecht teken is.
Letterlijk nog geen 4u later kregen we telefoon dat mijn schoonbroer gestorven was.
Ik vind het alleszins vreemd (en een beetje eng).

9 juni 2013

Hallo,

Het is niet alleen een Waalse gezegde, ook in Polen is men sterk ervan overtuigd dat dromen over uitvallende tanden de dood van je naasten voorspeelt. Schijnt een erg betrouwbaar interpretatie te zijn, ik kan het echter niet bevestigen omdat ik daar zelf nooit over heb gedroomd. Wel over slechte, zwarte tanden en dat het een hoop ellende betekent, is het bij mij uitgekomen. Maar ja, het leven kan soms gewoon erg moeilijk zijn, wel of geen droom.

Groeten,
Anne

Anne S
15 augustus 2013

Sterfte, oh jee... Ik denk eerder (iets dat veel minder zwaar en eng is) dat het afscheid en loslaten betekent van iets dat je heel lang als onderdeel van jezelf zag. Zo heb ik gister twee grote dingen mogen loslaten en dezelfde nacht droom ik nog van drie tanden die eruit vallen. Prima, dacht ik zo. :)

Xawee
28 september 2013

Beste mensen,

Ik heb ook de droom dat mijn tanden uitvallen gehad niet 1 keer maar bijna 10 keer per jaar, dus het die bijgeloof is dat ook want heb maar 2 bekenden die dood zijn gegaan in de 10 jaar dat ik het droom

;)

Eng. Heel eng.
19 november 2013

Hoi,, ik vind het egt super eng. Straks gaat er opeens iemand dood omdat mijn moeder droomde dat haar tanden eruit vielen. Ze zei:

Ik had vannacht echt heel raar gedroomd. Ik zat tv te kijken op de bank en ineens vielen mijn voorhanden eruit en ik schrok. Ik deed de tv uit en liep naar de spiegel. Toen waren mijn voorhanden eruit, en daarna brokkelden mijn kiezen af.

Ik vind het echt heel eng!!!

Gr. Sarah.

GAGA!
9 december 2013

AAAH Dat was ook bij mij gebeurt ik weet niet hoor.. echt eng!!

Claudia Coldenhoff
20 december 2013

Het is niet om mensen bang te maken, maar gewoon om mijn verhaal te delen. Ook ik had
maar liefst 2 maal gedroomd over het uitvallen van m'n tanden. In korte tijd zijn 2
familieleden van mij overleden. Een voor de droom, de ander na de droom.
Hebben meerdere mensen hier ervaringen mee?

Aldo
31 december 2013

Is geen bijgeloof, ik heb het verschillende keren gehad en toen mijn moeder overleed vielen er tanden uit aan me linkerkant en dat is altijd voor mij een teken dat het iemand is die gaat overlijden die me aan het hart ligt.Dus binnen de familie. In mijn droom viel er een zilveren tand en ik probeerde die terug te duwen dus ik naar de tandarts en die schudde zijn hoofd en zei er valt niks aan te doen. Waren zelfde woorden die de arts gebruikte toen mijn moeder in coma lag. Verschillende keren gehad dat het uitkwam en meestal bij mij binnen een half jaar komt het uit.Al dat gezwam van herboren worden en iets moois is lulkoek tenminste bij mij.Vorig jaar is een goede bekende van me overleden ook een kies viel uit dit maal een kroon, ik had een hele goede klik met die persoon en die was ook binnen 4 maanden toen overleden aan kanker.

Aldo
1 januari 2014

Even nog wat ervaringen delen, zo heb ik ervaren dat als je over slangen droomt dit je vijanden symboliseert. Vaak uitgekomen dat ik op me hoede moest zijn voor bepaalde personen en bleek het achteraf toch juist te zijn. Ook als je haar of baard groei hebt in je dromen, dan symboliseert het voor mij problemen of obstakels. Voordat mijn moeder overleed een kleine week ervoor droomde ik dat ik mijn overhemd uit deed en in helder water bij een elektriciteitsmast dompelde. Recent gehad over uitvallende kiezen gedroomd en al een maand of langer loop ik alsof alle gevoel bij mij weg is. Totaal geen blijdschap meer. Elke keer als ik van mijn overleden moeder droom weet ik dat ik op me tellen moet passen. In het leven was zij zeer bezorgd en zorgzaam als het om mijn persoontje ging. Ja ik was enig kind en ik had een goede band met haar de laatste 10 jaar van haar leven.Vaak heb ik ook bepaalde tikken die optreden als waarschuwing, als voorbeeld, soms als er iets naars dreigt te gebeuren dan trekt mijn rechter ooglid. Linker ooglid betekent iets minder ernstigs. Zo had ik een ongeval in augustus waarbij ik van mijn moeder droomde en rechter ooglid trok, kan vantevoren nooit zeggen wat er gaat gebeuren of wanneer, wel dat ik moet oppassen. jeuk aan me neusvleugel is standaard dat ik boos zal worden of maken om iets. Kin die jeukt is een verrassing. Jeuk aan rechterhandpalm ontvangst van geld en rechts is uitgeven. Het klinkt raar maar als je op dit soort tekenen let kan je een hoop ellende besparen. Voor een ander is dit bull maar voor mij is het een manier en een goede om onheil te zien of te vermijden.

Cheey
21 maart 2014

Ik heb 2 jaar geleden gedroomd dat mijn tanden uit mijn mond vielen..
ik vertelde het mijn moeder die ochtend en ze zei: oh dat is geen goed nieuws.. dan sterft er iemand in de familie.
Ik dacht eerst, hmmm sure. tot dat ik dezelfde dag hoorde dat mijn tante in coma lag( hersenbloeding door tumoren)
Toen begon de angst te komen, en ja hoor.. 5 dagen later was ze overleden..

Ik geef alleen als tip mee dat je niet altijd zulke dromen moet negeren.
Praat er over en kijk of het misschien een betekenis kan hebben.

ps: ik was er ook nooit van overtuigd dat dromen iets konden betekenen.. maar je ziet maar zo.. als meer mensen het hebben is dat heus geen toeval maar een waarschuwing.

nola
21 maart 2014

hey allemaal,
ik heb ook over tanden uitvallen gedroomd.
maar ik wil helemaal niet dat er iemand sterft er zijn er al genoeg dood

didi
30 maart 2014

mijn nicht heeft dat al 6 keer gedroomd en telkens als ze dat droom doet der tanden pijn in der droom ik ben een dominicaan en wij dominicanen geloven in veel dingen maar de meeste dingen zijn wel waar maar ik denk wel dat dat waar is want telkens als ze dat droom gebeuren er nare dingen er is nog niemand overleden maar denk wel dat het waar is joh.

Jays
23 april 2014

Vanmorgen schrok ik wakker, uit een droom.

Ik droomde dat ik bij mijn moeder thuis was, ik liep toen naar mijn buurmeisje. Samen met mijn buurmeisje liep ik naar boven toe. Ik stal een truitje van hen, die ik mooi vond, en wildde weer weg gaan. Het truitje had ik in mijn binnenzak gestoken. Ik aarzelde voordat ik naar beneden liep met haar. We stonden voor een spiegel, bij de wastafel. Ik merkte dat er een tand in mijn mond los zat. Ik keek in de spiegel en zag dat er twee kiezen weg waren (terwijl er in werkelijkheid maar 1 weg is). De tand zat los en kon ik er zo uittreken. Ik voelde weer iets in mijn mond en spuugde het uit in mijn hand. Er waren wel vijf tanden uitgevallen. De leegte in mijn mond zat op de plaats van de kiezen (rechtsonder). Maar de tanden waren melktandjes. Erg vreemd merkte ik op.

In de war en angstig ben ik naar mijn moeder gelopen en heb ik het haar laten zien. Geschrokken keek ze me aan... Toen ontwaakte ik uit mijn droom.


In onze cultuur zeggen ze dat het verlies van tanden gepaard gaat met verlies van een dierbare. Mijn gevoel is vaak juist, er staat iets te gebeuren.

Nu, heb ik recent ontdekt dat ik in verwachting ben. Dat vind ik eng, niet om te dragen of baren. Maar om het te verliezen. Exact vorig jaar heb ik een miskraam gehad. Verdriet heb ik niet meer maar de angst is er wel.

Ik ben volwassen en stel het uit om naar de huisarts te gaan: ik lijk haast een struisvogel! Dat is niks vor mij.

Dan krijg je zo'n droom...

In de war en onzeker.

Lie
6 juli 2014

Hooi, ik heb heel vaak de droom dat mijn tanden eruit vallen. Ik spuug ze dat uit en ik hou er meestal maar 2 over... Als ik wakker word ben ik dan blij :). Ik hoop dat het verhaal over sterfende familie niet waar is...

MetliebedoeldeikLieke
6 juli 2014

Ik heet dus Lieke, ende dag dathaar oma stier ben ikjarig :O

Caro
10 juli 2014

Beste dromers,

Vanacht droomde ik dat mijn voorste tand volledig uitviel, maar het vreemde ervan was dat mijn wortel de lengte had van een potlood! Wat kan dat dan voor betekenis hebben?

Groetjes

Moho-Ad
29 juli 2014

Hallo,

Het klinkt inderdaad erg serieus. Heb jaren geleden vaak gedroomd dat mijn tanden uitvielen, dat ik ze soms wel uitspuugde. Deze dromen voelden wel realistisch en het gebeurde akelig vaak, maar vond het verder niet eng of zo. Maar in die tijd is er niemand in mijn familie overleden. Er is verder niets gebeurd dan die dromen natuurlijk.

Groetjes,

Moho-Ad

Rowan
14 september 2014

ik ben begin april 18 geworden, bij mij is het vlak daarvoor begonnen.
me zus heeft toen opgezocht wat het zou kunnen betekenen, ze had het over dat je dan beseft dat je volwassen wordt en de verantwoordelijkheid die er bij hoort maar ik heb het sinds toen nog 2x gehad waarvan de laatste vorig week nog was.
vlak na de 2e keer is me kat overleden maar verder is er niks bijzonders gebeurt. weet alleen dat deze dromen erg angstig zijn, wordt altijd in paniek wakker.

groetjes

lou
16 december 2014

ook ik droom de laatste tijd vaker over tanden die uitvallen.. het helpt wel met het aan me 2 x 3 minuten tanden poetsen komen de volgende dag! hele vervelende dromen vindt ik het! vanacht had ik de droom dat het draadje achter me tanden wat ik ooit na mijn beugel heb gekregen om alles op zijn plek te houden los kwam te zitten met de helft van elke tand erbij. ik geloof niet dat het wat met sterven te maken heeft maar met tandenknarsen.

Je moeder
15 februari 2015

Hè Noortje,

Doe eens even een beetje normaal joh, je zit nu iemand angst aan te praten en ik vraag mij af of je dat zelf wel door hebt? Mensen zoals jou moeten ze maar snel uit de maatschappij verwijderen dmv een gedwongen opname want je ben een gevaar voor andere en jezelf omdat je onzin praat als een professional, gelooft deze onzin zelf ook nog eens en zet mensen op het verkeerde been! Verrekte mafkees!

Doodleuk en bloedserieus vertellen dat mensen een sterfgeval kunnen verwachten in hun familie vanwege een droom??? Ben je niet goed ofzo joh? Je ben toch geen arts?

Sossie
19 juli 2015

Hoi,

ik heb nu de laatste 2 jaar een keer of 3 gedroomd dat mijn tanden langzaam loskomen, dan afbrokkelen en ze vervolgens moet uitspuwen. De mensen aan wie ik het laat zien in mijn droom walgen ervan als ik het laat zien. Als ik wakker wordt meteen met mijn tong over mn tanden. Dat lucht op... Ik denk dat het hier bovengenoemde 'je tanden vaker poetsen', zeker voor t slapen gaan een goeie tip is. Als je in je onderbewuste een nare smaak in je mond hebt is het denk ik makkelijker om over iets naars met je mond/tanden te dromen. Dat er iemand gaat sterven in je omgeving vind ik klinkklare onzin natuurlijk.

Wat de dromen voor mij persoonlijk of in het algemeen kunnen betekenen weet ik niet precies. Heb er zelf wel een gevoel bij dat ik mijn dagelijks gedrag moet verbeteren. Dwz beter naar anderen zijn maar ook naar jezelf. Nachtmerries zie ik ook als een soort straf of les voor mezelf.

LT
5 september 2015

Hallo, op dit forum is allang niet gereageerd of geschreven, maar toch wilde ik dit even delen. Ik was op zoek maar de betekenis over dromen waarbij je tanden uitvallen, aangezien ik dit vannacht gedroomd heb. Alle tanden aan de bovenkant vielen uit m'n mond, het deed geen zeer en bloedde niet, maar ik raakte wel in een klap al mijn tanden kwijt. Vanavond heb ik te horen gekregen dat mijn opa overleden is.. Ik zoek dit net pas op dus wist hier verder niks over, maar als je het mij vraagt klopt deze betekenis van de droom dus zeker wel en droom je over tanden als je een dierbare gaat verliezen.

JAKE
30 september 2015

Mijn naam is JAKE van nederland, ik ben hier om u te informeren over een echte en oprechte spell caster naam DR Zord die Help me om terug te krijgen mijn ex na de breuk.
De grote DR Zord kan ook helpen bij het winnen van loterijen, vruchtbare, het krijgen van de baan, bevordering van de werkgelegenheid, genezing van alle soorten van ziekte, het breken van de generatie natuurlijk, spirituele bescherming en nog veel meer.
Hij is een man van de bevoegdheden en een man van wonderen. Kijkers met een bestaand probleem en bereid om te bezoeken moet vriendelijk bezoek hem op zijn privé e-mailadres VIA: zord.spelltemple@gmail.com

Arabisch meisje
27 december 2015

Assalamou Aleikom,

Ik had nog een vraagje. Want ik heb pas gedroomd dat een paar tanden eruit vielen en niet allemaal als ik het me goed herinner. Weet iemand misschien wat dit betekent?

Jazaka Allahou Khairan ?

diana111
16 januari 2016

Hallo ik heb inderdaad de zelfde dromen als ik zwanger ben dan droom ik bijna iedere avond dat me tanden uitvallen ik heb 4 kinderen en bij alle 4 de zwangerschappen gehad en zelfs bij me twee andere zwangerschappen waar ik abortus heb gedaan maar nu heb ik toevallig vannacht weer gedroomd dat me tanden uitvielen maar dit keer ben ik niet zwanger dus dat is mijn ervaring met die droom





Deze discussie is gesloten.