Droomwoordenboek

M

Menigte t/m Mond

Menigte
Een vrolijke, orderlijke menigte duidt op een gegarandeerd geluk, leuke vrienden en kansen op (zelf)verbetering.
Mensen
Als je mensen ziet in je droom die je kent, suggereert deze droom dat je graag enkele eigenschappen en houding van hen eigen zou willen maken. Mensen die je niet kent staan voor onbekende aspecten van jezelf die je moet confronteren.
Mes
Als je droomt dat je een mes draagt, duidt dit op woede, agressie en/of afscheiding. Er kan iets zijn wat je als het ware uit je leven wilt snijden, iets waar je vanaf wilt.
Mest
Als je mest in je droom ziet, suggereert dit dat je leert van ervaringen uit het verleden.
Metro
Als je droomt dat je in de metro bent, wijst dit erop dat je via onbewuste methodes je doel probeert te bereiken. Je verkent verborgen aspecten van jezelf. Een alternatieve uitleg suggereert dat je een haastige beslissing aan het nemen bent.
Meubels
Een droom over meubels symboliseert hoe je over jezelf en je familie denkt. Deze droom verwijst naar jouw relaties met anderen en hoe ze in je leven passen.
middag
Als je droomt over de (na)middag, suggereert dit dat het tijd is om je energie in te zetten voor een goede zaak. Leer van voorgaande fouten.
Mieren
Als je droomt over mieren, verwijst dit naar je algemene ontevredenheid in je dagelijks leven. Je zou je veronachtzaamd en onbelangrijk kunnen voelen.
Mijn
Als je droomt dat je in een mijn bent, suggereert dit dat je tot de kern van de zaak doordringt. Het zou ook kunnen dat er iets uit je onbewuste boven komt drijven. Deze droom kan ook een metafoor zijn: "Dat is mijn ...", om aan de geven dat iets van jou is.
Misbruik
Een droom dat je iemand misbruikt, voorspelt dat je de terugslag zult ervaren van je (oneerbare) gedrag tegenover vrienden. Dromen dat je verbaal of fysiek misbruikt wordt, geeft aan dat je mischien in de handen van een vijand kunt vallen.
Misbruikt
Als je droomt dat je bent misbruikt, vertegenwoordigt dit een gevoel van onderdrukking door anderen of door situaties in je leven. Je hebt het gevoel dat je de richting waarin je leven opgaat niet kunt veranderen. Probeer om jezelf niet te beschuldigen voor omstandigheden waar je toch geen invloed op hebt.
Miskraam
Als je droomt dat je een miskraam krijgt, visualiseert je droom veranderingen of onzekerheden uit het echte leven. Een miskraam weerspiegelt de angst dat je iets niet zal krijgen of dat je iets kwijt zult raken. Deze droom suggereert dat je je angsten onder ogen moet durven zien.
Mist
Mist doet bepaalde zaken verhullen. In de mist die we in de droom tegenkomen huist ons onbewuste. De mist is vaak een grote blokkade omdat we niet goed kunnen zien wat voor ons ligt. Het symboliseert dan ook innerlijke hindernissen en remmingen.
Modder
Een droom over modder suggereert dat je betrokken bent in een rommelige situatie waar je moeilijk van weg kunt.
Model
Als je droomt dat je een fotomodel bent, vertegenwoordigt dit een beeld dat je wilt uitstralen. Je probeert iets te zijn dat je eigenlijk niet bent.
Moe
Als je droomt dat je moe bent, suggereert dit dat je je emotioneel uitgeput en gestressed voelt. Dromen over vermoeidheid weerspiegelen doorgaans hoe je je in het echte leven werkelijk voelt.
Moeder
Als je droomt over je moeder, representeert dit het verzorgende aspect van je persoonlijkheid. Moeders bieden veiligheid, comfort, leven, begeleiding en bescherming. Sommige mensen kunnen het moeilijk vinden om zich van hun moeder los te maken en zo hun eigen individualiteit en ontwikkeling te realiseren.
Moeilijkheden
Als je droomt dat je veel moeilijkheden hebt, duidt dit op mislukking en (voortgezet) ongeluk. Dromen dat anderen moeilijkheden hebben, duidt op sombere toestanden en dat iemand uit je omgeving mischien ziek wordt.
Molen
Een werkende windmolen vertegenwoordigt de kracht van de geest. Het is maatgevend voor je emotionele state of mind. Een inactieve molen duist op onverwachte tegenstand.
Mond
Als je een mond ziet in je droom, geeft dit aan dat je een behoefte voelt om iets uit te spreken. Aan de andere kant kan het er ook op duiden dat je wellicht al teveel gezegd hebt, en even je mond dient te houden.