Droomwoordenboek

M

Metro t/m Muis

Metro
Als je droomt dat je in de metro bent, wijst dit erop dat je via onbewuste methodes je doel probeert te bereiken. Je verkent verborgen aspecten van jezelf. Een alternatieve uitleg suggereert dat je een haastige beslissing aan het nemen bent.
Meubels
Een droom over meubels symboliseert hoe je over jezelf en je familie denkt. Deze droom verwijst naar jouw relaties met anderen en hoe ze in je leven passen.
middag
Als je droomt over de (na)middag, suggereert dit dat het tijd is om je energie in te zetten voor een goede zaak. Leer van voorgaande fouten.
Mieren
Als je droomt over mieren, verwijst dit naar je algemene ontevredenheid in je dagelijks leven. Je zou je veronachtzaamd en onbelangrijk kunnen voelen.
Mijn
Als je droomt dat je in een mijn bent, suggereert dit dat je tot de kern van de zaak doordringt. Het zou ook kunnen dat er iets uit je onbewuste boven komt drijven. Deze droom kan ook een metafoor zijn: "Dat is mijn ...", om aan de geven dat iets van jou is.
Misbruik
Een droom dat je iemand misbruikt, voorspelt dat je de terugslag zult ervaren van je (oneerbare) gedrag tegenover vrienden. Dromen dat je verbaal of fysiek misbruikt wordt, geeft aan dat je mischien in de handen van een vijand kunt vallen.
Misbruikt
Als je droomt dat je bent misbruikt, vertegenwoordigt dit een gevoel van onderdrukking door anderen of door situaties in je leven. Je hebt het gevoel dat je de richting waarin je leven opgaat niet kunt veranderen. Probeer om jezelf niet te beschuldigen voor omstandigheden waar je toch geen invloed op hebt.
Miskraam
Als je droomt dat je een miskraam krijgt, visualiseert je droom veranderingen of onzekerheden uit het echte leven. Een miskraam weerspiegelt de angst dat je iets niet zal krijgen of dat je iets kwijt zult raken. Deze droom suggereert dat je je angsten onder ogen moet durven zien.
Mist
Mist doet bepaalde zaken verhullen. In de mist die we in de droom tegenkomen huist ons onbewuste. De mist is vaak een grote blokkade omdat we niet goed kunnen zien wat voor ons ligt. Het symboliseert dan ook innerlijke hindernissen en remmingen.
Modder
Een droom over modder suggereert dat je betrokken bent in een rommelige situatie waar je moeilijk van weg kunt.
Moe
Als je droomt dat je moe bent, suggereert dit dat je je emotioneel uitgeput en gestressed voelt. Dromen over vermoeidheid weerspiegelen doorgaans hoe je je in het echte leven werkelijk voelt.
Moeder
Als je droomt over je moeder, representeert dit het verzorgende aspect van je persoonlijkheid. Moeders bieden veiligheid, comfort, leven, begeleiding en bescherming. Sommige mensen kunnen het moeilijk vinden om zich van hun moeder los te maken en zo hun eigen individualiteit en ontwikkeling te realiseren.
Moeilijkheden
Als je droomt dat je veel moeilijkheden hebt, duidt dit op mislukking en (voortgezet) ongeluk. Dromen dat anderen moeilijkheden hebben, duidt op sombere toestanden en dat iemand uit je omgeving mischien ziek wordt.
Molen
Een werkende windmolen vertegenwoordigt de kracht van de geest. Het is maatgevend voor je emotionele state of mind. Een inactieve molen duist op onverwachte tegenstand.
Mond
Als je een mond ziet in je droom, geeft dit aan dat je een behoefte voelt om iets uit te spreken. Aan de andere kant kan het er ook op duiden dat je wellicht al teveel gezegd hebt, en even je mond dient te houden.
Monster
Monsters staan voor eigenschappen van jezelf die je lelijk of ongepast vind. Je zou ergens bang voor kunnen zijn, of bepaalde emoties hebben onderdrukt. Als je gevolgd wordt door een monster, duidt dit op verdriet of ongeluk in de nabije toekomst. Wanneer je een eng monster doodt, suggereert dit dat je succesvol afrekent met je rivalen en hogerop komt.
Moord
Als je droomt dat je een moord gepleegd hebt, duidt dit op het beëindigen van een oude (slechte) gewoonte of denkwijze. Het kan ook het eind van een verslaving betekenen.
Motor
Een droom over een motor symboliseert een verlangen naar vrijheid en behoefte aan avontuur. Je zou willen ontsnappen uit een bepaalde situatie of van een-of-andere verantwoordelijkheid in je wakkere bestaan. Het zou ook kunnen dat je voor je gevoel te snel vooruit gaat. Een motor staat ook symbool voor rauwe sexualiteit.
Mug
Muggen in je droom suggereren dat iets of iemand de energie en kracht uit je wegzuigt. Een alternatieve uitleg van deze droom zou kunnen zijn dat je je tevergeefs verzet tegen aanvallen van anderen.
Muis
Een droom over een muis duidt op angst, volgzaamheid en een gebrek aan assertiviteit. Je hebt het gevoel ontoereikend te zijn en niet aan de verwachtingen te voldoen. Een alternatieve droomuitleg is dat deze droom verwijst naar kleine irritaties en lastigheden.