Droomwoordenboek

M

Muizenval t/m Muziek

Muizenval
Dromen over een muizenval duiden erop dat je argwanend moet zijn voor duistere figuren om je heen die zich tegen je spannen. Als je zelf een muizenval zet, wijst dit erop dat je je tegenstanders te slim af zult zijn.
Museum
Een droom over een museum wijst erop dat je sommige kleurrijke en gevarieerde ervaringen zult ervaren tijdens je klim op de sociale ladder. Uit je onconventionele manier van doen zal blijken hoe uniek je bent en hoe je jezelf van anderen onderscheid. Een alternatieve droomuitleg zou kunnen zijn dat het museum iets van je verleden vertegenwoordigt.
Musical
Als je droom dat je musical bezoekt, wijst dit er op dat je moet oppassen dat je je niet laat meeslepen door je emoties.
Muur
Een muur staat voor beperkingen, obstakels en begrenzingen. Een barrière hindert je persoonlijke groei. Je zou gewend geraakt kunnen zijn aan oude gewoontes en manier van leven.
Muziek
Als je harmonieuze en kalmerende muziek hoort in je droom, is dit een goed voorteken van welvaart, plezier en duidt het op een positieve manier tot uiting brengen van je emoties. Muziek dient om de ziel te helen. Als je vals-klinkende muziek hoort, duidt dit op ongeluk en problemen thuis.