Droomwoordenboek

M

Monster t/m Muziek

Monster
Monsters staan voor eigenschappen van jezelf die je lelijk of ongepast vind. Je zou ergens bang voor kunnen zijn, of bepaalde emoties hebben onderdrukt. Als je gevolgd wordt door een monster, duidt dit op verdriet of ongeluk in de nabije toekomst. Wanneer je een eng monster doodt, suggereert dit dat je succesvol afrekent met je rivalen en hogerop komt.
Moord
Als je droomt dat je een moord gepleegd hebt, duidt dit op het beëindigen van een oude (slechte) gewoonte of denkwijze. Het kan ook het eind van een verslaving betekenen.
Motor
Een droom over een motor symboliseert een verlangen naar vrijheid en behoefte aan avontuur. Je zou willen ontsnappen uit een bepaalde situatie of van een-of-andere verantwoordelijkheid in je wakkere bestaan. Het zou ook kunnen dat je voor je gevoel te snel vooruit gaat. Een motor staat ook symbool voor rauwe sexualiteit.
Mug
Muggen in je droom suggereren dat iets of iemand de energie en kracht uit je wegzuigt. Een alternatieve uitleg van deze droom zou kunnen zijn dat je je tevergeefs verzet tegen aanvallen van anderen.
Muis
Een droom over een muis duidt op angst, volgzaamheid en een gebrek aan assertiviteit. Je hebt het gevoel ontoereikend te zijn en niet aan de verwachtingen te voldoen. Een alternatieve droomuitleg is dat deze droom verwijst naar kleine irritaties en lastigheden.
Muizenval
Dromen over een muizenval duiden erop dat je argwanend moet zijn voor duistere figuren om je heen die zich tegen je spannen. Als je zelf een muizenval zet, wijst dit erop dat je je tegenstanders te slim af zult zijn.
Museum
Een droom over een museum wijst erop dat je sommige kleurrijke en gevarieerde ervaringen zult ervaren tijdens je klim op de sociale ladder. Uit je onconventionele manier van doen zal blijken hoe uniek je bent en hoe je jezelf van anderen onderscheid. Een alternatieve droomuitleg zou kunnen zijn dat het museum iets van je verleden vertegenwoordigt.
Musical
Als je droom dat je musical bezoekt, wijst dit er op dat je moet oppassen dat je je niet laat meeslepen door je emoties.
Muur
Een muur staat voor beperkingen, obstakels en begrenzingen. Een barrière hindert je persoonlijke groei. Je zou gewend geraakt kunnen zijn aan oude gewoontes en manier van leven.
Muziek
Als je harmonieuze en kalmerende muziek hoort in je droom, is dit een goed voorteken van welvaart, plezier en duidt het op een positieve manier tot uiting brengen van je emoties. Muziek dient om de ziel te helen. Als je vals-klinkende muziek hoort, duidt dit op ongeluk en problemen thuis.