Droomwoordenboek

L

Longen t/m Luizen

Longen
Als je droomt over longen symboliseert dit inzicht, cretiviteit en inspiratie. Een andere uitleg daarentegen is dat longen kunnen duiden op een stressvolle situatie of dat je je verstikt voelt in een situatie of relatie.
Lood
Wanneer je lood ziet in je droom, wijst dit erop dat een bepaalde kwestie je op je hart ligt. Misschien een bepaalde relatie of een schuldgevoel? Een droom over een loodmijn duidt op bedrog.
Looierij
Een droom over een looierij waarschuwt je van te vorern voor het oplopen van één of andere besmettelijke ziekte.
Loopgraven
Als je loopgraven ziet in je droom, betekent dit dat je voorzichtig moet zijn bij vreemden aangezien je bedreigd wordt met verraad en verlies.
Lopen
Dromen dat je met gemak loopt, vertegenwoordigt de manier hoe je door het leven gaat en op weg bent richting naar je doelen. De bestemming waar je heen loopt is van belang.
Lucht
Als je opkijkt naar een helder blauwe lucht, duidt dit op vrede en de vrijheid om je te kunnen uiten. Als de lucht grijs is, dan voorspelt dit moeilijheden of somberheid.
Luchtballon
Als je droomt dat je in een luchtballon zit, suggereert dit dat de tijd gekomen is om je sombere gevoel of depressie te overwinnen. De droom kan een metafoor zijn die aangeeft dat je de grond onder je voeten kwijt bent of de grip op de zaak kwijt bent.
Lui
Als je droomt dat je lui bent, betekent dat je je emotioneel uitgeput voelt; je moet even pauze nemen. De droom kan een werkelijke weerspiegeling zijn van je echte leven.
Luifel
Een droom over een luifel symboliseert bescherming. Je zou tevens gepromoveerd kunnen worden naar een belangrijker positie.
Luizen
Luizen in je droom staan symbool voor frustraties, leed en schuldgevoelens. Je zou je emotioneel of fysiek niet helemaal schoon kunnen voelen. Een alternatieve betekenis is dat de luis een persoon, situatie of relatie vertegenwoordigt waar je liever afstand van neemt. Het voelt misschien alsof er misbruik van je gemaakt wordt.