Droomwoordenboek

L

Lans t/m Leeuwerik

Lans
Een lans symboliseert initiatief en richting. Je hebt je gericht op een specifiek doel en je staat voor waar je in gelooft. Een lans kan ook makkelijke energie symboliseren. Wanneer je gewond raakt door een lans, wijst dit erop dat je een slechte beslissing hebt gemaakt en dat je nu de consequenties ervan ondervindt.
Lantaarn
Een droom over een lantaarn staat symbool voor wijsheid en gevoelens van binnenuit. Deze eigenschappen zullen je leiden op de reis van het leven.
Lantaarnpaal
Als je droomt over een lantaarnpaal, wijst dit erop dat er een duistere situatie nader belicht moet worden. Het zou er ook op kunnen wijzen dat je uit een deprimerende of sombere fase komt.
Lapdance
Als je droomt dat je een lapdance geeft, suggereert dit dat je mogelijk je seksuele verlangens onderdrukt. Misschien voel je je geremd bij het bespreken van je seksuele behoeftes.
Larve
Een larve staat symbool voor wedergeboorte. Je doorloopt een innerlijke verandering.
Las Vegas
Een droom over Las Vegas verwijst naar excessen en overmaat. Je zou terughoudendheid mogen tonen in een bepaald deel van je leven. Een andere droomuitleg is dat emotionele onrust en chaos je gezond verstand vertroebelt.
Lasagne
Een droom over lasagne staat symbool voor warmte en comfort. Een alternatieve uitleg is dat lasagne verwijst naar de gelaagdheid van je emoties.
Laser
Een laser staat symbool voor duidelijkheid en waarheid. Je ziet en begrijpt de dingen nu veel beter. Een andere droomuitleg is dat de laser suggereert dat je je beter moet concentreren en je aandacht moet richten op één taak tegelijk.
Lasso
Als je droomt dat je met een lasso zwaait, suggereert dit dat je probeert vast te klampen aan een bepaalde situatie, relatie of object.
Latijn
Als je droomt dat je Latijn studeert, duidt dit op jouw positie van bekendheid en op jouw onderscheidend vermogen. Het verwijst ook naar je wetenschappelijke bezigheden.
Lauwerkrans
Een lauwerkrans in je droom symboliseert eer, continuïteit of volledigheid. Als je iemand een lauwerkrans geeft, staat dit voor de band die je met deze persoon hebt.
Lava
Als je droomt over lava, is dit een verwijzing naar boosheid die je al een poosje voor jezelf hebt gehouden.
Lavalamp
Een droom over een lavalamp symboliseert een langzame, vloeiende beweging. Iets in je wakkere leven beweegt op dezelfde manier als de lavalamp. Misschien neem je de tijd om iets te doen zodat je zeker weet dat het grondig gebeurt. De kleur van de lavalamp is ook van belang.
Lavendel
Als je lavendel ziet in je droom, duidt dit op mystiek en spirituele reiniging. Wanneer je lavendel ruikt in je droom, symboliseert dit kalmte, vrede en sereniteit. Je zou af moeten koelen.
Lawine
Als je droomt over een lawine, verwijst dit naar stormachtige emoties die (te) lang onderdrukt of verborgen zijn geweest. Je zou niet op een productieve manier met deze gevoelens omgegaan zijn, en nu dreigen ze in een razende woede tot uitdrukking te komen. Een andere uitleg is dat een droom over een lawine onvermijdelijke stress en druk symboliseert.
Laxeermiddel
Als je in je droom een laxeermiddel ziet of neemt, suggereert dat dat je de emotionele pijn en angsten die je nog steeds binnenhoudt, moet loslaten. De tijd is gekomen om lichaam en geest te reinigen.
Leeftijd
Als je droomt over je leeftijd, wijst dit op je angst of bezorgheid over ouder worden. Het kan ook duiden op spijt over gedane zaken of het falen van een voorgaande onderneming.
Leer
Een droom waarin je leer draagt vertegenwoordigt hardheid en ruwheid. Je zoekt naar bescherming tegen de elementen. Deze droom is tevens een verwijzing naar je instinct en dierlijke aard en heeft derhalve ook een zekere sexuele lading.
Leeuw
Dromen over een leeuw geeft aan dat je sterk gemotiveerd bent. Als je de leeuw verslaat zul je in veel dingen zegevieren. Wanneer je door de leeuw wordt overwonnen, staat je aanvallen van tegenstanders te wachten. Dromen over gekooide leeuwen wijst erop dat je succes afhangt van je talent om met tegenvallers om te gaan.
Leeuwerik
Leeuweriken staan symbool voor ambitie. Als ze vallen tijdens hun vlucht, wijst dit erop dat je uit de genade bent gevallen en je onschuld bent verloren. Zingende leeuweriken vertegenwoordigen succes, plezier en vreugde. Je zou een verandering van omgeving kunnen overwegen om het geluk te (her)vinden.