Droomwoordenboek

W

Wit t/m Wurgen

Wit
Wit staat voor perfectie, vrede, onschuld, schoonheid, bewustzijn en nieuwe horizonten. Je zou kunnen ervaren dat je je herboren voelt en een frisse blik op het leven hebt gekregen. In het Verre Oosten daarentegen wordt wit met door en rouw geassocieerd.
Witwassen
Dromen dat je iets witwast, duidt op een poging je oude manier van doen te veranderen. Het suggereert tevens dat je niet echt wilt veranderen, en alleen probeert je gebreken te maskeren.
Woede
Als je droomt dat je boos bent, symboliseert dit frustratie en teleurstelling in jezelf. Je hebt de neiging om negatieve emoties op te kroppen of je woede op anderen te projecteren. Je zou eens moeten onderzoeken waar dit nu precies aan ligt.
Woestijn
Als je droomt dat je door een woestijn loopt, suggereert dit verlies en pech. Het zou kunnen voelen als een aanval op je goede naam. Woestijnen staan tevens symbool voor verlatenheid, eenzaamheid en gevoelens van isolatie en hopeloosheid.
Woestijnrat
Een woestijnrat (gerbil) vertegenwoordigt hyperactiviteit en energie. Deze droom zou ook kunnen betekenen dat je behoefte hebt aan sociale activiteiten of dat je op zoek bent naar vriendschap.
Wol
Een droom over wol staat symbool voor warmte en gezelligheid. Je zoekt de bescherming van geliefden.
Wolf
Een wolf symboliseert schoonheid, mysterie, zelfvertrouwen en trots. Je bent een eenling omdat je daarvoor kiest. Een negatievere uitleg is dat de wolf duidt op vijandigheid en agressie.
Wolken
Wanneer je droomt over witte, fluffy wolken, staat dit symbool voor innerlijke rust en spirituele harmonie. Een probleem uit je wakend bestaan zou opgelost kunnen zijn.
Wolkenkrabber
Om een wolkenkrabber in uw droom te zien, vertegenwoordigt uw hoge ideals, creativiteit en verbeelding. U richt altijd hoogte op wat u doet. Het stelt ook voor dat u grote vooruitziendheid hebt.
Wond
Als je een wond ziet in je droom staat dit symbool voor pijn, leed en woede. Je bent op zoek naar (spirituele) genezing.
Wondzalf
Als je droomt dat er wondzalf bij je wordt aangebracht, duidt dit erop dat je jouw moeilijkheden zult overwinnen. Wanneer je de zalf bij iemand anders aanbrengt, geeft dit aan dat je een betrouwbaar persoon bent die er altijd is voor vrienden in nood.
Woonkamer
Als je droomt dat je in de woonkamer bent, staat de woonkamer voor de manier hoe je jezelf tegenover ander presenteert en de manier hoe je je leven inricht. Het is representatief voor hoe je jezelf ziet, en wie je bent.
Woordenboek
Als je droomt dat je een woordenboek gebruikt, suggereert dit dat je je teveel aantrekt van de mening van anderen. Durf uit te gaan van eigen kracht.
Worm
Een worm staat voor zwakheid en negativiteit in het algemeen. Het duidt ook op een laag zelfbeeld, van jezelf of van iemand in je leven. Dromen dat de worm over je lichaam kruipt, geeft aan dat je het gevoel hebt dat iemand om je heen misbruik van je maakt en van je goedheid profiteert. Als je je in je droom een worm gebruikt als aas (om te vissen) dan voorspelt dit succes en materiele voorspoed.
Worstelen
Dromen dat je aan het worstelen bent, duidt erop dat je worstelt met een probleem in je persoonlijke- of professionele leven. Je hebt te maken met ideeën en gewoontes die onder controle gebracht dienen te worden.
Wrak
Een droom over een wrak vertegenwoordigt de obstakels en hindernissen op weg naar je doel. Je hebt het gevoel dat je tegengehouden wordt of dat je geen enkele vooruitgang boekt.
Wrat
Als je droomt dat je een wrat hebt, suggereert dit dat je zou moeten leren de schoonheid binnen jezelf te erkennen. De droom geeft aan dat je jezelf aan het straffen bent en onwillig jezelf te vergeven.
Wurgen
Een droom over wurgen duidt erop dat je een essentieel aspect van je uitdrukkingkracht onderdrukt of negeert.