Droomwoordenboek

W

Waskom t/m Weervaantje

Waskom
Een waskom in je droom geeft aan dat een nieuwe investering zal leiden tot veel plezier en tevredenheid.
Wasmachine
Wanneer je een wasmachine ziet of gebruikt, suggereert je droom dat je afgelopen kwesties en oude problemen dient op te lossen, om zo een schone start voor jezelf te maken.
Wassen
Een droom waarin je jezelf wast, wijst erop dat je trots bent op je sociale leven en persoonlijke ondernemingen. Je zou zelfs een beetje beroemd kunnen worden. Een andere uitleg kan juist wijzen op het symbolisch wegwassen van onplezierige ervaringen of emoties.
Wasserette
Als je droomt over een wasserette, duidt dit op verandering of reiniging. Je bent klaar om jezelf te ontdoen van pijn uit het verleden. De tijd is gekomen voor nieuwe uitdagingen.
Water
Water is een van de krachtigste en bekendste droomsymbolen. Als je water in je droom ziet, symboliseert het je onderbewuste, je gevoel en je emoties. Water is als het ware het smeermiddel van je psyche en vertegenwoordigt levensenergie. Het staat ook voor spiritualiteit, wijsheid, genezing en verfrissing.
Water skiën
Dromen dat je aan het waterskien bent, duiden op toenemend zelfvertrouwen en spiritualiteit. Deze droom wijst tevens op gevoelens van vrede en vrijheid.
Waterbed
Een droom over een waterbed suggereert dat je je emoties hebt herkend en geaccepteerd. Langzaamaan erken je de verschillende aspecten van je onderbewuste. Deze droom vertegenwoordigt ook een toename van je onbewuste en onderdrukte energie, in het bijzonder het behandelen van sexualiteit, vrees, agressie, enz.
Waterglijbaan
Als je een op een waterglijbaan zit, suggereert de droom dat je overweldigt bent door je emoties. Je bent langzaam het domein van het onderbewuste aan het onderzoeken. Een andere uitleg is dat je meegaat met de 'flow' van dingen, zonder bezwaren of tegenstand.
Waterlelie
Een droom over een waterlelie symboliseert zorg, verdriet en rouw.
Watermeloen
Een watermeloen in je dromen staat symbool voor emoties als liefde, lust, verlangen en vurige passie. Zwangere vrouwen, of vrouwen die op het punt staan hun menstruele cyclus te doorlopen, dromen vaken dan gemiddeld over fruit als watermeloenen.
Watermolen
Een droom over een watermolen suggereert dat je je opties open moet houden en de bronnen die je tot je beschikking hebt, zou kunnen aanspreken. Je dient tevens kalm doch zeker voorwaarts te gaan in het bereiken van je doelen. Deze droom gaat over motivatie en vernieuwing.
Waterput
Een droom over een waterput vertegenwoordigt je mogelijkheden en talenten die nog niet aan de oppervlakte zijn gekomen. Het kan ook symbool staan voor de diepte van je gevoelsleven. De waterput kan dienen als een opslagplaats voor dergelijke emoties.
Waterspuwer
Als je droomt over een waterspuwer, wijst dit verborgen, gênante gevoelens over geheime zaken die je met niemand gedeeld hebt.
Waterval
Als je een waterval ziet in je droom, staat dit symbool voor (iets) loslaten. Je geeft opgekropte emoties en negatieve emoties vrij. Deze droom zou tevens je doelen en verlangens kunnen vertegenwoordigen. Als de waterval helder is, dan vertegenwoordigt dit verjonging en verfrissing.
Wax
Wanneer je droomt over wax, wijst dit erop dat er teveel activiteit in je leven gaande is. Je zou even gast terug moeten nemen. Een andere uitleg is dat de droom het passeren van tijd symboliseert. Druipende wax in je droom vertegenwoordigt je verborgen passievolle emoties.
Web
Wanneer je droomt over een (spinnen) web geeft dit je verlangen naar controle aan. Het kan echter ook duiden op remmingen in de manier waarop je je uitdrukt. Je voelt je gevangen en weet niet goed wat te doen, of waar heen te gaan. Deze droom kan tevens symbolisch zijn voor je sociale netwerk van kennissen.
Weddenschap
Dromen waarin je wedt op iets, vertegenwoordigen een risico dat je zou kunnen aangaan in het echte leven. In een zekere zin kan het leven een gok zijn.
Weduwe
Een droom waarin je een weduwe bent, vertegenwoordigt eenzaamheid en droefheid. Je zou je geïsoleerd en/of verlaten kunnen voelen. Een andere uitleg is dat deze droom je onafhankelijkheid en vrijheid symboliseert.
Weegschaal
Dromen dat je een weegschaal gebruikt, voorspelt dat gerechtigheid je zal afremmen in je handelen en dat u welvarender zult worden. Als een jonge vrouw haar beminde op een weegschaal laat plaatsnemen voorspelt dit wederzijdse liefde en trouw.
Weervaantje
Als je een weervaantje ziet in je droom, duidt dit op zowel onvoorspelbaarheid als veelzijdigheid. Je zou het gevoel kunnen hebben dat je in een vicieuze cirkel vast zit.