Droomwoordenboek

W

Waarschuwing t/m Wasbord

Waarschuwing
Als je een waarschuwing krijgt in je droom, duidt dit erop dat iets in het echte leven aandacht nodig heeft. Deze droom kan dienen om je een nieuwe blik op je acties te geven en de gevolgen te heroverwegen.
Wachten
Dromen waarin je aan het wachten bent zijn indicatief voor kwesties aangaande macht of controle en gevoelens van (on)afhankelijkheid, met name in een relatie.
Wachtruimte
Als je droomt dat je je in een wachtruimte bevindt, symboliseert dit je geduld en vermogen om kalm te blijven, in het bijzonder tijdens een crisis.
Waden
Als je droomt dat je door water heen waadt, symboliseert dit de controle over je emoties. Let op de diepte en helderheid van het water om vast te stellen hoeveel macht je hebt over omstandigheden en situaties in je leven.
Wafel
Als je een wafel eet in je droom suggereert dit dat je meer diversiteit en spontaniteit nodig hebt. Je zou een beter inzicht van de verschillende facetten van je leven moeten zien te verkrijgen en deze met elkaar zien te verenigen. Een alternatieve droomuitleg is dat een wafel symbool staat voor een gevoelige situatie die je met zorg moet behandelen.
Wagon
Een wagon in je droom symboliseert moeilijkheden. Het verwijst tevens naar je zuinige karakter en je onbereidheid om risico’s te nemen. Een lege en verlaten wagon wijst op verlies en ontevredenheid.
Wake
Als je droomt dat je een wake bijwoont, symboliseert dit je behoefte om te rouwen of om iets los te laten wat dichtbij je stond. Het is ok om steun te zoeken bij degene rond je heen om je door deze moeilijke periode te helpen.
Wakker worden
Dromen dat je wakker wordt in je droom wijst erop dat er iets ontbreekt in je leven. Er is een specifiek aspect in je leven dat je niet helemaal optimaal gebruikt. Je zou bijvoorbeeld je eigen talent en vaardigheid niet onderkennen.
Walnoot
Als je droomt over walnoten, symboliseert dit dat veel mentale energie wordt besteed aan een op handen zijnde taak. Walnoten vertegenwoordigen tevens plezier en overvloed. Wanneer je een walnoot kraakt, voorspelt dit dat je verwachtingen zullen tegenvallen.
Walrus
Een walrus in je droom wijst op bescherming en vertoon van je dominantie in een bepaalde situatie of relatie. Je bent altijd op je hoede voor iedereen die probeert slimmer, bijdehanter of politieker te zijn dan jij.
Wals
Als je droomt over een (weense) wals, voorspelt dit een plezierige relatie met een vrolijk en opwindend persoon. Wanneer je zelf walst, suggereert je droom dat je het onderwerp van veel bewondering bent.
Walvis
Dromen over een walvis die je schip nadert voorspelt dat je zult worstelen tussen twee verplichtingen en mogelijk iets van waarde zal kwijtraken. Als de walvis zich afwendt, zul je een middenweg bewandelen tussen rechtvaardigheid en gevoel, waaruit succes zal voortkomen. Als je ziet dat een walvis een schip ramt, staat je een hoop gedoe te wachten.
Wandelstok
Een droom over een wandelstok duidt erop dat je je te snel verplichtingen aangaat en dientengevolge zult lijden. Wanneer je zelf een wandelstok gebruikt in je droom, verwijst dit naar je afhankelijkheid van anderen voor advies.
Wandkleed
Een wandkleed in je droom vertegenwoordigt het luxe leven en duidt op een plezierige omgeving. Verscheurde, haveloze wandtapijten wijzen erop dat je de middelen niet hebt om je wensen en behoeftes te vervullen.
Wapen
Wanneer je droomt over een wapen, duidt dit op een behoefte om jezelf te beschermen, fysiek of emotioneel. Je ervaart waarschijnlijk een conflict in je wakende bestaan. Een alternatieve uitleg is dat de droom verwijst naar een onbewust verlangen om iemand iets aan te doen. Je droom dient in dit geval slechts als een uitlaatklep, waarin zulke verlangens straffeloos geventileerd kunnen worden.
Warenhuis
Als je een warenhuis ziet in je droom, vertegenwoordigt dit opgeslagen energie of verborgen krachten. Het verwijst tevens naar herinneringen. Je zou je ambities tevens je ambities even op een laag pitje hebben gezet.
Warmte
Als je warmte voelt in je droom, wijst dit op tevredenheid over wat je bereikt hebt. Warmte symboliseert tevens hoop en onvoorwaardelijke liefde.
Was
Als je droomt dat je de was doet, suggereert dit dat je je manier van doen wil veranderen of je image wilt aanpassen. Je zou bezorgd kunnen zijn hoe je op anderen overkomt.
Wasbeer
Als je een wasbeer ziet in je droom, wijst dit op misleiding, diefstal en/of valse vrienden die tegen je samenspannen.
Wasbord
Een wasbord in je droom symboliseert verlegenheid of gêne. Je zou je emotioneel kunnen voelen en/of fysiek uitgeput. Een gebroken wasbord wijst op spijt en schande als gevolg van een te heftige levensstijl.