Droomwoordenboek

V

Verkopen t/m Vertrouwen

Verkopen
Dromen waarin je iets verkoopt duiden erop dat je veranderingen ondergaat in je wakkere leven. Je zou moeite kunnen hebben om iets los te laten of ergens afscheid van te nemen. Leer compromissen te sluiten.
Verkoper
Als je een verkoper ziet in je droom, suggereert dit dat er een specifiek iets is dat je in je leven dient in te passen.
Verkrachting
Als je droomt dat je verkracht bent, stelt dit de sadistische uitdrukking van een seksuele wens voor. Het kan wijzen op een onbewust verlangen om gepakt te worden, veroverd, of gedwongen te worden iets te doen in een verboden terrein.
Verlamd
Dromen over verlamd zijn komen veel voor. Dergelijke dromen reflecteren meestal de huidige staat van je lichaam terwijl je droomt. Tijdens de REM- slaap ben je namelijk daadwerkelijk onbeweeglijk en verlamd. Dit is heel normaal en gaat vanzelf over.
Verlaten worden
Een droom over verlaten worden suggereert dat het tijd is om oude gevoelens en herinneringen achter te laten omdat ze je persoonlijke groei belemmeren. Laat oude gedachten varen.
Verleden
Een droom over het verleden suggereert dat een huidige situatie lijkt op iets dat vroeger al eens eerder is gebeurt. Je zou moeten leren van het verleden en niet nogmaals dezelfde fout moeten maken. Een andere uitleg is dat deze droom duidt op onverwerkte kwesties uit het verleden, of dat je moet stoppen in het verleden te leven en juist naar de toekomst moet kijken.
Verleiding
Dromen over verleiding vertegenwoordigen het conflict tussen directe bevrediging, en je lange termijn doelen. Je zou in het echte leven met dergelijke beslissingen te kampen kunnen hebben.
Verliezen
Als je droomt dat je iets verliest, zou dit er op kunnen wijzen dat je in het echt ook iets kwijt bent, maar waarvan je je nog niet bewust bent. Het kan ook een signaal zijn om schoon schip te maken en je leven opnieuw te organiseren.
Verloving
Als je droomt dat je verloofd bent, staat dit symbool voor relationele,- of sexuele verlangens. Je zou wellicht proberen iets aan je gevoel van eenzaamheid te doen. Een alternatieve betekenis is dat een verloving symbool staat voor zekerheid. Als je zelf nog niet getrouwd bent is deze droom helemaal indicatief voor een verlangen naar een vorm van vastigheid.
Verlovingsring
Een droom over een verlovingsring suggereert dat je nadenkt over lange termijn relaties en trouwen. Een verlovingsring is daarom een symbool voor liefde. Wanneer je in het echt overweegt om je geliefde ten huwelijk te vragen, dan vertegenwoordigt de ring simpelweg je nervositeit over het geheel.
Vermomming
Als je droomt dat je vermomd bent, suggereert dit dat je je verstopt voor iets of iemand in het echte leven. Verschuil je niet meer achter een façade, de tijd is gekomen de realiteit onder ogen te komen. Een andere uitleg is dat je je anders voordoet dan je werkelijk bent.
Vermoorden
Als je droomt dat je iemand hebt vermoord, is dit een waarschuwing dat flinke stress ervoor kan zorgen dat je je zelfbeheersing verliest.
Vernis
Dromen dat je iets aan het vernissen bent, suggereert dat je een imperfectie of fout probeert te verbergen. Het zou ook kunnen betekenen dat je een barrière opwerpt. Je probeert iemand anders te zijn dan je ware zelf.
Verpleegster
Dromen dat je een verpleegster bent, suggereert dat je meer mededogen in een bepaalde situatie zou moeten tonen. Als je een zuster ziet in je droom, duidt dit erop dat je verzorgd wil worden, geestelijk, fysiek of spiritueel.
Verrader
Als je in je droom beschuldigt wordt dat je een verrader bent, wijst deze droom op zelfschuld. Je zou iets gedaan kunnen hebben waar je niet zo trots op bent.
Verslaafde
Als je droomt dat je een verslaafde bent, duidt dit erop dat je geen controle over een bepaalde situatie meer hebt. Je hebt je kracht verloren en hebt de verantwoordelijkheid over je daden genegeerd. Deze droom vertegenwoordigt tevens angst, onzekerheid en staat voor een laag zelfbeeld.
Versnellingsbak
Dromen dat je een versnellingsbak repareert, suggereert dat je een stapje terug moet doen en dat je zou moeten leren om je aan te passen aan je omgeving en in bepaalde situaties. Misschien ga je of te snel of juist te langzaam.
Verstoppen
Een droom waarin je je verstopt, suggereert dat je een geheim koestert of informatie achterhoudt. Je wilt een bepaalde situatie niet onder ogen komen.
Verticaal
Een droom over een verticale lijn of iets anders uitgesproken verticaal, symboliseert het spirituele domein en het bovennatuurlijke.
Vertrouwen
Dromen over vertrouwen symboliseren zelfacceptatie. Je zou eigenlijk moeten werken om bepaalde aspecten van jezelf te integreren.