Droomwoordenboek

V

Vaandel t/m Vechten

Vaandel
Een vaandel staat symbool voor de relaties die je hebt en het verlangen naar onvoorwaardelijke liefde. Je voelt je verbonden met een iemand. Deze droom kan ook aangeven dat je je emotioneel geraakt voelt door iets of iemand.
Vaas
Dromen over een vaas voorspelt dat je van huiselijke harmonie zult genieten. Dromen dat je uit een vaas drinkt suggereert dat je een kortstondige buitenechtelijke relatie zult aangaan. Het zien van een gebroken vaas voorspelt ongeluk. Als een jonge vrouw droomt een vaas te krijgen zal zij een hartenwens in vervulling zien gaan.
Vaccinatie
Als je droomt dat je wordt gevaccineerd, suggereert dit dat je je kwetsbaarheden dient te overwinnen. Dingen die je aanvankelijkheid lijken te kwetsen, zullen op lange termijn goed voor je blijken.
Vacuüm
Een vacuüm in je droom duidt op gevoelens van leegheid. Je zou een bepaalde leegte kunnen voelen in je leven. Een alternatieve verklaring zou kunnen zijn dat je je houding dient te veranderen.
Vader
Dromen over je vader voorspelt dat je anderen moet raadplegen om problemen op te lossen. Als je droomt dat je vader dood is, voorspelt dit zakelijke tegenvallers waar veel aandacht aan besteed dient te worden.
Vagina
Als je eigen vagina voorkomt in je droom, verwijst dit naar kwesties met betrekking tot je vrouwelijkheid en je sexuele behoeftes. Wanneer je in je droom vies bent van je eigen vagina, duidt dit erop dat je in het echte leven mischien wat onzeker bent of je onwaardig voelt.
Vakantie
Een droom over vakantie symboliseert de behoefte aan een break of een moment voor jezelf. Deze droom drukt een verlangen uit om te ontsnappen aan je verantwoordelijkheden. Afhankelijk van de activiteiten gerelateerd aan de vakantie, verwijst deze droom ook naar familieaangelegenheden, een persoonlijke houding of een of andere moeilijkheid.
Vakbond
Als je droomt dat je in een vakbond zit, is de droomuitleg vrij simpel: De vakbond vertegenwoordigt collectieve acties. Je doet iets dat in ieders voordeel werkt.
Val
Als je droomt dat je een val plaatst, duidt dit erop dat je wanhopig probeert vast te houden aan een bepaalde relatie, oude gewoontes of maniertjes.
Valentijn
Een droom waarin je valentijnskaartjes stuurt, duidt erop dat je meer liefde en genegenheid zou moeten tonen.
Vallei
Als je droomt dat je in een vallei bent, symboliseert dit je behoefte aan bescherming en veiligheid. Wanneer je een vallei betreedt, dan is de verklaring van je droom te vinden in kwesties aangaande de dood en sterven. De dood kan tevens een einde betekenen van iets in je leven.
Vallen
Dromen waarin je valt zijn vrij algemeen. Bijna iedereen heeft wel eens een vallende droom gehad. Zoals met de meeste algemene dromen, is een vallende droom een indicatie van bepaalde onzekerheden en angsten.
Vallende ster
Als je een vallende ster ziet in je droom, is dit een teken van vooruitgang en zelfontwikkeling. Een vallende ster is tevens een symbool voor wedergeboorte en veranderingen in het leven.
Vampier
Een vampier in je droom symboliseert verleiding en sensualiteit, maar ook vrees en dood. De vampier vertegenwoordigt tegenstrijdige beelden van zowel beschaafde adel als agressie en wreedheid.
Vanille
Als je vanille proeft in je droom, duidt dit op een welkome ervaring of uitnodigende situatie.
Varken
Een varken in je droom symboliseert viezigheid, gulzigheid, koppigheid of egoisme. Dit dier kan ook rijkdom en overdaad vertegenwoordigen.
Vasectomie
Wanneer je als man droomt dat je een vasectomie (sterilisatie) ondergaat, duidt dit erop dat je ontevreden bent over je sexleven. Een andere verklaring zou kunnen zijn dat deze droom gaat over kwesties met betrekking tot twijfels over jezelf.
Vast
Een droom waarin je vastzit vertegenwoordigt een gevoel van hulpeloosheid. Je zou het gevoel kunnen hebben dat je niet kan ontsnappen aan de problemen of stress van het leven.
Vaticaan
Als je droomt over het Vaticaan, duidt dit op onverwachte winst dankzij de actie van anderen. Wanneer het Vaticaan in je droom verlaten en geruineerd is, wijst dit op een verlies aan vrienden en een gebrek aan support.
Vechten
Als je droomt dat je deelneemt aan een gevecht, duidt dit op innerlijke onrust. Een aspect van jezelf is in conflict met een ander. Misschien vecht een onopgelost- of niet verwerkte kwestie om aandacht. Deze droom kan ook verwijzen naar een strijd die je meemaakt in het echte leven.