Droomwoordenboek

T

Touw t/m Trol

Touw
Als je droomt over touw, symboliseert dit je verbintenis en hechting met anderen. Het touw geeft tevens aan wat je relatie bijeenhoudt.
Tovenaar
Een tovenaar in je droom suggereert dat je probeert om je vaardigheden te verfijnen en je macht uit te oefenen.
Traangas
Wanneer je in droom in contact komt met traangas, suggereert dit dat je je door een of andere verhouding verstikt en gesmoord voelt. Je zou jezelf (van iets) moeten reinigen en oude pijn kwijt moeten zien te raken.
Tractor
Een droom waarin je een tractor ziet of er mee rijdt, vertegenwoordigt je vernuft en vindingrijkheid.
Trailer
Als je droomt dat je in een (amerikaanse) trailer woont, suggereert dit dat je je onbeduidend en ondergewaardeerd voelt. Aan de andere kant zou deze droom er ook op kunnen duiden dat je een flexibel zelfbeeld hebt: je kunt je snel aan elke situatie of omstandigheid aanpassen.
Trainen
Als je droomt dat je aan het trainen bent voor iets, suggereert dit een gebrek aan zelfvertrouwen en bezorgdheid over je vaardigheden. Dergelijke dromen kunnen tevens wijzen op een wens om je status of positie in het leven te veranderen.
Trampoline
Als je droomt dat je op een trampoline springt, vertegenwoordigt dit je veerkrachtigheid en je vermogen om op te krabbelen na moeilijke en emotionele periodes. Dromen over trampolines symboliseren de ups en downs van het leven.
Trance
Als je droomt dat je in een trance bent, suggereert dit dat je in je binnenste zou moeten kijken. Onderzoek je emoties en stel jezelf open voor anderen.
Tranen
Wanneer je droomt over je eigen tranen, geeft dit aan dat er een of ander genezingsproces plaats vind in je leven. Tranen symboliseren barmhartigheid, emotionele genezing en spirituele verfrissing. Ze kunnen daarentegen ook duiden op pijn.
Transformatie
Als je droomt dat je een transformatie ondergaat, wijst dit op een behoefte aan verandering of af te wijken van je gebruikelijke routine. Het stelt ook een uitgebreide bewustzijn en een diepgravende persoonlijkheidsontwikkeling voor.
Transparant
Als je droomt dat iets transparant is, duidt dit op gevoelens van kwetsbaarheid. Het zou daarentegen ook je vermogen om door dingen heen te kijken kunnen voorstellen, en hoe je mensen kunt doorgronden en hun ware motieven kunt zien. Deze droom zou ook symbolisch kunnen zijn voor je acties en je werkelijke bedoelingen.
Transplantatie
Een droom waarin je een orgaantransplantatie ondergaat, suggereert dat een bepaald aspect van je persoonlijkheid 'versleten' is. Je bent op zoek naar een frisse start en een nieuw begin.
Transseksueel
Een droom waarin je transseksueel bent staat symbool voor je bezorgdheid of ambivalentie over mannelijke versus vrouwelijke rollen of passief versus agressief gedrag. Je zou kunnen aarzelen in het aanpakken van dergelijke kwesties.
Trap
Dromen dat je op een trap staat voorspelt geluk en veel blijdschap. Wanneer je daarentegen van de trap valt zul je het slachtoffer worden van haat en jaloezie.
Trapeze
Een trapezeact in je droom staat symbool voor een zorgeloze levenshouding. Je zou wellicht willen ontsnappen aan je dagelijkse verantwoordelijkheden en tijd nemen om even te relaxen.
Tredmolen
Als je droomt over een tredmolen vertegenwoordigt deze droom het gevoel dat je ondanks je moeite en harde werk niet verder komt. Je heb het gevoel dat je vastzit in de sleur.
Trein
Als je droomt in een trein te zitten die zich zonder rails voortbeweegt wijst dat erop dat je je zorgen zult maken over iets wat je uiteindelijk voordeel zal opleveren.
Trofee
Een trofee in je dromen symboliseert erkenning voor je harde werk. De droom zou je kunnen proberen te motiveren.
Troffel
Als je droomt over een troffel, vertegenwoordigt dit het verspreiden van vriendelijkheid en genegenheid.
Trol
Een trol in je droom suggereert dat je een minderwaardig gevoel over jezelf hebt. Het zou kunnen betekenen dat je jezelf of anderen kleineert. Een trol zou ook iemand uit je wakkere leven kunnen vertegenwoordigen die je moet ontlopen.