Droomwoordenboek

T

Tarantula t/m Tempel

Tarantula
Als je een tarantula ziet in je droom, vertegenwoordigt dit de duistere en sinistere kant van je karakter.
Tarotkaart
Een droom over een tarotlezing verwijst naar je huidige levenssituatie en hoe je in je vel zit. Je staat open om je onbewuste gedachten en gevoelens te onderzoeken.
Tarwe
Een veld met tarwe duidt op succes bij je gestelde doelen. Dromen over grote tarwekorrels symboliseren welvaart en open deuren bij je plannen.
Tas
Als je droomt over een tas, vertegenwoordigt dit de verantwoordelijheid die je draagt. Als de tas gescheurd is, dan duidt dit erop dat je een een zware last te verduren hebt.
Tatoeage
Als je droomt dat je tatoeages hebt, vertegenwoordigt dit individualiteit en de behoefte om boven de massa uit te steken. Je wilt uniek en anders dan anders zijn, in het bijzonder als je in het echte leven geen tatoeages hebt. Let ook op de afbeelding van de tattoo.
Taxi
Als je in je droom in een taxi zit, suggereert dit dat je in het echte leven waarschijnlijk niet zonder de hulp van anderen vooruit kan komen. Weet de taxichauffeur in de droom de weg niet, dan zou het kunnen dat je je mischien laat leiden door de verkeerde mensen.
Teddybeer
Als je een teddybeer ziet in je droom, suggereert dit een regressie (=terugkeer) naar een eerdere situatie. Het wijst op verloren veiligheid, comfort, kameraadschap en het impliceert dat je behoefte hebt om verzorgd te worden bevestiging te krijgen. Je zou herinneringen kunnen ophalen aan je vroege kinderjaren. Een alternatieve betekenis is dat deze droom duidt op een onvolwassen relatie.
Teek
Als je in je droom een teek ziet, of er door gebeten wordt, suggereert dit dat een bepaalde situatie of relatie al je energie wegzuigt. Vraag jezelf eens af wat er in je leven voor zorgt dat je zo uitgeput raakt.
Teer
Als je droomt over teer, duidt dit op een afhankelijkheid van iets of iemand. Je zou wat meer zelfvoorziend moeten wezen. Teer is tevens symbolisch voor het onbewuste en de negatieve aspecten van het zelf.
Tegoedbon
Als je droomt over een tegoedbon, symboliseert dit de moeite en het harde werk dat je hebt geïnvesteerd in een bepaalde zaak of project. Deze droom wijst er ook op dat er nieuwe mogelijkheden beschikbaar voor je zijn.
Teken
Als je een teken ziet in je droom, wijst dit erop dat je behoefte hebt aan hulp. Je hebt richting en wat begeleiding nodig in je leven. Let erop wat het teken symboliseert en wat het aangeeft dat je moet doen.
Tekenfilm
Dromen waarin je echte leven als een tekenfilm wordt afgeschilderd, duiden erop dat je de wereld op een komische en onserieuze manier ervaart. Deze droom kan ook dienen als een soort vlucht van de stressvolle werkelijkheid. Het is jouw manier om wat lichthartigheid en plezier te verkrijgen. Hieraan zou toegevoegd kunnen worden dat je zou moeten leren lachen om jezelf en om je fouten.
Telefoon
Als je een telefoon ziet of hoort in je droom, duidt dit op een boodschap van je onderbewuste of zelfs vorm van telepathische communicatie.
Telefoonnummer
Een telefoonnummer in je droom suggereert dat je met iemand contact moet leggen en om hulp moet (durven) vragen. Dromen waarin je het telefoonnummer niet fatsoenlijk kunt draaien, geeft aan dat je het moeilijk vind om tot iemand door te dringen in het echte leven. let erop wiens telefoonnummer je probeert te gebruiken in je droom. Mischien neemt hij of zij je advies niet serieus of luistert deze persoon niet naar je.
Telegram
Als je droomt dat je een telegram ontvangt, duidt dit op een belangrijke boodschap uit je onderbewuste. Deze droom is een indirecte, niet-confronterende manier om je op het hart te drukken dat het beter is om sommige onderdrukte gevoelens te behandelen.
Telekinese
Als je droomt dat je een telekinetische gave hebt, vertegenwoordigt deze droom een hoger niveau van bewustzijn en attendheid. Je benut je potentieel niet ten volle en je zou eigelijk meer gebruik moeten maken van je opgeslagen energie en mentale vaardigheden. Anders gezegd: deze droom zou in kunnen houden dat je je gedachten omzet in daden. Voor sommigen zou deze droom kunnen duiden op latente paranormale gaves.
Telepathie
Als je droomt dat je telepathisch bent, duidt dit op een persoonlijke en bijzonder spirituele boodschap van je onderbewuste. Je telepathische vaardigheden suggereren dat je meer aandacht moet schenken aan wat mensen je vertellen en je proberen duidelijk te maken.
Telescoop
Een droom over een telescoop suggereert dat je een bepaalde situatie eens nader moet bestuderen. Het zou ook aan kunnen geven dat je door een periode van onzekere veranderingen gaat.
Temmen
Dromen dat je een dier temt, suggereert controle over je dierlijke driften. Een droom waarin je zelf getemd wordt, duidt erop dat meer controle over je leven moet zien te krijgen. Toon wat meer terughoudendheid.
Tempel
Als je een tempel ziet in je droom, vertegenwoordigt dit je spiritualiteit, meditatie en (persoonlijke) groei. De tempel staat tevens symbool voor je fysieke lichaam, en de aandacht wat je er aan besteed.