Droomwoordenboek

P

Penthouse t/m Plakboek

Penthouse
Een droom waarin je in een penthouse bent, staat symbool voor de creatieve en spirituele kant van jezelf. Je bekijkt het leven vanuit een nieuw perspectief en je benadert je hoogste potentieel.
Peper
Een droom over peper zou er op kunnen wijzen dat je wel wat meer pit en verscheidenheid in je leven kan gebruiken. Aan de andere kant zou het kunnen dat er iets is dat je dwarszit, of irriteert, en dat deze droom probeert aan te geven waar dat aan ligt.
Perzik
Een perzik symboliseert lol en plezier. Je schept vreugde in de kleine, triviale dingen in het leven. Een alternatieve droomuitleg is dat een perzik duidt op lust en sensualiteit. Misschien is deze droom wel een metafoor voor een geliefde.
Peterselie
Als je peterselie ziet in je droom, vertegenwoordigt dit succes. Dat wat je gedaan hebt, zal (eindelijk) erkend worden. Aan de andere kant staat peterselie voor reiniging. Je zou jezelf moeten ontdoen van alle negativiteit en zaken die als extra last op je schouders drukken
Piano
Dromen dat je piano speelt, verwijst naar je zoektocht naar harmonie in je leven. De plaats waar de piano staat is van belang als hint voor welk aspect in je leven extra balans behoeft.
Pieper
Als je droomt over een pieper, suggereert dit dat iemand probeert zijn of haar gedachtes aan je te communiceren. Ze proberen je op de een of andere manier tot je door te dringen. Aan de andere kant zou het ook op kunnen wijzen dat deze persoon zijn of haar ideeën aan je probeert op te dringen.
Piepschuim
Als je droomt over piepschuim, duidt dit erop dat je één of andere vorm van overgang in je leven doormaakt. Als je in het bijzonder droomt over een piepschuimen beker, suggereert dit dat je je in een relatie enigszins onzeker of instabiel voelt.
Piercing
Als je droomt dat je piercing in je lip of tong neemt, suggereert dat je spijt hebt van bepaalde stekende opmerkingen en kwetsende woorden.
Pijl
Een pijl staat symbool voor doelen die je voor jezelf hebt gesteld. Pijlen duiden ook op een einde aan het lijden en het begin van (hervonden) plezier en activiteiten.
Pijn
Als je droomt dat je pijn hebt, wijst dit erop dat je te streng bent voor jezelf, zeker als je een bepaalde situatie niet zelf in de hand had.
Pincet
Als je droomt over een pincet, geeft dit aan dat je een bepaalde situatie dichter moet bekijken.
Pinda
Als je pinda's ziet in je droom, symboliseren deze je behoefte om de waarheid te achterhalen of tot de kern van iets door te dringen. Je zou jezelf moeten aansporen om je volledige potentieel te benutten. Pinda's kunnen ook betekenen dat je peinst over je financien.
Pindakaas
Als je droomt over pindakaas, suggereert dit dat je moeite hebt om je gedachten en ideeen op anderen over te brengen. Het kan ook een misverstand betekenen: Je woorden komen er niet helemaal goed uit.
pinguïn
Als je droomt over een pinguïn, suggereert dit dat je problemen niet zo serieus zijn als je zou denken. Deze droom dient om je eraan te herinneren cool en beheerst te blijven. Een andere uitleg daarentegen kan zijn dat je emoties een zware wissel op je trekken vanwege een negatieve situatie. Je zou moeten proberen balans en innerlijke harmonie te zoeken.
Pioen
Als je droomt over een pioen, vertegenwoordigt deze bloem jouw goeddoordachte plannen en ideeën. Je zou moeten leren van het verleden. Een alternatieve droomuitleg is dat een pioen schuchterheid en verlegenheid. Misschien ben je overdreven voorzichtig in wat je doet.
Pistool
Een droom dat je een pistool richt, duidt erop dat je probeert een specifiek doel te halen. Als de droom daarentegen een gevoel oproept van angst, woede of agressie, dan vertegenwoordigt het pistool juist kracht om je te wapenen tegen deze angst en woede.
Plafond
Een plafond in je droom vertegenwoordigt een mentale of spirituele kijk op de zaak. Het kan ook de limiet symboliseren die je voor jezelf hebt gesteld. Een gewelfd plafond symboliseert een onjuist beeld op een bepaalde onderwerp.
Plagen
Als je droomt dat je wordt geplaagd, suggereert dit dat je je in een of andere situatie ongepast gedraagt. Een andere uitleg zou daarentegen kunnen zijn dat je je door anderen of door omstandigheden tot slachtoffer gemaakt voelt.
Plakband
Als je plakband ziet of gebruikt in je droom, staat dit symbool voor berperking of een behoefte aan terughoudendheid.
Plakboek
Als je droomt over een plakboek, vertegenwoordigt dit oude gevoelens en dingen die je misschien vergeten bent. Het plakboek staat symbool voor het verleden en datgene dat je achter je gelaten hebt.