Droomwoordenboek

O

Otter t/m Overwinning

Otter
Een droom over een otter symboliseert blijdschap en geluk. Je zal uitmuntend vertier vinden of ongebruikelijke tederheid met je geliefde delen.
Ouders
Ouders symboliseren tegelijkertijd kracht, een veilig heenkomen en liefde. Je zou in je droom je bezorgdheid over je ouders tot uitdrukking kunnen brengen. Deze droom kan ook het mannelijke en vrouwelijke aspect van je karakter kunnen vertegenwoordigen.
Overgeven
Een droom waarin je overgeeft wijst op een onverteerbare gebeurtenis, of zwaar op de maag liggend gevoel dat je kwijt wil. Er spelen emoties of gedachtes die je zou moeten confronteren om vervolgens los te laten.
Overgewicht
Als je droomt dat je overgewicht hebt, duidt dit op een gebrek aan eigenwaarde. Deze droom kan hopeloosheid of hulpeloosheid aangeven met betrekking tot het uitoefenen van macht en autoriteit. Het zou tevens kunnen betekenen dat je jezelf probeert te isoleren van je omgeving. Je wil jezelf beschermen tegen welke inmenging dan ook in een bepaalde situatie.
Overledenen
Dromen over overledenen zijn te persoonlijk om met een algemene droomduiding te verklaren. De belangrijkste leidraad in het vinden van een betekenis voor dit type droom is je eigen gevoel.
Overlevende
Een droom waarin je de overlevende van een storm of ramp bent, wijst erop dat de problemen waar je nu mee te kampen hebt, zult overwinnen. Richt je op de positieve kant van de zaak, ongeacht hoe somber sommige dingen kunnen overkomen op het moment.
Overvloed
Het hebben van een overvloed van een specifiek item, is een waarchuwing om voorzichtig te gaan met je bronnen en met je energie
Overwinning
Een droom van een overwinning op iets suggereert dat je behoefte hebt aan motivatie of vertrouwen in je vaardigheden. Soms moet je succes eerst inbeelden of visualiseren vooraleer het daadwerkelijk te bereiken.