Droomwoordenboek

H

Hol t/m Huwelijk

Hol
Als je droomt dat je in het hol van een dier bevindt, symboliseert je onderbewustzijn. Het wijst op zelfontdekking. Het zou daarentegen ook een plek kunnen vertegenwoordigen waar je je veilig en beschermd voelt. Bedenk eens waarvoor je je precies verstopt. Denk ook eens na van welk dier het hol is en zoek op Droominfo naar de betekenis van dit specifieke dier.
Homo
Een droom waarin je homo bent (en dat in het echte leven niet bent) duidt op een goede verbinding van eigenschappen. Deze droom is symbolisch voor liefde voor jezelf en zelf-acceptatie. Als je je niet prettig voelt bij homosexualiteit in je droom, dan suggereert dit angst / zorgen over je mannelijkheid (als je een man bent) of vrouwelijkheid (als je een vrouw bent). Je zou onzekerheden kunnen ervaren in relatie tot het andere geslacht.
Hond
Een droom over een valse hond wijst op tegenstanders en ongeluk. Als een hond je vriendelijk gezind is, wijst dat op de aanwezigheid van voordeel en vrienden.
Hondsdolheid
Als je droomt dat je wordt gebeten door een dier met hondsdolheid, duidt dit erop dat je innerlijke woede en onuitgedrukte vijandigheid met je meedraagt. Je woede zou kunnen uitbarsten in geweld als je deze gevoelens niet op een gecontroleerde wijze kan uiten.
Hoofd
Een hoofd in je droom staat symbool voor wijsheid, intellect, begrip en logisch denken. Het kan ook verwijzen naar hetgeen je bereikt hebt, je zelfbeeld en hoe je tegen de wereld aan kijkt.
Hoogtevrees
Dromen dat je hoogtevrees hebt, duiden op een gebrek aan vertrouwen in een bepaalde situatie. Je zou angstgevoelens kunnen hebben of ongemak kunnen ervaren.
Horloge
Als je een horloge ziet in je droom, wijst dit erop dat je wat onbezorgder en spontaner mag zijn. Je voelt je kortgehouden en beperkt.
Hotel
Als je droomt over een hotel, wijst dit op een nieuwe geestestoestand of een verschuiving in je persoonlijke identiteit. Je moet afstand nemen van je oude gewoontes en oude manier van denken. Of je zou simpelweg even tijdelijk willen ontsnappen aan je dagelijkse leven.
Hout
Wanneer je droomt over hout, suggereert dit dat je dood en emotieloos voelt vanbinnen. Je zou puur op de automatische piloot handelen en met de meute meegaan. Je zou ook simpelweg dingen kunnen doen voordat je er goed over nadenkt.
Houtstapel
Een droom over een houtstapel wijst op onbevredigende zaken en misverstanden in de liefde.
Huid
Een droom over je huid symboliseert bescherming, of het afschermen van je innerlijke zelf.
Huidloos
Als je droomt dat jij of iemand anders geen huid heeft, suggereert dit dat je moeite hebt om je emotionele en psychologische wereld aan te voelen. Je wordt bang als je er aan denkt hoe je overkomt op anderen. Probeer voorbij het oppervlakkige te zien, en ontdek de gevoelige waarheid over jezelf en anderen.
Huilen
Als je droomt dat je huilt, suggereert dit een uitbarsting van negatieve gevoelens die waarschijnlijk veroorzaakt zijn door een situatie uit het echte leven, en niet als gevolg van gebeurtenissen uit de droom zelf. De droom dient ook als een uitlaatklep voor angsten en frustraties en is vooral ook een manier om (weer) emotioneel in balans te komen.
Huis
Een huis is een bijzonder sterk en herkenbaar droomteken: het staat namelijk symbool voor je eigen zelf (en ziel). De verschillende kamers vertegenwoordigen de verschillende aspecten van je psyche.
Huisbaas
Je huisbaas vertegenwoordigt het gedeelte van jezelf dat altijd de controle heeft. Deze droom verwijst naar jouw rationele en verantwoordelijke kant. Misschien zou je wat terughoudender kunnen zijn.
Hunkeren
Dromen waarin je hunkert naar iets of iemand, duidt op een leegte in je wakkere leven. Je zou deze leegte moeten vervullen. Een alternatieve droomuitleg zou kunnen zijn dat je één of andere oude gewoonte onderdrukt, of dat je jezelf iets ontzegt. Dit zou zich kunnen manifesteren als iets waarnaar je hunkert in je droom.
Hut
Een hut in je droom verwijst naar je onontwikkelde zelf. Je zou je horizon moeten verbreden (met nieuwe ervaringen).
Huurder
Als je droomt dat je een huurder bent, duidt dit op een gebrek aan verantwoordelijkheid voor de manier waarop je leeft. Een droom warin je een huurder hebt, suggereert dat je klaar bent voor een echte relatie.
Huwelijk
Dromen over een huwelijk duiden op een nieuw begin of een overgangsfase. Hoewel mooi qua onderwerp, zijn dromen over een huwelijk vaak negatief van karakter en benadrukken een of ander angstgevoel. Het duidt vaak op gevoelens van bitterheid, spijt of dood. Een andere uitleg is dat huwelijksdromen je houding weergeven ten opzichte van onafhankelijkheid en binding.