Droomwoordenboek

H

Harnas t/m Hert

Harnas
Als je droomt dat je een harnas draagt, symboliseert dit je verdedigingsmechanisme en de manier waarop je je beschermt tegen dingen die je mogelijk kunnen kwetsen.
Hart
Een droom over een hart symboliseert waarheid, moed, liefde en romantiek. Dergelijke dromen zijn representatief voor hoe je momenteel met je gevoelens omgaat en je emoties uitdrukt. Een andere droomuitleg is dat wanneer je droomt over je eigen hart, dit ziekte voorspelt of een gebrek aan energie.
Heiden
Als je droomt dat je een heiden (=ongelovige) bent, suggereert dit dat je je energie verkeerd aanwendt.
Heiligdom
Als je droomt dat je in een heiligdom bent, duidt dit op een behoefte om te ontsnappen aan de eisen en plichten van het dagelijkse leven. Je bent op zoek naar wat rust en kalmte. Een andere uitleg zou kunnen zijn dat je tijd nodig hebt om de druk van de druk van de ketel te halen en je geloof te herstellen.
Heilige
Als je een heilige ziet in je droom, duidt dit erop dat een bijzondere boodschap aan je wordt doorgegeven vanuit het spirituele domein. Deze droom zou kunnen verwijzen naar je bereidheid om anderen te helpen. Of misschien ben jij het juist wel die hulp kan gebruiken.
Heilige maagd
Als je de heilige maagd Maria ziet in je droom wijst dit op spirituele harmonie en/of ideaal moederschap. Een andere uitleg is dat de heilige maagd een onderdrukte angst voor sexualiteit vertegenwoordigt, of moeilijkheden met relaties.
Hek
Als je droom over een hek, wijst dit op een obstakel of barrière op je weg. Misschien ervaar je dat het niet mogelijk is om jezelf te kunnen uitdrukken. Voel je je soms afgeschermd in een bepaalde situatie of zit je opgesloten in een relatie?
Heks
Een heks in je droom vertegenwoordigt kwade, destructieve en gevaarlijke vrouwelijke krachten. Het zou kunnen verwijzen naar negatieve ideeën over het vrouwelijke en je ervaring met harteloze vrouwen. Een alternatieve, modernere uitleg is daarentegen dat een heks symbolisch is voor goedheid, kracht en aanlokkelijkheid.
Hekserij
Dromen over hekserij suggereren dat iets of iemand bezig is om jou en je omgeving te manipuleren.
Hel
Een droom over de hel duidt erop dat je aan een schijnbaar onontkoombare situatie kunt lijden. Je hebt je besluit, of manier van handelen kunnen laten bepalen door iemand anders.
Helft
Een droom over de helft van iets duidt op een incomplete, of onopgeloste kwestie in je wakkere leven. Het er ook op kunnen wijzen dat je je gevoelens maar gedeeltelijk erkent. Iets of iemand houdt je tegen of legt je beperkingen op. Misschien suggereert deze droom ook wel dat je wat vaker open zou moeten staan voor compromissen.
Helikopter
Als je een helikopter ziet in je droom, vertegenwoordigt dit je ambitie en prestaties. Je bent actief bezig je doelen te bereiken.
Helm
Een helm in je droom staat symbool voor bescherming. De helm geeft tevens aan dat je jouw ideeën en gedachten goed voor je moet houden en je niet direct in je kaarten moet laten kijken.
Hemel
Een droom over de hemel symboliseert het verlangen naar het vinden van perfect geluk. Het zou kunnen dat je probeert te ontsnappen aan de moeilijkheden die je ervaart in het echte leven. De droomuitleg is positief, aangezien deze droom dient als een medium om je geloof, optimisme en hoop te herstellen.
Hengel
Een hengel staat symbool voor jouw onderzoek naar je onbewuste. Je bent klaar om bepaalde kwesties en onderdrukte gevoelens onder ogen te komen.
Hengst
Een hengst staat voor aggressie, wildheid, lust en ongetemde sexualiteit.
Herder
Een herder in je droom symboliseert de verzorgende kant van jezelf. Hij belichaamd begeleiding, richting en eenheid.
Herfst
Als je droomt over de herfst duidt dit erop dat iets tot een einde zal komen en er iets nieuws zal beginnen. Deze droom staat tevens symbool voor de ’circle of life’.
Hersenen
Een droom over je hersenen suggereert dat je onder hevige intellectuele stress gebukt gaat. Deze droom kan ook verwijzen naar je probleemoplossend talent en dat je deze vaardigheid meer zou moeten benutten.
Hert
Een hert symboliseert gratie, mededogen, zachtaardigheid en natuurlijke schoonheid. Een hert heeft vrouwelijke kwaliteiten en kan verwijzen naar je vrouwelijke kant.