Droomwoordenboek

H

Haai t/m Harlekijn

Haai
Als je een haai ziet in je droom, vertegenwoordigt dit een persoon die je als gulzig en gewetenloos beschouwt. Deze figuur doet gewoon wat in hem of haar opkomt, zonder rekening te houden met het welzijn en gevoelens van anderen.
Haan
Een haan in je droom symboliseert mannelijkheid, trots, moed, eigenwijsheid en arrogantie. Het wijst erop dat jij of iemand die je kent een opschepper is met weinig of geen aandacht voor anderen. Een meer positieve uitleg is dat de haan symbool staat voor je excentriciteit of geestigheid.
Haar
Dromen over haar duidt op sexuele viriliteit, sensualiteit, ijdelheid en gezondheid. Deze droom zegt veel over je houding. Als je haar door de war zit of in een knot, dan staat het voor onzekerheid en verwarring in de liefde.
Haarspray
Wanneer je haarspray opdoet in je droom, wijst dit er op overbezorgdheid over je uiterlijk en imago. Je let teveel op wat anderen van je zouden kunnen denken.
Hack
Als je droomt dat iemand je computer hackt, staat dit symbool voor je kwetsbaarheden en zwakke plekken. Deze droom zou aan kunnen geven dat je misschien zou moeten werken aan je zelfvertrouwen.
Hagedis
Een hagedis in je droom symboliseert primaire instincten en je houding ten opzichte van sex, voedsel, onderkomen enzovoort.
Hagel
Wanneer je droomt dat je overvallen wordt door een hagelbui, suggereert dit dat je je emotioneel teruggetrokken hebt. Een bepaalde situatie, waar je geen invloed op kunt uitoefenen, heeft geleid tot een emotionele kortsluiting.
Halloween
Een droom over Halloween symboliseert de dood en de onderwereld. Halloween vertegenwoordigt ook een tijdelijke aanname van een nieuw persona, waarmee je minder geremd voelt en waarmee je gemakkelijker jezelf kan uitdrukken.
Hallucinatie
Een hallucinatie in je droom symboliseert een beeld uit je onbewuste. Het kan onderdrukte emoties en gevoelens vertegenwoordigen die je liever niet wil erkennen. Deze droom kan aangeven om wat alerter te wezen en jezelf wat duidelijker uit te drukken. Misschien wijst deze droom er op dat je jezelf voor de gek houdt. Wat probeer je precies te verbergen?
Hamer
Een hamer is het droomsymbool voor macht, kracht en mannelijkheid. Een hamer kan ook wijzen op groei en bouw.
Hand
Handen dienen als een vorm van communicatie. Een droom over je hand vertegenwoordigt de relatie die je hebt met de mensen om je heen en hoe je contact maakt met de wereld. Misschien zou je iemand een helpende hand kunnen bieden. Je linkerhand symboliseert met name elegantie en je vrouwelijke, ontvankelijke eigenschappen. de rechterhand staat meer voor het mannelijke, actieve aspect van je karakter.
Handdoek
Als je een handdoek ziet of gebruikt in je droom, suggereert dit dat je je emoties eerst een plek moet geven om verder te komen in je leven. Je zou een of andere oplossing voor iets moeten vinden. Een alternatieve droomuitleg is dat de handdoek symbool staat voor voltooiing, een frisse start of een nieuwe overgang.
Handel
Een droom waarin je aan het handelen bent, duidt op middelmatig succes in zaken.
Handleiding
Wanneer je in je droom een handleiding volgt of leest, suggereert dit dat je advies zoekt over wat je nu moet doen.
Handlezing
Als je droomt dat je handen gelezen worden, vertegenwoordigt dit de doelen in je leven en je ambitie. Deze droom toont je hoe je eigenlijk zou willen leven en waar je naar toe wilt.
Handpalm
Wanneer je handpalm je opvalt in je droom, suggereert dit dat je al de kennis die je nodig hebt eigenlijk al bezit. Je zou wat verder moeten (durven) reiken en je volledige potentieel moet ontplooien. Je handpalm symboliseert tevens openheid en een vrijgevige karakter.
Handschrift
Dromen over handschrift staan symbool voor je zelfexpressie en creativiteit. Overweeg de symboliek van wat je met de hand schrijft en hoe het zich verhoudt tot je wakkere leven.
Handtas
Dromen waarin je een handtas draagt, duiden op geheimen die je dichtbij je draagt en beschermt tegen ontdekking.
Handtekening
Als je handtekening voorkomt in je droom, vertegenwoordigt dit je instemming en acceptatie van een bepaalde voorwaarde of situatie. Je neemt de leiding en verantwoordelijkheid. Deze droom is tevens een indicatie van je blijk van goedkeuring voor iets.
Harlekijn
Als je droomt over een harlekijn zul je te maken krijgen met problemen. Als je droomt zelf een harlekijn te zijn, wijst dit op fouten en te grote uitgaven. Berekenende vrouwen zullen je op het slechte pad brengen.