Droomwoordenboek

D

Driehoek t/m Dwerg

Driehoek
Een driehoek in je droom symboliseert streven, potentieel en waarheid. Het is tevens symbolisch voor spiritualiteit: lichaam, geest en ziel. Een alternatieve uitleg zou kunnen zijn dat de driehoek verwijst naar een driehoeksverhouding in je wakkere bestaan,
Drieling
Een droom over een drieling suggereert dat je de fysieke, emotionele en spirituele kant van een bepaalde situatie of besluit moet overwegen.
Drietand
Een drietand symboliseert de god van de zee. Gezien de relatie tot de zee, geldt voor de uitleg van de drietand de symboliek van water. Het is tevens symbool voor je creatieve energie en gevoeligheid.
Driewieler
Een droom over een driewieler duidt op een vermindering van de spanning in je leven. Het kan ook eenvoud en een zorgenloze aard symboliseren.
Drijfzand
Dromen dat je wegzinkt in drijfzand is een verwijzing naar onzekere gevoelens. De gedachte dat je met je een solide basis hebt, blijkt ongegrond en je zal langzaam inzien dat je naar een te verwachten situatie glijdt.
Drogeren
Dromen dat je gedrogeerd bent, duidt op een behoefte om een kwestie of situatie te ontwijken die je emotionele pijn veroorzaakt. Het zou er ook op kunnen wijzen dat je een op handen zijnde verantwoordelijkheid of beslissing probeert te vermijden.
Dronken
Als je droomt dat je dronken bent, suggereert dit dat je je onbezonnen of ongevoelig gedraagt. Je mist de controle over je leven en raakt de grip op de werkelijkheid een beetje kwijt. Misschien probeer je in je droom te ontsnappen aan een situatie uit je wakkere bestaan.
Droom
Als je droomt dat je aan het dromen bent, is dit een verwijzing naar je emotionele welzijn. Je bent overmatig ongerust en angstig over een bepaalde situatie of omstandigheid waar je doorgaat.
Drugs
Als je droomt dat je drugs in je bezit hebt, of drugs inneemt, duidt dit op een verlangen naar een makkelijke uitweg.
Duif
Als je een duif ziet in je droom, suggereert dit dat je de schuld op je neemt voor de andermans fouten. Duiven vertegenwoordigen tevens roddel of nieuws. Je zou misschien ook een verlangen hebben om naar huis terug te keren.
Duiken
Wanneer je droomt dat je duikt in helder water, betekent dit een eind aan een beschamende situatie. Hoewel je enkele tijdelijke tegenslagen kunt meemaken, zullen dingen zeker meevallen.
Duim
Een droom over een duim geeft aan dat je grip op de zaak moet krijgen. Het staat symbool voor macht en kunde.
Duinen
Een duin in je dromen staat symbool voor je verlangen om beschermd te worden tegen de bitterheid van het leven.
Duitse herder
Als je droomt over een Duitse herder verwijst dit naar je beschermende instinct en alertheid in bepaalde situaties. Dit niet het moment om je controle te verliezen of nerveus te zijn. Wanneer je een Duitse herder aan het africhten bent in je droom, suggereert dit dat je open staat voor nieuwe ideeën of makkelijk te beïnvloeden bent. Je zou op zoek kunnen zijn naar een vorm van bevestiging.
Duivel
De duivel staat voor de negatieve kant van je persoonlijkheid. Als je droomt over de duivel kan dit ook verwijzen naar schuldgevoelens dat je al enige tijd met je meedraagt. Het is tijd om deze gevoelens te uiten. De duivel kan ook symbool staan voor intelligentie, gewiekstheid en misleiding.
Duizendpoot
Dromen over een duizendpoot suggereren dat je twijfel en angsten je beletten om vooruitgang te boeken en je doelen te bereiken. Je zou op moeten houden negatieve gedachten te denken.
Dwalen
Als je droomt dat je maar wat ronddwaalt, suggereert dit dat je op zoek bent naar richting in je leven. Je hebt op het moment de motivatie gewoon niet. Een alternatieve uitleg is dat deze droom een verandering vertegenwoordigt.
Dwerg
Als je een dwerg ziet in je droom, suggereert dit dat je met beide voeten op de grond staat en in contact met de natuur en de aarde. Een alternatieve droomuitleg is dat de dwerg een bepaald aspect van jezelf vertegenwoordigt dat nog niet helemaal ontwikkeld is of dat je hebt onderdrukt. Je zou je misschien minderwaardig of onbeduidend kunnen voelen.