Droomwoordenboek

D

Dak t/m Discobal

Dak
En droom waarin je op een dak bent, symboliseert grenzeloos succes. Wanneer je van het dak valt, suggereert dit dat je geen vaste greep of solide basis hebt voor de positie waarin je je bevindt.
Dammen
Een droom waarin je aan het dammen bent voorspelt dat je mischien met serieuze problemen te maken zou kunnen krijgen en dat onbekenden je schade zullen berokkenen. Dromen dat je wint met dammen suggereert dat je winst zult halen uit zaken van twijfelachtige aard.
Dansen
Wanneer je danst in je dromen, symboliseert dit vrijheid van beperkingen en harmonie met jezelf. Dansen vertegenwoordigt tevens frivoliteit, geluk, gracieusheid, seksualiteit en seksuele verlangens.
Dartbord
Als je een dartboard ziet in je droom, duidt dit er op dat je vijandigheid voelt van iemand. Je zou je woede en gevoelens wat directer moeten uiten.
Darts
Dromen dat je aan het darten bent, verwijst naar kwetsende of kwalijke opmerkingen, ofwel van jezelf of door iemand anders. Darten zou ook je persoonlijke doelen kunnen symboliseren.
Date
Als je droomt dat je op een date bent, vertegenwoordigt dit je behoefte zelfontdekking en zelfbewustzijn. Je leert enkele verborgen aspecten van jezelf kennen en omarmt je verborgen talenten.
Demonen
Wanneer je droomt over demonen, symboliseert dit onwetendheid, negativiteit, nood of je eigen duistere kant.
Dessert
Een lekker dessert in je droom staat voor verwennerij, feest, beloning of verleiding. Je geniet van de goede dingen in het leven.
Deur
Deuren hebben een bijzondere betekenis. Als je droomt dat je een deur opent, betekent dit dat er nieuwe mogelijkheden voor je zullen ontstaan.
Deurbel
Een droom waarin je een deurbel hoort, duidt erop dat je open staat voor nieuwe ervaringen.
Diamant
Dromen dat je zelf een diamant in je bezit hebt, duiden op erkenning van hogerhand. Je zult helderheid vinden in kwesties die je als onduidelijk hebt ervaren.
Dief
Als je droomt dat je een dief bent, suggereert dit dat je bang bent om te verliezen wat je hebt. Misschien heb je het gevoel dat je het niet waard bent om zoveel dingen te hebben. Deze droom kan ook aangeven dat je bepaalde grenzen overtreedt in een bepaalde situatie of relatie.
Dieren
Dieren in je droom staan voor fysieke eigenschappen, primitieve verlangens en sexuele natuur, afhankelijk van het beest waar je van droomt.
Dierenarts
Als je een dierenarts ziet in je droom, wijst dit er op dat je je instinctieve gedrag en onbewuste zelf zo dient te temmen, dat het aanvaandbaar zal zijn in je wakkere leven.
Dierentuin
Dromen dat je in de dierentuin bent, symboliseren een verlies aan vrijheid, vaardigheden en onopgemerkt talent. Je zou je opgesloten kunnen voelen in een bepaalde situatie. Een dierentuin kan ook chaos en verwarring vertegenwoordigen. Iets in je leven dient te worden opgefrist.
Dijbeen
Je dijbeen in je droom staat symbool voor wilskracht en je uithoudingsvermogen. Het is ook een verwijzing naar je vermogen om te presteren en dingen voor mekaar te krijgen.
Dijk
Als je droomt dat je op een dijk staat, betekent dit dat je de volle verantwoordelijkheid neemt voor eventuele narigheden. Je durft de uitdagingen aan te gaan die op je pad komen.
Dik
Dromen dat je dik bent wijst ofwel op een fortuinlijke verandering in je leven, of dat je te genotzuchtig bent. Een meer letterlijke uitleg is dat deze droom verwijst naar je angst om aan te komen. Je hebt een vertekend beeld van jezelf wat wellicht komt door weinig eigenwaarde.
Disco
Als je droomt dat je in een disco bent, suggereert dit dat je er op uit moet gaan en je wat socialer moet opstellen. Dromen waarin je danst op discomuziek, of ernaar luistert, symboliseren je onbevangen geest.
Discobal
Een discobal staat symbool voor plezier en je vrije geest. Het is een weerspiegeling van de verschillende onderdelen in je leven.