Droomwoordenboek

B

Bruin t/m Bus

Bruin
Bruin in je droom wijst op praktische uitvoerbaarheid, huiselijk geluk, comfort, conservatisme en materialistische karaktertrekjes. Bruin staat tevens symbool voor grond en de aarde. Je zou terug moeten keren naar je roots.
Bubbelbad
Als je droomt dat je een bubbelbad neemt, symboliseert dit ultieme ontspanning. Je zou jezelf moeten ontdoen van zorgen en alle negatieve emoties die je vanbinnen hebt opgekropt.
Buik
Een droom over je buik duidt erop dat ideeën en gevoelens van het onbewuste- naar het bewuste niveau worden geïntegreerd. Je droom zou ook aan kunnen geven op je onderbuikgevoel en intuïtie te durven vertrouwen.
Buikspreker
Een droom over buikspreker wijst op misleiding en een verraderlijke kwestie met een negatief effect op jou.
Buitenland
Als je droomt dat je in het buitenland bent (of gaat) duidt op een onbalans of chaos in je huidige situatie. Daarom vertegenwoordig deze droom je behoeft aan een nieuwe omgeving. Een ander alternatief is dat je wellicht je horizon dient te verbreden en een paar drastische wijzigen in je leven moet maken. You ervaart mischien een nieuw gevoel van spiritualiteit. De droom kan ook aangeven dat je uit een huidige situatie wilt ontsnappen.
Bungee jump
Als je droomt dat je een bungee jump doet, vertegenwoordigt dit je vermogen om terug te veren van pech en tegenslagen in het leven. Het belangrijkste om van deze droom te onthouden is dat je trots mag zijn dat je risico’s durft te nemen.
Burgemeester
Als je droomt over een burgemeester wijst dit op een behoefte aan begeleiding, vooral van een hogere bron.
Bus
Als je droomt dat je op de bus wacht, wijst dit op een tijdelijke tegenslag bij het bereiken van je persoonlijke doelen. Als je de bus mist, of in de verkeerde bus stapt, geeft dit aan dat er iets in je leven niet helemaal loos is. Je zou het wat langzamer aan moeten doen en een nieuw plan uitstippelen.