Droomwoordenboek

B

Beroemdheid t/m Blauw

Beroemdheid
Als je fan bent van een beroemd persoon zal je deze vaker tegenkomen in je droom. De droomuitleg heeft in dit geval niet echt een bijzondere betekenis.
Beroving
Als je droomt dat je wordt beroofd, wijst dit op identiteitscrisis en een-of-ander verlies in je leven. Een alternatieve uitleg is dat iemand jouw succes heeft gestolen, of met de eer loopt te strijken voor iets dat jij gedaan hebt. Misschien heb je het idee dat je oneerlijk bent behandeld.
Bestelwagen
Dromen dat je een bestelwagen ziet of bestuurt, symboliseert gemak en/of een praktische aspect. Besteed aandacht aan de vracht die je vervoert en wat je aankan. Probeer niet teveel te stressen.
Bestrating
Als je over de bestrating loopt, suggereert dit dat je een goede grip en begrip van de situatie hebt. Je staat met beide voeten op de grond. Deze droom zou er ook op kunnen duiden dat je de manier om de doelen in je leven te bereiken al helemaal voor ogen hebt.
Betalen
Als je droomt dat je ergens voor moet betalen, symboliseert dit de prijs die je moet betalen voor daden en beslissingen die je hebt genomen.
Beugel
Als je droomt dat je een beugel draagt, wijst dit op je onbezonnenheid en kritiek op anderen. Je zou niet zo snel je oordeel klaar moeten hebben. Je moet ophouden teveel aan het woord te zijn en luisteren naar wat anderen te zeggen hebben.
Bevriezen
Als je droomt dat iets is bevroren, symboliseert dit iets dat onderdrukt, genegeerd of verwijderd is.
Bewonderen
Dromen dat je iemand bewondert, duiden erop dat je een verlangen hebt om de goede eigenschappen van deze persoon eigen te maken. Als je droomt dat je jezelf bewondert, suggereert dit dat je goedkeuring en bevestiging van anderen nodig hebt. Het kan betekenen dat je een groot ego hebt.
Bezem
Als je een bezem ziet in je droom, duidt dit erop dat het tijd is om schoon schip te maken en kwesties uit het verleden op te lossen. Je zou de dingen die niet echt nuttig voor je zijn eigelijk moeten afstoten.
Bezoeker
Als je een bezoeker hebt in je droom, wijst dit erop dat een nieuwtje of informatie je kant opkomt. Het zou ook kunnen betekenen dat de liefde zomaar kan toeslaan.
Bibliotheek
Als je droomt dat je in een bibliotheek bent, duidt dit op een zoektocht naar kennis of een honger naar ideeën. Je zou op zoek kunnen zijn naar een nieuwe zingeving in je leven. Je zou daarentegen je huidige levenssituatie eerst moeten evalueren vooraleer tot actie over te gaan.
Bier
Als je droomt over bier, staat dit voor blijdschap, vergeving of inspiratie. Het kan ook aangeven dat je een actief sociaal leven hebt.
Bij
Een bij in je droom symboliseert geluk, harmonie en zegeningen. Bijen zijn ook symbolisch voor werken, zoals in de uitdrukking "bezig als een bij".
Bijeenkomst
Als je droomt over een bijeenkomst, geeft dit aan dat je verschillende aspecten van je karakter en persoonlijkheid probeert samen te voegen. Misschien wil je de sterke punten van mensen die je bewondert eigen maken. Denk na hoe goed je deze mensen kent voor aanvullende droomuitleg.
Bijenkorf
Wanneer je droomt over een bijenkorf, duidt dit erop dat er vele kansen voor je liggen om verderop te komen in het leven, en dat je deze mogelijkheden met beide handen zou moeten aangrijpen. Een bijenkorf symboliseert hard werken en wijst ook op het belang van teamwork. Een promotie zou in het verschiet kunnen liggen.
Bijl
Als je droomt over een bijl, suggereert dit dat je een beetje een controlfreak bent. Het staat symbool voor vernietiging, vijandigheid en de frustraties die je ervaart.
Bioscoop
Als je droomt dat je je in een bioscoop bent, duidt dit erop dat je je probeert te verbergen voor je gevoelens. Op het witte scherm worden deze emoties geprojecteerd op een ander persoon (de acteur), en daardoor lijken deze emoties verder weg. Je zou bang kunnen zijn om gekwetst te worden, en daarom vind je het moeilijk je gevoel te accepteren.
Bladblazer
Als je droomt over een bladblazer, wijst dit er op dat je jouw gedachten op een rijtje moet zien te krijgen om zo informatie beter te kunnen verwerken waardoor je dingen beter begrijpt.
Bladmuziek
Als je bladmuziek ziet in je droom, vertegenwoordigt dit sensualiteit en een behoefte aan harmonie, zeker in een relatie uit je wakkere leven.
Blauw
Blauw staat voor waarheid, wijsheid, de hemel, eeuwigheid, toewijding, rust, loyaliteit en openheid.