Droomwoordenboek

A

Appartement t/m Atoombom

Appartement
Wanneer je droomt over een groot, weelderig appartement duidt dit op een flinke boost van je inkomen of een verbetering in je familieleven. Een droom over een rommelig of donker appartement voorspelt pech en mogelijk verlies van een geliefde of geld.
Appel
Als je droomt over boom waar appels in groeien, symboliseert dit wijsheid en grote voorspoed. Een welverdiende beloning ligt in het verschiet.
Applaus
Als je applaus hoort in je droom, wijst erop dat je naar toejuiching en erkenning streeft. Je zou jezelf deze bevestiging moeten schenken in een bepaalde situatie.
Aquarium
Als je droomt over een aquarium, duidt dit erop dat je je emoties hebt onderkend, maar ze nog niet geconfronteerd hebt. Een aquarium kan derhalve verwijzen naar onbewuste gedachten of onderdrukte sexuele verlangens.
Arbeider
Als je arbeiders ziet in je droom, wijst dit erop dat je aan jezelf dient te werken en je geest zou moeten verkennen.
Archeoloog
Als je droomt dat je een archeoloog bent, suggereert dit dat je zou moeten leren van voorgaande ervaringen of dat je naar het verleden moet kijken om antwoorden te vinden voor huidige kwesties.
Archiefkast
Dromen dat je een archiefkast ziet voorspelt dat je zaken zult ondernemen die weinig voordeel zullen opleveren. Het zien van archiefkasten, en daar rekeningen en andere belangrijke stukken in opbergen, voorspelt geanimeerde discussies over actuele onderwerpen, waardoor je je onzeker kan gaan voelen.
Architect
Als je droomt dat je een architect bent, duidt dit erop dat je creativiteit aan het werk gezet is, waarschijnlijk omdat je met een nieuw project bezig bent waar deze creativiteit een vereiste is.
Arena
Wanneer je droomt dat je in een arena bent, suggereert dit dat je behoefte hebt aan een omgeving waar je jezelf vrijelijk kunt uiten. Je hebt een podium nodig voor zelf-expressie. Een alternatieve uitleg van deze droom is dat een probleem geadresseerd moet worden.
Arend
Een arend in je droom staat symbool voor adel, trots, felheid, vrijheid, superioriteit, moed en machtige intellectuele vaardigheden. Deze vogel vertegenwoordigt bovendien zelfvernieuwing en de verbinding met je eigen spiritualiteit. Je zal fel en dapper strijden om je diepste verlangens en ambities te realiseren.
Arm
Wanneer in je droom de nadruk wordt gelegd op je armen, is dit een verwijzing naar je verzorgende kant en je vermogen om mensen te helpen. Aan de andere kant kan deze droom de uitdagingen in je leven vertegenwoordigen.
Armband
Een droom over een armband verwijst naar een uitdrukking van diepe passie en vuur.
Artiest
Als je droomt dat je een artiest bent en een schilderij maakt, verwijst dit naar de creatieve en intuïtieve kant van je karakter. Het schilderij dat je aan het maken bent in je droom kan visualiseren hoe je momenteel in het leven staat.
As
Als je droomt over as, duidt dit op bittere veranderingen en verstoring. As kan een verbroken relatie symboliseren of een mislukte zakelijke relatie. Het zou kunnen voelen alsof de goede tijden voorbij zijn en er maar weinig leuks en waardevols is overgebleven in je leven. Deze droom zou ook kunnen betekenen dat je teveel naar het verleden hangt. Je moet leren om dingen los te laten.
Asbak
Als je droomt over een asbak, suggereert dit dat je oude gevoelens of herinneringen probeert kwijt te raken. De asbak symboliseert relaties die niet langer intact zijn. Deze droom zou daarentegen ook kunnen stammen uit het feit dat je probeert te stoppen met roken.
Aster
Een droom over asters symboliseert blijdschap, vriendschap en lol. Het refereert tevens aan zomerse pleziertjes.
Astrologie
Wanneer je droomt over astrologie, suggereert dit dat je bezorgd bent over je toekomst. De astrologische voorspelling in je droom bevat een belangrijke boodschap die nauwkeurig onderzocht moet worden.
Astronaut
Als je droomt dat je een astronaut bent, duidt dit erop dat je je bewustzijn verruimd. Je benut de informatie die je hebt gekregen ten volle en doet er je voordeel mee.
Atleet
Dromen waarin je een atleet bent, suggereren dat je het uiterste van jezelf gevergd hebt. Je hebt iets bereikt waarvan je altijd had gedacht dat het je nooit zou lukken.
Atoombom
Een droom over een atoombom suggereert gevoelens van hulpeloosheid, bedreiging en een verlies van controle. Je zou hevige vijandigheid en woede kunnen ervaren, tot het punt dat het vernietigend werkt.