Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

help! : niet kunnen bewegen bij wakker worden + enge dromen

Nathalie
13 jaar geleden

Heej

De laatste tijd heb ik vaak dat, als ik wakker wordt (of tenminste: mijn hoofd wordt wakker), ik me niet kan bewegen.
Ik wil me dan graag omdraaien, maar dat gaat dan niet. Als ik het probeer doet het bijna pijn.
Ik heb gelezen bij 'feitjes' dat het slaapverlamming is, maar ik zie helemaal geen vreemde dingen in mijn kamer.
Ik raak echter wel in paniek van het feit dat ik me niet kan bewegen. Weet iemand hoe het komt dat ik niet 'volledig' wakker wordt?
En heeft er iemand tips om dit te vermijden ofzo?

Een ander onderwerp:
de laatste weken droom ik ook telkens over 'enge' dingen:
- inbrekers => De inbreker liep rond het huis, maar raakte niet binnen.
- brand => de hele tuin (volledig rond het huis) stond in brand, mijn familie sliep. Ik riep om iemand om me te helpen, en mijn moeder kwam naar beneden. Ze keek naar buiten, zei: 'aja, het brandt, je hebt gelijk', en ging toen terug slapen - alsof het haar niet kon schelen.
- brand in een vakantiehuis => een paar jaar geleden was ik in een vakantiehuisje met mijn ouders en vrienden van mijn ouders. In mijn droom was ik daar ook - en het huis stond in brand (deze keer wel ín het huis). Ik ging op zoek naar een brandblusser, maar vond er geen. Ik ging aan mijn ouders en familie vragen om een brandblusser, maar niemand wou me helpen. Ze zeiden voordurend: 'vraag het aan (naam van een andere persoon)'
- tafel staat in brand => Ik zat aan een houten tafel, en ik was aan het spelen met een sigarettenaansteker (aan - uit - aan - uit - aan -... ) (ik rook niet), en plots viel hij uit mijn hand. Hij viel op tafel, en de vlam van de aansteker 'viel' op tafel. De tafel vloog in brand, hetzelfde effect als je papier in brand steekt. Direct was er een gat in de tafel, en het gat werd groter en groter. Naast de tafel was er een kraan - ik maakte van mijn handen een kom en probeerde water te scheppen om op het vuur te gooien, maar tevergeefs.
- bijtende beesten => enorme insecten die me probeerden aan te vallen, in de tuin van mijn grootmoeders huis.
- soldaten => ze bestormden mijn huis en schoten alles kapot, ik liet me op de grond vallen en zei tegen een soldaat dat hij niet op mij moest schieten aangezien ik al dood was. (wat nogal idioot was - je zegt dat toch niet?)
- verhuizen => mijn ouders vertelden me dat we gingen verhuizen, en ze gingen het huis verkopen binnen de maand. Mijn hond kon niet mee verhuizen, dus die moesten we naar het asiel doen, waardoor ik in paniek raakte want mijn hond is zowat mijn alles.

Weet iemand hoe het komt dat ik telkens zo eng droom?
Best wel vreemde dromen vind ik..

Alvast bedankt!

13 jaar geleden

Ik heb ook een probleem,

soms slaap ik en wil ik omdraaien of wakker worden of even mijn hoofd draaien, ik zie dan wel een beetje want mijn ogen zijn wel wat open, maar het lukt niet, lijkt net alsof ik verlamd ben. het voelt heel zwaar aan.. soms krijg ik daarbij ook een nachtmerrie, dat is zoooo eng en vervelend..1 keer bewerkt. De laatste keer was 13 jaar geleden door hyuntjee.

Esmee Jonker
13 jaar geleden

Beste Nathalie en hyuntjee,

dit zijn geen dromen maar dit is het begin van een zogenaamde uittreding. Je geest is wakker, maar je lichaam slaapt nog. Je kunt er van alles over vinden op internet. Niet eng of gevaarlijk. Je kunt jezelf er zelfs in 'trainen', en naderhand echt buiten je lichaam treden.

Groetjes
Esmee

13 jaar geleden
Beheerder

Het staat vooral bekend als slaapverlamming. Ik denk dat je een uittreding heel anders moet vatten. Maar je hebt gelijk. Bij uit tredingen kun je je zelf trainen.1 keer bewerkt. De laatste keer was 13 jaar geleden door feneaux.

Quincy
12 jaar geleden

Beste Nathalie,
Ik wil reageren op je stuk,
Wat betreft de verlamming
Ik herken t ik had t ook.... elke maand ongeverr Dit is wat het is ......Het is een onreine geest die jou plaagt. Hij BINDTje en HOUDTje vast. Tussen het moment van slapen en wakker worden meestal. Je wilt schreeuwen of bewegen, MAAR HET LUKT NIET!!

Heel veel mensen hebben er last van, maar ze kunnen hun vinger er niet op leggen wat het is, vandaar dat ze met vage theorieen komen of soms met de meest spirituele occulte nonsens!

Wat doe ik hier tegen of hoe kom ik hier van af ?
Je moet tot bekering komen en vergeving vragen voor je zonden. Wij mensen zijn zondaren en een gevallen soort. We hebben geen contact meer met God en we gaan allemaal verloren op een dag naar een eeuwige hel, de enige weg om dit contact met God te herstellen en om de hel te ontsnappen is om opnieuw geboren te worden dit gebeurt door Jezus Christus in jouw hart te vragen. Jezus Christus is namelijk God in het vlees.Hij stierf ongeveer 2000 jaar geleden aan het kruis als losprijs voor onze zonden. 3 dagen stond Hij op uit de dood om te laten zien dat de dood geen vat op Hem had en om te laten zien dat Hij inderdaad God Zelf is ! Als wij erkennen dat wij zondaren zijn en we vragen vergiffenis in Jezus naam zullen wij schoongewassen worden door Het bloed van Jezus.

Jezus Christus versloeg en bestraftte dit soort geesten constant in de Bijbel lees maar in Mattheus of Lucas, je zult versteld staan !

Doe dit gebed en meen het met heel je hart.

Here God ik kom tot u als een zondaar, ik erken dat ik tegen u gezondigd hebt, Ik vraag u vergeving van al mijn zonden tegenover mijzelf mijn familie en mijn vrienden.
Jezus kom in mijn hart en maak mij een nieuw mens, dank U dat U voor mij stierf aan het kruis en drie dagen daarna opstond uit de dood, Was mij schoon met Uw kostbare bloed.
Ik wil leren en groeien in Jezus's machtige naam en wilt u mij bescheremen mij hele leven lang, in Jezus naam bid ik dit Amen !

Als je dit gebed bidt , zul je opnieuw geboren worden en een kind van God worden.

3 dingen belangrijk (Die God wilt dat je doet)
Bijbel lezen, Dan kom je erachter wie God
Naar de Kerk gaan ( Daar zul je broeders en zusters tegenkomen die hetzelfde hebben ervaren wat jij nu ervaart!!)
Bidden met je Hemelse Vader

Als je meer info wilt mail me gerust:
quincy.a.lee@gmail.com

Groetjes,
Quincy

12 jaar geleden

Dat van Jezus is echt totale onzin!

Op internet valt er vanalles te lezen over de verlamde slaap.

ik zou zeggen zoek het op ;)

xxxIsislovee

chayenne
12 jaar geleden

Inderdaad dat van god is bijgelovige (onzin) sorry dat ik zo grof ben.
maar er is een logische verklaring voor en dat heet een slaapverlamming,
Je hersenen zijn zeg maar nog in een "slaapstand" maar je bent wel bij.
dus kort gezegd je hersenen zijn nog aan het "slapen" maar je lichaam is wakker,
en daardoor kan je niks zeggen en bewegen.

groetjes chayenne

axel
12 jaar geleden

heej

de laatste tijd heb ik bij het wakker worden al een paar keer dezelfde rare situatie meegemaakt,

het zit zo: ik word wakker en ben bij bewustzijn en ben er dus van overtuigd dat ik niet meer droom,
ik kan me bewegen omdraaien, met men hoofd draaien enzo.. (ik zou zelfs kunnen rechtstaan)
Het rare is nu dat wanneer ik men ogen opendoe wel degelijk kan zien maar men ogen niet kan bewegen!
verder lukt het me ook enkel om naar boven te kijken.
ik weet niet hoe het me uiteindelijk lukt om volledig wakker te worden,

heeft er iemand hier ervaring mee? of weet wat dit fenomeen net is?

12 jaar geleden

De verlamde slaap heb ik ook vaak meegemaakt, in mijn geval was er geen medische verklaring voor. Bij mij ging dat zo:
Ik viel in slaap en na korte tijd werd ik wakker en er kwameen soort wolk over me heen en ik kon me niet meer bewegen. Ik schreeuwde maar ik kon geen toon uitbrengen, dit gebeurde niet elke nacht maar ging een paar weken door. Ik durfde 's avonds niet meer in te slapen. Op een gegeven moment was het over, daarna begonnen de uitredingen. Dit gebeurde 20jaar geleden en houdt nog steeds aan.
De verlammende slaap was voor mij het begin van een transformatie . Voor die tijd kon alles en na die tijd liep alles mis, ik kon van alles doen maar niets hielp ik zakte steeds verder af. Aan de andere kant heb ik op het spirituele vlak een enorme verandering in positieve zin doorgemaakt. Ik werd voor de tijd voor dingen gewaarschuwd, ik kreeg tips en bij uitredingen heb ik gesprekken en informatie gekregen. Ik stond altijd met beide benen op de grond en heb deze zaken altijd genegeerd, ik geloofde er geen snars van, zoiets bestaat niet. Nu na alle ellende weet ik beter, er bestaan krachten die je in dit leven de weg wijzen, op deze weg zijn verschillende punten die moet aandoen hoe je er komt ligt aan jezelf. Die informatie die ik vooraf kreeg was een soort geruststelling, m.a.w. alles komt weer goed. Maatschappelijk ben ik afgezakt en spiritueel gestegen. Maatschappelijk kom ik er weer bovenop, met een groot pluspunt de waarde van het leven kennende, en een paar eigenschappen om menden te helpen, zoals van foto's lezen, magnetiseren en heldervoelen, waar ik voor de tijd om gelachen had. Belangrijk is ook met beide benen op de grond blijven staan en je leven daar niet van afhankelijk maken,

Ik hoop dat ik in dit verhaal een paar mensen iets heb duidelijk kunnen maken die dezelde ervaringen hebben, hoe erg de dromen ook zijn het leven speelt overdag en niet in je slaap.

Kim
12 jaar geleden

Heey ik heb dat ook een tijdje gehd voornamelijk als ik nachtmerries had maar ik dacht dat het niks ergs was bij mijn is het vanzelf weer overgegaan;)

xx

SLAAPENDROOM
12 jaar geleden

allemaal straffe verhalen en ik vraag me af hoe ik hierover best reageer.
Zelf heb ik ook de ervaringen gehad van noem het 'slaapverlamming': niet kunnen bewegen, wakker zijn (dat dacht ik heel sterk in het begin), angst proberen overwinnen door controle te krijgen in welke dimensie ik ook zat en over wat dan ook controle krijgen,... uiteindelijk kon ik me helemaal omdraaien, had ik mijn 'lichaam' geestelijk onder controle. in het begin waren het vooral combinaties van heel erg realistische dromen. Ik was niet alleen in mijn kamertje er was een vriend bij mij, wilde me vermoorden,.... tot ik effectief in slaap viel en de volgende morgen wakker werd. inderdaad angstig om terug te slapen 's avonds. Maar door mijn eigen krachten, die ik bij mezelf heel erg erken, heb ik nu dus controle over die rare toestand. mijn angsten uitspreken door te zeggen dat ik niet bang genoeg ben om te verliezen enzo hoorde daarbij.

feiten: ik heb een heel moeilijke weg afgelegd, een weg die praktisch niemand kiest en moeilijk te bewandelen is. vanuit mijn zelfzekerheid, vechtlust en hoop heb ik die weg uiteindelijk helemaal bewandeld met succes. dit was een weg met constante hindernissen en zeer vermoeiend met constante depressies nabij. mijn levensverhaal als soap zou nog iets zijn. mensen geloven mijn pech toch niet.
Door mijn blijvend vechten om een beter leven, ben ik op dit moment bijna een van de gelukkigste mensen.

dromen hebben wel degelijk iets te zeggen en als je droomt over huizen omringd door brand en dieven die niet binnenraken, dan is er een probleem. je zit met een psychisch onevenwicht: een psychotherapeut kan een oplossing bieden, maar ook een goeie droomspecialist en als je veel chance hebt ook een goede luisteraar.
slaapverlamming heeft volgens mij te maken met psychisch welzijn, niet meer en niet minder dan dat. dat er allerlei theorieen zijn over paragnostische toestanden, dat verwonderd mij ook niet, juist omdat de psyche van de mens zo inmens moeilijk en uniek ineen zit.
Enige goede raad die ik kan geven: JIJ weet wie JIJ bent en dus kan JIJ het beste weten wat JIJ nodig hebt. vertrouw daarop!

.

ikke32
11 jaar geleden

hoi allemaal
ik heb vanacht voor het eerst ook zo iets mee gemaakt
ik word om 23:45 wakker(lig altijd om half 11 te bed)
ik kon om 1 of andere reden niet meer slapen
ik hoorde van alles en was eerlijk gezegd om de een of andere reden bang
ben toen uitijndelijk weer rond half 2 bijna in slaap gevallen lag te doezellen
droomde dat er een verschrikkelijke grote spin over me heen liep en om het zo maar ff te zeggen mijn geest werd wakker en ik voelde inderdaat die spin over mijn rug heen lopen en tergelijke tijd het gevoel als of ik vast gehouden werd
ik kon me niet bewegen
mijn man lag langs mijn te slapen en ik wilde hem wakker maken maar kon me niet bewegen probeerde te gillen en tergelijke tijd wilde ik huilen maar niks ging en er kwam geen geluid uit en in eens was het weg kon me weeer bewegen en was klaar wakker
ik durfde ook niet meer te slapen ben tot 6 uur wakker geweest was doods bang
wat betekent dit of hoe kan dit ?
ik ben moeder van 4 kinderen 2 jongens en 2 meiden de 2 jongste(de meiden)heb ik vanaf het moment dat ze gedoopt zijn heele enge nachtmerries van bijvoorbeeld dat ze voor mijn ogen met der haren uit een kerk getrokken word door de duivel
of dat 1 van mijn dochters op haar nieuwe fietsje voor mijn slaapkamer deur staat met een soort van exorsist gezicht
en zo nog veel meer engere dinge maar te veel om op te noemen ik weet niet of dit een verband is want die dromen zijn zon 3 weken weg en nu dit weer ik kan er niet meer tegen en hoop dat iemand hier iets over kan vertellen

vr.gr van mijn

joan
11 jaar geleden

Vannacht ook weer zo'n droom gehad. Twee keer eigenlijk. De eerste keer duurde het kort. Ik was in een soort nachtmerrie, maar besefte dat ik aan het dromen was. Ik ging (in mijn droom, maar misschien ook in het echt) op mijn tong bijten. Toen werd ik wakker. "Mooi" dacht ik, zo kom ik er van af. Helaas toen ik weer sliep, kreeg ik weer zo'n nachtmerrie. Mijn besef "ik droom" en "ik wil wakker worden". Ik beet weer op mijn tong, ik kon zelfs de afte (soort wondje) voelen die ik op mijn tong heb. Maar ik werd steeds "nep wakker". Ik voelde me zwaar kon me niet bewegen en zag en hoorde enge dingen, bv. mijn man met een heel eng oog. Ik ging hem in mijn droom krabben en ik gilde. Dat gillen lukte zowaar echt een beetje want mijn man werd wakker en maakte mij wakker. Ik was buiten adem en de tranen liepen over mijn gezicht.

Het was 5 uur 's ochtends maar ik ging pas weer vanaf 10 voor half 7 slapen omdat ik wist dat de wekker mij wakker zou maken (staat in de repeat stand).

Overdag ben ik een heel nuchter iemand, maar dit vind ik erg vervelend. Heeft iemand een goede oplossing? Liever geen verhalen over het geloof of uittredingen.

Alvast bedankt

Beertje
11 jaar geleden

Hallo allemaal,

afgelopen nacht ben ik weer wakker geworden zonder dat ik me kon bewegen. Ik lig dan altijd op mijn rug en kan mn mond wel open doen maar er komt geen geluid, ik kan mn ogen wel open doen maar weet eigenlijk niet wat ik zie en ik kan me niet bewegen wanneer ik dat wil.
De eerste keren raakte ik in paniek en werd het alleen maar erger. Toen schrok ik na enige tijd bezweet en buiten adem wakker. Tegenwoordig ken ik het wel, ik weet dat wanneer ik ontspan en mezelf er aan overgeef ik gewoon weer ga slapen en voor mn gevoel 1 minuut later wakker word.

De verhalen over god en geesten op deze site zijn echt niet goed voor je. Daar word je 's avonds alleen maar zenuwachtig van en ga je onrustig door slapen. Al die zooi van God die je komt plagen in je slaap, onzin... God was toch een goede man die iedereen vergeeft?
En dat van die geesten, ga lekker een horrorboek schrijven maar doe dat niet onder een forum van iemand die om hulp vraagt.

Groetjes

Winterblue30
11 jaar geleden

Ik had werkelijk exact hetzelfde.
Graag zou ik met je in contact willen komen.

Groetjes
Richard

Evamusical
11 jaar geleden

je kunt als het goed is wel je pinken bewegen. Probeer dat eens, dan kun je ze net zolang bewegen tot je helemaal wakker bent. succes!

Delilah!
11 jaar geleden

Esmee, mijn vader heeft dat wel eens gehad, maar dan perongeluk en hij sliep niet, maar hij was wel uit zijn lichaam. Zijn vrienden waren in paniek en deden zijn lichaam onder de warme douche en toen was hij weer terug.
Ik heb zelf ook vaak dat ik me niet kan bewegen.

Delilah!
11 jaar geleden

Trouwens ik was nooit echt in paniek geraakt, ik vond het allemaal maar normaal enzo...
Is uittreding gevaarlijk? Lijkt me best cool of zeg ik nu iets heel doms?

carla
11 jaar geleden

ook ik heb een vraagje,
had laatst ook zo'n vreemde droom tussen wakker worden en nog slapen
ik merkte dat ik wakker moest worden,hoorde hele rare harde geluiden,ik werd boos op die geluiden en wilde keihard schreeuwen dat dat op moest houden ,maar merkte hoe hard ik ook wilde schreeuwen er geen geluid uit kwam,wilde mijn ogen open doen maar dat ging voor de helft,nou heb ik twee honden bij mij op de slaapkamer slapen,en ineens voelde ik dat er iemand op mijn bed ging liggen,wilde me omdraaien en dacht oh dat is mijn hond(wat ik nooit zou accepteren en mijn honden ook nooit zullen doen),toen ik echt wakker werd,lag er niemand op mijn bed,was wel wat angstig maar ben toch redelijk snel in slaap gevallen daarna,de volgende dag dacht ik meteen heeft mijn hond nu werkelijk op mijn bed gelegen,daar hij behoorlijk verhaard heb ik even mijn dekbed nagekeken maar er lag geen haartje op,dus mijn hond heeft er niet op gelegen,pfffffff toen werd ik dus wel wat angstig,wat houdt dit nu in?

groetjes carla.

Metallicat
11 jaar geleden

ja idd. Met alle respect maar dit heeft niets met het geloof te maken.
En ik denk dat je je bijbel nog maar eens moet lezen.

Gehenni Chrimson
10 jaar geleden

Heb al 18 keer de zelfde droom gehad en door die zelfde droom krijg ik een slaapverlaming Ik droom altijd dat ik uit men lichaam ga ik zie men eigen in men bed liggen ik kan rechtstaan en stappen als ik wil alles lijkt echt en ik heb moeilijkheden voor er terug in te gaan zo dra dat ik er terug in ga krijg ik een shok precies val ik in een diepe put begint men hard sneller te kloppen zijn men ogen open maar kan mij niet bewegen en tintelt heel men lichaam
zotte shit ga er vandaag bij naar de dokter :)

VP in opleiding
10 jaar geleden

Ik heb dit zelf vandaag gehad,
vandaar dat ik op dit forum kwam.
Het was echt heel raar en ik voelde me ook nogal duizelig en zweverig.
Ik geloof zelf ook in God maar dat is echt TOTAAL niet de oorzaak.
In de medische wereld is dit een heel normaal iets.
Het is een fout in je hersens met de slaap/waak stand, je zit eigenlijk in je diepste slaap maar komt toch bij bewustzijn.
Dat hoort niet zo en voelt natuurlijk heel eng aan. Ik heb het zelf gevoeld en het is zeker eng.
Maar wat mijn toen gerust stelde was de kennis die ik had, ik wist dat dit het was, dus toen heb ik mij er weer bij neer gelegd en heb ik mijn ogen gesloten en ben ik weer gaan slapen :)

VP in opleiding
10 jaar geleden

Ik wilde het nog even wat verduidelijken, want ik bedoelde eigenlijk niet de diepe slaap, maar de REM slaap (de slaap waar je droomt)

gideon
10 jaar geleden

@Carla,

Ik heb dat ook heel vaak gehad, dat ik d8 dat er iemand naast mij lag en dat ik me niet kon bewegen, dus ik herken dat wel! :O
Ik heb dit nu al best wel vaak gehad! Dat ik echt voelde dat er ook iemand naast mij lag of achter mij, als ik op m,n zij lag... Ook hoorde ik soms wel vage geluiden..
Groetjes gideon

Nicol
10 jaar geleden

Ja! dit had ik vanochtend ook, ik werd wakker en had het gevoel dat er iemand achter mij lag (want ik lag op m'n zij.) en hoorde een hele harde ruis in m'n oren en tegelijker tijd iemand in het engels praten, ik wilde me dus omdraaien maar ik kon mezelf totaal niet bewegen, ik kon zelf niet schreeuwen. Echt eng. o.o

Deze discussie is gesloten.