Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

help! : niet kunnen bewegen bij wakker worden + enge dromen

Chloë
22 december 2011

Hallo,
Ik heb ook zoiets gehad vanacht,
ik probeerde in slaap te vallen en toen leek het of ik half
sliep & half wakker was want ik hoorde ook allemaal stemmen in mijn hoofd
en vond het doodseng!
maar ik kon me ook niet bewegen of roepen om hulp en kon wel met mijn ogen rond
kijken in mijn kamer

weet iemand waar dit dan aan ligt?
groetjes,

Filly
9 januari 2012

hoi allemaal,

Heb dit ook allemaal meegemaakt, het is me twee keer gebeurd en dit keer had ik wel zoiets van dat ik wil weten wat hier achter zit. De eerste keer lag ik te slapen op mijn rug het was al inmiddels rond drieën in de ochtend. Had een ontzettende nachtmerrie wat het realistische droom was dat ik ooit heb gehad, na een tijd kon ik een beetje m'n ogen open doen. Ik raakte in paniek en wou schreeuwen of bewegen maar dat lukte natuurlijk niet.

Vanochtend gebeurde het weer! Maar dit keer zonder nachtmerrie, en dit keer lag ik op m'n zij met m'n gezicht naar de muur. Ik merkte dat er op een of andere manier elk moment iemand m'n kamer binnen komen, dat gebeurde ook en met het geluk dat ik had merkte ik twee aanwezigen in mijn kamer. Nog voordat het gebeurde kon ik m'n ogen open doen en wanneer ik de deur open hoorde gaan kreeg ik een erge koude rilling over m'n hele lijf, ik bibberde. Ik wou me eigen omdraaien maar dat lukte niet, en het idee dat ik die gene of wat het ook was achter mij niet kon zien was eng. Na een moment voelde ik dat mijn rechter been die dus dan bovenop de ander lag, opgehesen werd en er een vinger over de binnenkant van me voet streelde, raar genoeg kietelde het niet en dat had ik ook door. Mijn been werd weer neergelegd en weer dezelfde vinger begon die keer over mijn achterhoofd te strelen! Even later ging mijn kamer deur weer dicht.

Dit was het moment wanneer ik gek werd, Ik wou wat schreeuwen maar er kwam maar iets onzinnigs uit, daarna probeerde ik mezelf wakker te schoppen. Na de eerste lukte het niet maar tweede keer door echt al je kracht te geven lukte het.

Ik geloof dat iedereen zijn eigen droom vormt door kennis, bijv @ ikke32 waarbij ze het gezicht van exorcist ziet, misschien ooit de film gezien?

Hier zijn natuurlijk ook complot theorieën voor, ik geloofde er geen één maar bij na vanochtend begon ik toch te twijfelen over één theorie.
Dingen die met god te maken hebben of het geloof dat mij ook iemand ooit heeft verteld over een onreine geest geloof ik niet.

Deze 'slaapverlamming' is ook op national geographic en met zijn theorieën. Het zou dus blijken dat er geloof het of niet 'aliens' je kamer komen bezoeken om jou als 'mens' te onderzoeken en mee te experimenteren. Ze zouden voor het moment van binnenkomst jou te zullen verdoven waarnaar zij hun gang kunnen gaan en wanneer zij vertrekken je weer bij bent. Natuurlijk was het interessant om te zien op NGC (National GeographiC) maar let's be honest, weird to be true. Maar toch sinds vanochtend zijn er een aantal dingen mij opgevallen die toch overeenkomen met de theorie van NGC.

1. Zoals ik had verteld; ik merkte dat ik verlamd was vóór binnenkomst van de aanwezigen.
2. Mijn voet en mij hoofd werden gestreeld met vingers. (Aliens onderzoeken en experimenteren met mij)
3. Ik kom weer bij nadat ik de deur weer hoorde dicht gaan. (Hun vertrek, uitwerking verdoving)

Raar genoeg, de mensen die geïnterviewd werden op NGC vertelde gelijksoortige verhalen. Dus het moment van verlamd raken, te zijn aangeraakt op verschillende manieren, en bij merken van vertrek bij te komen.

Ik concludeer nog niks, maar vond het wel raar dat deze dingen toch overeen kwamen. Misschien houd ik mezelf wel een beetje voor de gek, wie weet.

Medische verklaring tsja, toch de beste optie om je conclusies uit te trekken. We geloven immers altijd bijna alles wat de leraar zegt.

Wat mij ook opvalt is wat je erbij droomt ook te maken heeft met de manier waarop je ligt, dus je rug toegekeert en denken dat enz enz.


Een berg tekst, excuses voor de gene voor wie denken dat dit onzin is maar dit wou ik toch wel even kwijt en ben daar blij om :)

Bedankt als je het toch gelezen hebt!

Groetjes Filly.

Timmy
27 januari 2012

eeh allemaal,

Ik ben echt blij dat ik bij lange na niet de enige ben die dit heeft:)
Mijn familie lachte me uit toen ik dit verhaal vertelde dus ben daarom gaan googelen.

Ik heb echt veel overeenkomsten met jullie ervaring maar ook een paar verschillen.

De dromen die ik vooraf heb zijn vaak verschillend maar steken altijd wel naar voren als je kijkt hoe bijzonder ze zijn.
Vaak zijn ze vaag en ook wel vaak eng maar laatste keer vond ik hem erg lokkend en niet echt eng.
Bij de droom die ik vandaag had kwam ook wat nicol zegt engelse teksten naar voren maar niet toen ik half wakker werd dat is dan het verschil.
Het was iets van real very real op het laatst en de rest kan ik me niet meer herinneren ben namelijk vrij slecht in om dromen helemaal te onthouden.

In iedergeval kan ik me dus niet bewegen als ik wakker word. eerder kon ik ook niet eens mijn ogen open krijgen na een heel wat aantal keren trainen lukt het ondertussen vrij aardig maar gaat nog steeds heel erg trillerig maar heb daar wel een theorie over want doe ik namelijk altijd voor mezelf om onverklaarbare dingen toch te kunnen verklaren. Dat is een soort alternatief voor het geloof;) ben er ondertussen ook achter gekomen dat het niet veel zin heeft om je ogen open te krijgen want kan dan helemaal niks zien omdat alles dan heel erg hevig tolt. en pinken zoals ik hierboven heb gelezen heb ik nog niet geprobeerd maar zal het de volgende keer zeker doen. Ben tot nu toe ook als ik dit heb wakker geworden op mijn zij maar heb dat meestal als ik wakker word maar heb zo'n idee dat dit er toch iets mee te maken heeft omdat ik er van overtuigd ben dat er iemand achter me ligt met een arm over mijn buik. Dit voelt echt als een echte arm en hand, kan zo'n beetje de vingers tellen. Dit klinkt misschien eng maar vind het wel meevallen (wel een beetje eng natuurlijk) maar vind het ook best fijn. ik heb veel gelezen dat mensen dit beschrijven als iets kwaadaardigs maar dat denk ik dus totaal niet anders heeft die gewoon slecht zijn werk gedaan. Ik hoop ook echt dat het een vrouw is anders ligt er steeds een homo achter me en ja daar zit ik niet op te wachten. Ook heb ik altijd een ruis in de oren alsof er iemand met een compressor in je oren zit te spuiten maar dan wel zonder wind. Ik denk zelf dat deze persoon die achter me ligt dan probeert te communiceren al klinkt dit heel erg bijgelovig en dit ben ik totaal niet maar heb dat idee wel heel erg sterk. Bij de laaste keer viel me ook op dat ik heel erg heftig zat te ademen en dit ook niet onder controle kreeg.

Het duurt bij mij meestal een halve minuut tot een minuut ben wel benieuwd of er ook mensen zijn die dit langer ervaren.

Ik denk zelf dat dit niet ligt aan je lichaam zelf. maar aan je hersenen en als je pijn hebt dan ligt dit ook aan je hersenen want daar gebeurt de pijn werkelijk;) Mijn geruststellende theorie is dat je hersenen dan gewoon simpel weg voor een deel wakker worden en dus die andere delen pas even later en ik denk zelfs dat dit altijd gebeurt maar dan in een andere volgorde en sneller. Ook heb ik een theorie over mijn ogen die moeizaam open gaan.
Hersenen werken zoals jullie weten met heel erg veel signalen maar weet zeker dat je hersenen nog met veeeel meer signalen werken dan dat je denkt dat ze doen namelijk herhalings signalen. dus wanneer je je ogen dicht doet is dat niet 1 signaal maar signalen continu door maar mijn bewust zijn wil dat de oog open gaat en geeft een tegen signaal en dan is het een strijd welke signalen er sterker/vaker door je hoofd heen gaan. daardoor trillen ze ook. wanneer je ogen gewoon open kan doen betekent dus dat je dat deel van je hersenen wakker zijn. Dus hoe minder je kan bewegen hoe meer hersendelen nog slapen;) De vrouw/persoon die ik hier boven heb beschreven lijkt mij een bijverschijnsel wat je er zelf van maakt (eigenlijk best jammer hoop gewoon dat deze theorie voor geen kant klopt) wat je misschien wel nodig hebt:) Neem bijvoorbeeld oude mensen die slecht kunnen horen. Vraag je aan ze of ze suiker in de koffie hebben en zeggen ze dat het inderdaad best mooi weer is. Met andere woorden ze hebben er geen klap van verstaan en willen heel graag lekker in de zon zitten.

Ik ben trouwens een leek met hersenen dus als dit totaal niet klopt zou ik graag een andere theorie of zelfs een feiten daarover willen horen:)

Groetjes,
Timmy

Zapper2012
16 maart 2012

Ik heb deze shit ook gehad, alleen ik heb nog iets vaags.
dan maak ik zo iets mee, en dan word ik wakker.
en dan blijkt het dat ik nog steeds droom?

ik vind het zo raar, dus eigelijk word ik wakker en dan slaap ik nog?
hoort dat er ook bij of wat :P

Zapper2012

Chat
18 mei 2012

Hallo allemaal,

Ik heb hier ook last van..
Ik lag laatst in bed en ineens waren er voor mijn gevoel 2 meiden in mijn kamer..ze waren nog niet heel erg oud..schat rond de 12 jaar.
Ik voelde iets over mijn been heen gaan en dat vond ik zelf niet zo'n fijn gevoel.
Ineens zat er voor mijn gevoel eentje boven mij op bed en de ander stond naast bed.
Op een gegeven moment prikt er een van die twee in mijn buik waardoor ik me vervelend voel ..daarna nog een keer en toen schokte ik met mijn ademhaling ..vervolgens nog een keer en ik kon niet meer goed ademhalen..dus ik werd bang en wilde zeggen dat ze moesten stoppen...maar ik kon niks..ik kon niet bewegen en ik kon niks zeggen.. Vervolgens deden ze het of een keer.. En toen werd ik gelukkig wakker en keek om me heen, maar ik zag niks... Ik ben even naar de wc gegaan en terug in bed gaan liggen en durfde niet goed meer te gaan slapen...toch ben ik in slaap gevallen.. De volgende ochtend toen ik wakker werd..was ik bang in huis en tijdens het douche had ik zo'n gevoel dat er iemand naar mij stond te kijken..
Toen ik 's avonds weer thuis kwam heb ik een kaarsje aangemaakt op mijn slaapkamer en daarna voelde ik mezelf weer op mijn gemak in mijn eigen huis..

Wie kan hier iets over zeggen ??

Groetjes en alvast bedankt..

shirley2103
11 juni 2012

ik hou mijn spreekbeurt over nachtmerries :)

Stev
15 juli 2012

Zoals ik het ervaar (vooral bij het gaan slapen) is een droom waarbij alles exact eruit ziet zoals mijn slaapkamer is. Ik lig in mijn droom ook in bed maar kan niet in slaap komen omdat ik vreemde geluiden hoor of doordat het lijkt alsof er iets of iemand op de dekens drukt. Als ik wil bewegen lukt dit niet of het gaat super zwaar en traag. Het voelt vooral heel machteloos omdat ik graag wil dat het stopt maar dat lukt meestal niet zo snel.
1 keer besloot ik (lucide droom) dat het na 1 minuut moest stoppen en dat ik dan wakker werd, dat lukte!
Na wat googlen naar wat dit nu eigenlijk is blijkt het behoorlijk verklaarbaar en ga ik eens kijken of er iets moois uit te halen valt. Kijk eens op [mens-en-gezondheid.infonu.nl]. Daar vind je ook positieve en leuke manieren om ermee om te gaan.
Ik heb ook weleens ervaren dat creatieve ideeën vaak ontstaan in de sluimerstand als je half slaapt en half wakker bent. Misschien werkt dat ook wel zo bij het gaan slapen. Ik ga eens proberen om het van angstig om te zetten naar een leuke droom of een creatieve brainwave :-)

Ajla
24 juli 2012

Nou ik had laatst ee hele vreemde droom.
Ik zat in mijn kamer en ik zat te wachten op een heel eng geluid en toen ik dat geluid hoorde,werd ik bang.
Ik ging naar de badkamer en keek in de spiegel en me gezicht was wit.
Weet iemand wat dit betekent??



-XXX

Jack Black
3 november 2012

@ Nathalie

Wel een beetje laat maar misschien heb jij of iemand anders er wat aan.

Het fenomeen slaap verlamming is niets meer dan dat je in je slaap even snel wakker word, je lichaam zit dan nog in de slaap " droom " stand en heeft een stofje aangemaakt dat voorkomt dat je bvb als je beweegt in je droom het ook daad werkelijk uit voert.

Er is niks vreemds aan en 7 op de 10 mensen maken dit wel eens mee in hun leven, vooral bij drukke of onrustige perioden.

Zorg voor een goede nachtrust en voorkom dutten overdag neem voor het slapen gaan een kopje cafeïne vrije thee en een warme douche, eet gezond en let een beetje op je zelf, dan word het beter.

Als je wakker word en je hebt er last van probeer rustig weer in slaap te komen of oefen bvb je vinger of teen te bewegen, dit werkt over het algemeen beter hoe vaker je het probeert, ik zelf voel het vaak tijdig aan komen en kan dan snel bewegen om er uit te komen.

Uit respect voor mensen die hier last van hebben zou ik willen vragen om op te houden met beweringen over het geloof uittreding ect ect dit staat compleet los van slaap verlamming,
hier word niet om gevraagd en je helpt er echt niet mee!!! de ervaring is al angstig genoeg!!

Bedankt en suc6 met je probleem ik hoop dat je er wat aan hebt.

Groeten Jack

mahfoudi
16 november 2012

hooi Nathalie
ik kan jou helpen

mahfoudi
16 november 2012

hooi Chat
ik kan jou helpen

prophet
15 december 2012

Profeet Walter verwelkomen u het hele in mijn wereld
Mijn naam is Walter profeet en ik ben een professionele
Traditionele Spells Healer, gespecialiseerd op het gebied van
Liefde, geld, macht, succes, geluk en hekserij. Ik kan je helpen met eventuele
probleem of wens dat u zou kunnen hebben.
Ik heb meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van Spell
Gieten / Geestelijke Genezing. In de loop der jaren heb ik gewerkt voor
duizenden klanten in meer dan 50 landen over de hele
wereld. Mijn diensten zijn enorm populair, dat het bewijs van de
succes Ik ben het bereiken op een dagelijkse basis.
Hou je van problemen / kwesties die je nodig hebt uitgezocht?
We hebben een verscheidenheid van liefde spreuken die je leven zal veranderen
voor altijd. Heb je een dierbare verloren? Ben je verliefd
iemand die niet lijken te geven over jou? Is uw geliefde
verliefd op iemand anders? Nu contact met mij en ik zal een beroep op alle
mijn macht ligt om uw dromen waar te maken.
Heeft u moeite om rond te komen? Ervaar een
financiële crisis en je niet kunt betalen uw facturen? ik weet
hoe het voelt. Laat me je helpen door het gieten van een van mijn veel gezocht
Na Geld spreuken. Ik kan u helpen verhogen van uw inkomen, grond
en dat baan die je wilt, kun je het behalen van succes in vele
velden, het verbeteren van uw geluk, en veel meer ...
Woon je in voortdurende angst? Heeft u behoefte aan een bescherming
Games? Nu contact met mij op (prophetbaz@gmail.com) en ik zal
wierp een zeer krachtige bescherming spreuk die zal beschermen
en uw dierbaren van het kwade. Wacht niet tot het te
NU late.Contact ons.
Ik ben gespecialiseerd in verschillende gebieden van Spell Casting. Ik kan je helpen
u met eventuele problemen die u zou kunnen worden geconfronteerd. Nu e-mail me
prophetbaz@gmail.com

prophet
15 december 2012

Profeet Walter verwelkomen u het hele in mijn wereld
Mijn naam is Walter profeet en ik ben een professionele
Traditionele Spells Healer, gespecialiseerd op het gebied van
Liefde, geld, macht, succes, geluk en hekserij. Ik kan je helpen met eventuele
probleem of wens dat u zou kunnen hebben.
Ik heb meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van Spell
Gieten / Geestelijke Genezing. In de loop der jaren heb ik gewerkt voor
duizenden klanten in meer dan 50 landen over de hele
wereld. Mijn diensten zijn enorm populair, dat het bewijs van de
succes Ik ben het bereiken op een dagelijkse basis.
Hou je van problemen / kwesties die je nodig hebt uitgezocht?
We hebben een verscheidenheid van liefde spreuken die je leven zal veranderen
voor altijd. Heb je een dierbare verloren? Ben je verliefd
iemand die niet lijken te geven over jou? Is uw geliefde
verliefd op iemand anders? Nu contact met mij en ik zal een beroep op alle
mijn macht ligt om uw dromen waar te maken.
Heeft u moeite om rond te komen? Ervaar een
financiële crisis en je niet kunt betalen uw facturen? ik weet
hoe het voelt. Laat me je helpen door het gieten van een van mijn veel gezocht
Na Geld spreuken. Ik kan u helpen verhogen van uw inkomen, grond
en dat baan die je wilt, kun je het behalen van succes in vele
velden, het verbeteren van uw geluk, en veel meer ...
Woon je in voortdurende angst? Heeft u behoefte aan een bescherming
Games? Nu contact met mij op (prophetbaz@gmail.com) en ik zal
wierp een zeer krachtige bescherming spreuk die zal beschermen
en uw dierbaren van het kwade. Wacht niet tot het te
NU late.Contact ons.
Ik ben gespecialiseerd in verschillende gebieden van Spell Casting. Ik kan je helpen
u met eventuele problemen die u zou kunnen worden geconfronteerd. Nu e-mail me
prophetbaz@gmail.com

Quincy, je snapt er niks van!
6 januari 2013

Beste Quincy,

Beter ga je ons niet lastig vallen met je slappe gelul over god.
Ik neem aan dat god het ook niet wil dat je zo irritant aan het opdringen bent.
Pak je tijd machine en ga maar 1000 jaar terug misschien kan je dan
nog zieltjes score met je angstpraat mafkees.

gr

sylvia
7 januari 2013

Hoi ik heb een vraag ik slaap in de middag wel vaker wat mij gebeurt is dat ik lig en mezelf zie opstaan en onder de douch ik denk dan dat ik droom en kan ook niet wakker worden dat ritueel noem ik het gaat wel 5 of 6 keer als ik dan echt wakker word denk ik ben ik nou op geweest ik vind dit zo akelig in de nacht heb ik dat niet.

groetjes sylvia

parisfreak
29 januari 2013

Ik heb dit elke avond, Ik val in slaap na een paar minuten wordt ik wakker, van een nachtmerrie.
Dan lig ik gewoon op mijn bed en opeens probeert diezelfde nachtmerrie mij terug te pakken en ik lig dat met mijn ogen open op bed, te shaken. Dan opeens kom ik tot rust en zit ik weer in die droom, waarna ik meteen weer wakker wordt, rechtop ga zitten en licht aan. Ik heb mijzelf op film gezet en dezelfde avond nog terug gekeken. en geloof me het is echt Freaky om jezelf zo terug te zien. Lijkt net of je paranormal activity aan het kijken bent in je eigen huis.

Zoals ik eerder al aangaf heb ik dit bijna dagelijks!

Dromen waar ik weer terug in schiet,

- 2 geesten recht voor me, gevolgd door hevig trillen
- opstijgen uit bed
- Stemmen in mijn hoofd terwijl volledig bij bewustzijn maar niet kunnen bewegen (ogen open)

deze dromen zijn echt freaky en ik wordt er helemaal gek van, stel ik wordt wakker ik ga rechtop zitten dan voel ik zo'n kracht in mijn hoofd die probeerd me weer terug in slaap te krijgen na 1 minuut val ik om vanuit rechtzitten ( en zit weer in de droom) zo'n dromen heb ik ongeveer 2 tot 10 keer per nacht, soms een dagje niet en soms wel 10 op een hele avond, waarna ik ook denk fack het ik ga ook echt niet meer slapen.

Ik weet dat deze dromen iets betekenen, en dat komt vooral door problemen en stress
Ik heb mezelf meerdere malen op video gezet en heb het daarna teruggekeken, waarbij ik met mijn ogen open lig of zit te shaken in mijn bed.

Hebben sommige mensen dit net zo vaak als ik ?

PS. ik heb er verder geen last van overdag, ik doe het goed op school en ik heb een top familie en een super vriendengroep.

Toepes
13 juli 2013

En wat heeft je zus daar nu weer mee te maken? Laat haar er buiten.
Wat een onzin!

Jason
25 juli 2013

ik ben jason ik ben 11 jaar
en ik had dit probleem ook gwn inslaap vallen waker worden niks zien niks horen niks kunnen doen
(ik was ook bang om naar bed te gaan)
ik had ook wel eens een droom dat ik aan het zwemmen was een dikke man sprong op me en ik stikte
toen ik die nachtmerrie had was het klaar in ging naar de huisarts en die stelde vast dat het kwam omdat ik snachts onder de deken sliep daar door te weinig adem kreeg en ook ging halucineren (in mijn dromen)
de volgende nacht sliep ik gewoon boven de dekens en volgens mij had de huisarts gelijk want ik heb ern ooit meer last van

Jess rvn
10 november 2013

Hallo, ik had vanacht
Iets heel raars mee gemaakt ik werd wakker en ik kon niet bewegen.
Ik hallucineerde ook ik zag over ogen en een schim vervolgens leek het alsof ik langzaam de lucht in ging en boven me bed zweefde ik probeerde me moeder te roepen maar dat lukte niet.
Ik draaide me Hoofd om heel snel toen was het opeens voorbij.

Wat was dat ????

Kimezuku
4 december 2013

Ik heb dit ook 1x gehad, maar dan toen ik wou gaan slapen... Ik ging liggen en het was net alsof ik in mijn matras werd gedrukt... Ik kon niks bewegen en wou schreeuwen maar het enige wat uit mijn mond kwam was E E E E... Mijn zoon was opdat moment wakker en heb echt heel veel moeite moeten doen om hier weer uit te komen. Om er vervolgens tot 2x toe weer in terug te vallen...

Toen heb ik mijn zoon bij me geroepen, want vond het maar eng dat ik geen kant op kon... Dus beter dat ie bij me zou slapen... En toen ben ik eigenlijk gewoon in slaap gevallen....

----

Ook heb ik eens de ervaring gehad (compleet nuchter) Dat ik wou gaan slapen en meteen dat ik me hoofd op het kussen legde zweefde ik door mijn kamer... Heel apart, maar ook heel mooi... Verder nooit meer gehad...

---

En 3x een soort duivelse gedaante naast mijn bed gehad... Heeel eng... En weet zeker dat het geen droom was... en het kan me nog steeds niet echt uit gelegd worden... het was een katachtige, mens/clown achtige en hondachtige gedaante... En was niet 3x op 1 avond, maar gewoon verspreid over 3 x in mijn jonge 10er jaren... En altijd had de gedaante rode tot velle ogen... echt heel naar en raar... was ook altijd best bang





Deze discussie is gesloten.