Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

voorspellende dromen.

13 jaar geleden

hallo allemaa,
Ik wil eens weten wie er wel eens voorspellende dromen gehad heeft in welke vorm dan ook. Mij is het een aantal keer overkomen.

Een keer zag ik (in mijn droom) 5 koffers in een vreemde kamer opgestapeld. Jaren later, het huis was verbouwd, kwam ik uit school. Er was onverwacht bezoek uit Amerika en de koffers stonden in de kamer uit mijn droom op de manier uit mijn droom opgestapeld.

Een andere keer was een droom die ik heel vaak gehad heb. In een wit huis in de duinen lag ik op bed. Het huis was verder helemaal leeg. Een aantal jaar nadat mijn vader is overleden is mijn moeder met een man hertrouwd die aan het strand woonde.

Bij de koffers zag ik een exact plaatje terug, als een foto. De droom over het huis in de duinen heb ik nooit meer gehad sinds mijn moeder weer getrouwd is.

Is dit herkenbaar voor meer mensen? Zo ja....wat is jullie verhaal??

Groetjes Patricia

13 jaar geleden

Ik heb ook weleens voorspellende dromen gehad.
Ik herinner me nooit de hele droom, maar wel de boodschap ervan.
Ik had bijv, een keer een droom over een toets van Wiskunde. Ik herinnerde me de droom niet helemaal meer, maar wel het cijfer: 7,4.
En ja hoor! Ik kreeg inderdaad een 7,4!
Heb er weleens meer gehad maar dit is een voorbeeld.

Mark
13 jaar geleden

Herkenbaar. Ik heb dat al jaren. Het zijn meestal flarden van een toekomstige gebeurtenis. Ik zie een vrachtauto met een geel vlaggetje in de cabine en met een kapotte gril. Vervolgens kan het een aantal dagen/weken duren voordat ik de vrachtwagen ook daadwerkelijk tegenkom. Je ziet iets, je zegt iets of je handelt exact hetzelfde als in je droom. Nadat je iets gezien hebt, gezegd of gehandeld hebt dan heb je even een flits van herkenning.

Liekess
11 jaar geleden

Hai,

ik had afgelopen nacht nog een droom.
ik liep met een klasgenootje door de gang, ik lachte, hij lachte, maar hij vertelde me dat ik zolang wachtte op zijn liefde voor niets, het deed me wel pijn, want ik ben echt op hem maar nu weet ik wel dat hij echt niet op me is........

xlieke

Janet
11 jaar geleden

Ik heb jaren geleden echt iets heel engs meegemaakt in een droom, ik kan het eigenlijk geen voorspellende droom noemen, maar meer thelepathie. Ik was een jaar of 20 en gaan stappen met mijn vriendin, ik ging naar huis en zij ook. Ik droomde die nacht dat haar broer een ernstig ongeluk had gehad, zo erg dat het de rest van zijn leven zou beinvloeden. Toen ik wakker werd hield ik er een vreemd gevoel aan over en belde mijn vriendin meteen op. Ze zei, ik kan niet praten want mijn broer heeft een ernstig ongeluk gehad en zijn been moet worden geamputeerd, ik zei daarop, dat is precies waar ik voor belde waarop zei weer vroeg, hoe weet je dat dan? Ik antwoordde, ik heb het gedroomd niet gehoord.
Ik heb nooit meer zoiets ervaren gelukkig, maar het heeft een hele impact op mij gehad.

Wel heb ik vaak een en dezelfde droom gehad die steeds terug kwam, een droom waarbij ik ging verhuizen naar een huis wat gigantisch groot was met veel kamers en er liep steeds iemand met mij mee om het huis te laten zien. Nu heb ik die droom niet meer sinds ik ben gescheiden, ik denk dat het een voorspellende droom was, dat het huis zoveel groter lijkt nu mijn exman weg is.

Kristina
11 jaar geleden

Is voor mij heel erg herkenbaar en heb het ook heel vaak, en zoals mark hierboven al zegt, na een paar dagen of een week gebeurt mijn droom.
alleen op het moment dat de droom uitkomt dan denk ik dan hé dit heb ik gedroomd, en dan probeer ik erachter te komen wat er daarna gebeurde maar dat lukt me helaas bijna nooit...

OY
11 jaar geleden

ik vind het maar raar bij mij gebeurd dat te vaak het is te raar.
maar wat betekent dat ik dacht dat ik de enige was.

Robbi
11 jaar geleden

Hey,

voorspellende dromen... ervaar het bijna dagelijks en heb er af en toe ook wel hinder van...
zo ben ik erachter gekomen dat mijn (nu ex) vriendin vreemd ging...
meestal zijn het nutteloze dingen die ik droom... dingen die gebeuren in het dagelijks leven je komt ergens voor het eerst en je weet waar je naar toe moet.. maar soms ook belangrijke dingen..
3 maanden geleden is mijn kat overleden ik heb een bepaalde tijd daarvoor hierover gedroomd in eerste instantie heb ik de droom niet onthouden maar op het moment dat ik thuis uit mijn werk kwam schoot de hele droom weer door mijn hoofd.. een soort van flashback
sinds die tijd ben ik redelijk in staat om mijn dromen te onthouden... door me eigen hier bewust mee bezig te houden... weet nu ook af en te van te voren al wat er gaat gebeuren... geen bijzondere dingen maar gewoon dagelijkse dingen die je van te voren onder normale omstandigheden nooit had kunnen weten..

Groet Rob

Roz
11 jaar geleden

Hallo,
Ik was op internet op zoek naar informatie over dromen. Ik heb ook regelmatig voorspellende dromen.
Zo droomde ik 2 maanden geleden dat ik zwanger was,
toen ik de volgende ochtend de test deed bleek dat ook echt zo te zijn, ondanks dat ik een spiraal had.
Een maand later droomde ik dat ik een stomp in mijn buik kreeg en mijn baby verloor,
helaas kwam ook die droom uit. behalve dan dat ik in de werkelijkheid niet in mijn buik geslagen was.

Dit is wel een extreem voorbeeld maar het houdt me wel bezig.
Voorheen vond ik het alleen maar grappig om te ontdekken dat wat ik gedroomd had uitgekomen was, maar nu hoop ik elke avond dat ik niet weer zoiets bizars droom

11 jaar geleden

Hallo Patricia.
Ik heb ook heel vaak voorspellende dromen,
Ik heb als puber gedroomd dat ik een dochter en een zoon zou krijgen, ook de namen wist ik. En ik heb een dochter en een zoon gekregen.
Ook heb ik gedroomd dat mijn dochter op een leeftijd van ongeveer 3 jaar zou verdrinken. Jaren later (ze was toen 3 jaar)kwam ik met haar op de plek waar ik haar op de bodem van de vijver heb zien liggen. Ik heb haar de hele dag bij de vijver uit de buurt gehouden.
Ook heb ik een keer gedroomd dat mijn dochter overreden werd door een auto.
En ja, weer een paar jaar later was ik met haar op de plek waar het gebeurde in mijn droom.
Ik heb haar ook deze keer weer kunnen redden.
En dit zijn alleen nog maar de "heftige"dromen.
Regelmatig kom ik in een situatie waarvan ik weet wat er gaat gebeuren. Meestal zijn het kleine, nietszeggende dingetjes of personen waarvan ik weet hoe ze heten.
Laatst heb ik een nieuwe collega gekregen. Ik wist al hoe hij eruit zag voordat ik hem had ontmoet. Ik heb(voor de eerste ontmoeting met mijn nieuwe collega) de rest van mijn collega's verteld hoe "de nieuwe"eruit zou zien.
Ik ben blij dat ik voorspellende dromen heb. Elke droom die ik onthou schrijf ik in mijn nachtboek.
Wees blij met de gave die je hebt en koester deze gave. Ik doe dat in ieder geval wel.
Jojozus

11 jaar geleden

hallo allemaal

bij mij is het ongeveer net zo als bij robbie maar met symboliek.
en meestal komen ze de zelfde dag nog uit bijv deze 2:

ik droomde dat mijn stage begeleider rugpijn had. diezelfde dag moest ik heb helpen met een zwaar doek ophangen, toen had ik ook gevraagt og hij rugpijn had. maar dat had hij niet.

afgelopen vrijdag nachts droomde ik dit: ik fietse samen met een groep vrienden in een een of andere doolhof. we mochten van andere mensen geen voorlicht dragen. op een gegeven moment waren we buiten. het was rustig en er hing een disco sfeer. een jongen verleide een meisje en ging er naast staan. vaag kwamen ze me allebei bekend voor. dat was de droom. die zaterdag avond ging ik met een groep vrienden uit naar bils bar. toen we daar waren was er een hele grote rij, we hadden er geen zin in om daar in te staan. dus we parkeerde ergens verderop de 2 auto s en we gingen overleggen wat we nou gingen doen. het was ondertussen al half 12 en de voorstellen vlogen over tafel maar er kwam geen echt besluit. na een half uur was het besluit dat we na dieka gingen. die disco ligt op het platteland bij markelo. onderweg begon het me te dagen, kwa overeenkomsten van de droom en het overleg. toen we daar waren was het erg rustig. gedurende de avond trek te een oud stelletje binnen de groep weer naar elkaar toe. ze zijn al 2 a 3 maanden uit elkaar en blijkbaar kunnen ze elkaar niet loslaten. en toe was de droom compleet!!!

hiernaast heb ik altijd van die flitsen van een gebeurtenis paar seconde voor dat het werkelijk gebeurt.

dit soor dingen vind ik erg interresant dus ik schijf het ook allemaal op om het verder te ontwikkelen.
dus ik koester het zeker, dat moeten meer mensen doen:P

Groeten Gigo Valonka

"Alles in dit universum beïnvloed elkander."

estimoah
11 jaar geleden

Bij ons cultuur betekend dromen over tanden die uitvallen dat er een familie lid sterft
Ik heb tot 3x toe gedroomd over mijn tanden die braken of uitvielen!
En er is 3X een familie lid gestorven waarvan 1tje op de zelfde dag nog van mijn droom is overleden.
En zo heb ik nog wel meer dromen waarvan ik al aanvoel wat er gaat gebeuren!

Andrea
11 jaar geleden

Ik ben nog best wel jong namelijk 17 en heb ook voorspellende dromen.
Laatst was ik op vakantie en droomde dat er een vrouw die bij het sea aquarium werkt in de administratie en haar man achter ons zaten te luchen en dat zei vroeg naar het dagmenu wat spaghetti was en dat hij een ceasarsalade bestelde en dat hij op een geven moment werd gebeld om weer terug te moeten naar het werk en ze dus afscheid namen van elkaar.

Een paar dagen later kwam deze droom dus precies uit, echt alles klopte wat ik had gedroomd van het uiterlijk, de kleren die ze aanhadden, het werk en wat ze hadden besteld etc.

Ik wel eens vaker zo'n dromen maar die ben nu ik weer vergeten, maar die zijn dus ook gewoon echt precies tot in de details uitgekomen.

Andrea
11 jaar geleden

@ Kristina
dat heb ik ook, echt heel vaag

Delilah
11 jaar geleden

Ik heb dat heelvaak, maar wat ik niet snap is hoe ze kunnen voorspellen als die tijd nog niet is geweest. Hoe kunnen mijn hersens het dan weten?

Delilah
11 jaar geleden

ff antwoord op die van estimoah, bij ons in de familie is het juist dat als er tanden uitvallen dat er iemand geboren wordt...

shiir
10 jaar geleden

Ik kann me nog herrinnere dat ik een droom had dat ik
Mijn oorbellen was kwijtgeraakt de volgende dag was ik mijn oorbellen kwijten als ik rusie krijg dan ga ik dat eerst drome,
Daarna heb ik ook echt ruzie . Zooo onwaarschijnlijk. Mijn dromen voor
Spellen de toekomst soms gewoon. Wie heeft dat wel is meegemaakt!?

Ggirl
10 jaar geleden

Beste lezer,
Soms zie ik dingen die ik niet kan verklaren weet en voel ik dingen, verder heb ik vaak dromen met betekenissen.
Nu blijkt dat mijn dromen toch ook voorspellen. Ik zit heel erg met mijn laatste voorspellende droom. Deze ging voorspelde de nacht voor de avond van het ongeluk dat mijn kat zou overlijden. Ik kan het niet helpen dat het me heel erg dwars zit wat ik nou met die droom moest, is het simpelweg een droom die ik kon zien omdat dit vast stond te gaan gebeuren of was het bedoeld ter voorkoming van de situatie, want, achteraf gezien, voorspelde het ook de plek van het ongeluk en had ik het daarop kunnen voorkomen. Ik las net het bericht van jojozus en daarmee krijg ik dan de indruk dat de dromen er zijn om er iets mee te doen, want als haar droom bedoeld was als lot voorspelling zou er toch alsnog wat gebeurd zijn?
Ik voel me heel erg schuldig over wat er is gebeurd en weet echt niet eens hoe ik mezelf moet leren met deze dingen om te gaan en ze beter te leren, en is dat wel de bedoeling ervan? Heb ik nou mijn kat vermoord? Wie kan mij hierin advies geven of is hier allemaal wat verder in het begrijpen van deze dingen?

10 jaar geleden

Hoi Ggirl.
Om te beginnen: je hebt je kat NIET vermoord! Zet die gedachte alsjeblieft zo snel mogelijk uit je hoofd!
Zie dit als een soort van voorbereidende droom: het was voorbestemd dat jouw kat op deze plek op dit tijdstip dit leven zou verlaten.
Als het een droom zou zijn geweest die jou vertelde dat je jouw kat zou moeten redden, dan was je op die tijd op die plek geweest en had je jouw kat gered.
En ja, dromen zij er om iets mee te doen.
Ik ben al lange tijd met mijn dromen bezig en het verbaasd me elke keer weer hoeveel je kan leren van een droom.
Schrijf je droom eens op met een uitgebreide datum waarop je de droom had(bijv. nacht van dinsdag 28 op woensdag 29 februari 2012). Zo ben je heel intensief en bewust met je droom bezig. Ik heb hiervoor een speciaal "nachtboek", gewoon een schrift waarin ik de belangrijke dromen opschrijf.
Schrijf ook op hoe je je in de droom voelde, wat je opviel in de droom, hoe je je voelde toen je net wakker was en hoe je je de rest van de dag voelde.
Ga na een paar dagen eens op zoek naar wat de droom kan betekenen. Op het internet zijn veel sites te vinden waar droomsymbolen op staan.
Onthou wel dat die droomsymbolen een globale uitleg zijn.
Het gebeurt wel eens dat er een uitleg van een symbool staat die naar mijn gevoel niet klopt. Ik ga dan puur op mijn gevoel af en bedenk wat dat symbool voor mij persoonlijk betekent.
Lees zo nu en dan de oude dromen eens door en bedenk wat er in de tijd tussen de droom en het nalezen ervan is gebeurd.
Ik heb regelmatig versteld gestaan!
Na verloop van tijd zul je verschillende dromen gaan herkennen: een verwerkingsdroom, een waarschuwingsdroom, gewoon een leuke droom, enz.
Let er ook eens op of er bepaalde mensen vaker in verschillende dromen voorkomen. Luister naar wat die mensen je te vertellen hebben.
Het zal ook regelmatig zo zijn dat je een hele intense droom hebt maar waar je eigenlijk geen verklaring voor wilt hebben. Ik heb eens gedroomd dat de maan speciaal voor mij naar de aarde kwam(ze had de gedaante van een vrouw aangenomen) om mij te bedanken dat ik al mijn geheimen aan haar toevertrouwde.
Die droom heeft een diepe indruk op mij achtergelaten en ik heb nooit de behoefte gehad om voor die droom een verklaring te zoeken.
Ik wens je veel succes met je dromen.
Heel veel sterkte met het verwerken van het verlies van je kat. En nogmaals: het is niet jouw schuld!

Didi
10 jaar geleden

Ik heb een keereen stukje gedroomd dat ik in een trein zat en langs een kamer reed
waar de spullen uit mijn oude huis van mijn oma stonden die ik toen in bezit had.
Toen ik verder reed zag ik allemaal zwart gebrandde poppen in verbrand huis.

Een paar maanden later was ik in Rdam(ik kom van zwolle)
en werd ik gebeld dat mijn oude huis verbrand was.
Dus al de spullen en poppen die ik van mijn oma had.

Op het moment dat ik het te horen kreeg voelde ik niks meer omdat
mijn droom me hierop voorbereid heeft.

Ik heb af en toe weleens kleine dingetjes die voorspellend zijn maar deze droom
is echt degene die me het meest heeft aangegrepen.


xNikki

antje
10 jaar geleden

Sommige mensen hebben soms of vaak voorspellende dromen,
ik heb dat ook heel vaak zelfs.
Maar mijn ergste en vervelendste was niet precies een voorspellende droom, maar wel bijna.
Ongeveer 5 jaar geleden was ik in het ziekenhuis samen met familie, mijnn moeder was die dag in coma geraakt en we waren allemaal gespannen.
Het werd steeds later en omdat de meeste wouden blijven kregen we 1 kamertje met 2 bedden.
De eerste was voor mijn oma, de tweede voor mij en mijn tweelingzusje.
Wij waren de jongste dus mochten wij in dat bed slapen, maar toen ik sliep kreeg ik ineens een nachtmerrie: ik, mijn zusje en mijn moeder waren in een caravan op het water, mijn zusje en mijn moeder gingen zwemmen. ik zag een haai achter mijn zusje aan zwemmen dus riep ik een paar keer haar naam en dat ze naar binnen moest komen, toen ze binnen was zag ik mijn moeder nog steeds in het water, ze wist van niks. ik schreewde door mama,mama,mama. toen werd ze opgeslokt door een wit monster en het enige wat ik nog zag was een jurk en een beetje rood water. ik werd wakker met tranen in mijn ogen, ik wou naar mijn moeder toe om te kijken of ze niet dood was, maar mijn oma zij dat ik weer moest gaan slapen en ik luisterde naar haar. toen ik s'ochtends werd kreeg ik te horen dat ze dood was en dat de dokters niks konden doen.

hoih
10 jaar geleden

Ik heb meestal ook alleen kleine dingetjes,

de mensen waar ik mee praat in mijn dromen, die zie ik ook de volgende dag. heb ik ruzie in mijn droom, dan krijg ik ook ruzie de volgende dag. heb ik een hele toffe avond, dan gebeurt er ook iets leuks de volgende dag. krijg ik een e-mail van een docent, of een telefoontje van iemand, dan is dat ook echt zo. als ik een tentamen heb, of een sollicitatie of bezichtiging van een huis, een date, noem het maar op: ik kan je 's ochtends al vertellen wat het gaat worden. zo droomde ik bij mijn vriend dat het heeel lang ging duren. na een half jaar woonden we samen en we zijn nu al 2 jaar gelukkig samen.

het zijn vaak kleine dingetjes, maar ook grote voorspellingen heb ik gehad. toen ik 18 was viel ik op een verkeerde jongen. ik wist niets van zijn achtergrond... maar op een avond droomde ik dat er iemand met geweld voor mijn neus werd opgepakt. de volgende dag werd mijn toenmalige lover met geweld voor mijn neus opgepakt. later droomde ik dat hij vroegtijdig werd vrijgelaten. mijn vader vertelde me een paar dagen later dat hij weer op vrije voeten was. nog later droomde ik dat hij gewoon kon bellen met zijn telefoon (die geblokkeerd bij de politie lag, dus kon eigenlijk niet), ik zag ook zijn nummer. ik besloot te bellen de volgende ochtend, en jawel, hij was naar de telefoonwinkel geweest en had gezegd dat zijn telefoon gestolen was... of hij zijn nummer terug kon krijgen. ik heb toen een tijdje met hem gebeld. op een gegeven moment droomde ik dat er meisjes naar mij toekwamen en ruzie maakten, omdat ik was vreemdgegaan met mijn lover van toen, terwijl een van die meisjes er iets mee had. een weekje later begon de ellende: ik werd gestalkt door meisjes, omdat een meisje daarvan een relatie met hem bleek te hebben. zij heeft me superlang bedreigd. wanneer ik over mijn lover droomde, zag ik hem ook daarna.

met deze dromen was ik uiteindelijk wel heel blij, want ik weet nu dat ik hierop kan vertrouwen en me erop kan voorbereiden als er ooit nog zoiets ergs gebeurd. zo droomde ik laatst ook dat bij mijn oma de tanden uitvielen, dit betekent dat er iemand in je naaste omgeving ernstig ziek wordt. 2 dagen later belt mijn moeder, om te zeggen dat mijn opa kanker heeft.

Toch blijf ik het raar vinden, hoe kan het dat je gewoon al weet wat er in de toekomst gebeurt? Soms vind ik het wel eng.. want ik kan ook hele erge dromen hebben en dan zit ik heel de dag alleen maar te denken: oh nee, als dit nu maar niet echt gebeurt..

Gerard
9 jaar geleden

Tijdje geleden dat hier gereageerd is maar ik kwam deze site per toeval tegen,
en ik voel erg de behoefte om mijn droom te vertellen die ik vanacht had.. het laat me niet los en ik vraag me af wat het betekend.

Mijn droom begon met dat ik in een soort van deuropening of een poort stond,
voor mij stond een oude man, Ik denk dan aan een waarzegger, hij keek in een grote witte glazen bol met zijn handen er omheen gevouwen.
Die man keek lanzaam op naar mij en kreeg en vreemde lach op zijn gezicht, niet onvriendelijk,
maar meer alsof hij wou zeggen van: Let op, en ik ben bij je, dus meer opgewekt en zorgzaam zou ik willen zeggen.
Tenminste dat gevoel heb ik daarbij.

Direct daarna zag ik mijzelf,denk ik in de toekomst, een hele liefdevolle en romantische periode beleven met iemand en ik voelde veel iefde en blijdschap en geluk, dat gevoel heb ik nu nog terwijl ik dit typ.dit alles zag ik dan in delen, ik zag zeg maar flitsen of fragmenten van iemand ontmoeten,
verliefd worden en een hele mooie periode beleven. dat alles speelde zich heel snel af, alsof je een film vooruitspoelt.
Wat mij vooral bezighoud was het laatste deel van die droom. Hier zit ik nu ook al de hele dag mee.
Op een gegeven moment werd alles om mij heen zwart en voelde ik mij alleen, en zag ik een wapen op mij gericht staan,ik keek recht in de mond van het pistool, het werd dus op mij gericht... vervolgens werd met een felle flits alles wit, en heel vaag heb ik een herinnering aan een tunnel, hoewel ik vreemd genoeg deze tunnel niet gezien heb... na dat witte licht werd alles zwart, en werd ik heel erg rustig wakker.

pascal m
9 jaar geleden

Ik keek ff op deze forum of ik info kon krijgen over te vroeg dromen.
Ik droom elke dag te vroeg en ik droom heel erg veel onthoud ook alles.
Maar zoals de meeste dromen zijn is het een verwikkelig van meerdere momenten op een dag niet presies wat gaat gebeuren maar stukken gemixst van de dag die je meestal net hebt gehad.
Bij mij is het eerst dromen daarna de dag van de droom.
Normaal eerst de dag daarna de droom beetje vaag wat moet je er ook mee?
Heeft iemand dit ook?

Bericht komt van pascal m.

radha
9 jaar geleden

die dromen die je hebt betekend dat je parenoormaal begaaft bent het is noormaal ik heb t ook maar wat je moet weten is dat je het eigenlijk niet mag delen met mensen want het is n gave die je voorjezelf moet houden want straks droom je iets waarvan je hoopt uit te komen op n dag en dan vertel je het dan komt die droom niet meer uit dat zou jammer zijn

Deze discussie is gesloten.