Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

lichaam verlamd

Melanie
13 jaar geleden

mijn ervaring:

Ik lig in me bed om ong. 02:15 tv te kijken.
Ik voel dat me lichaam wilt slapen, me ogen worden zwaar en als het maar even kan vallen ze langzaam dicht.
Ik wil niet slapen, me geest is nog niet moe en wilt het liefst nog uren tv kijken dus ik vecht tegen me slaap.
Ondanks dat ik er tegen vecht valt me lichaam in slaap en dan bedoel ik ook alleen me lichaam !!!
Op het moment dat me lichaam in slaap valt schrik ik hevig ''wakker'' of raak eigenlijk in paniek, een gevoel alsof je in gevaar bent !
Ik kan me ogen niet open krijgen, me lichaam niet bewegen ... wat ik ook probeer, me lichaam is verlamd !
(Het moment van een wakker lichaam naar een slapend lichaam kan ik niet na vertellen opeens ben je weg)
Ik voel mezelf met alle kracht me ogen open proberen te krijgen en op zijn minst een arm te bewegen, maar het lukt niet.
Terwijl ik dat allemaal probeer voel ik dat me geest een connectie probeerd te maken met me lichaam.
Voel dat me geest me ogen open probeerd te krijgen en me lichaam probeerd te bewegen, je voeld ook
daadwerkelijk dat gevoel door je lichaam stromen maar er gebeurd helemaal niks.
Langzaam verdwijnd de paniek en het hevig proberen te bewegen en me ogen open te krijgen.
(terwijl me lichaam sliep kon ik gewoon denken en maakte alles bewust mee en voelde hoe me geest hard aan het werk
was om me lichaam weer op gang te krijgen)
Door mezelf in gedachten te kalmeren en de paniek langzaam verdween kon ik na enkele minuten, langzaam me ogen openen en begon me lichaam weer te bewegen.
Ik sprong lichtelijk bezweet uit me bed en voelde dat me lichaam en geest uitgeput waren na het harde werk om me lichaam weer op gang te krijgen.
Ik liep naar de keuken (ook ter controle of alles weer werkte) en nam een glas water en ging even zitten.
Ik moest deze ''enge'' ervaring even verwerken en nagaan wat er nou precies gebeurd was.
Na me glas water heb ik me tv uitgedaan en ben weer in bed gaan liggen ....ik was uitgeput !
Hoewel je dan eigenlijk niet meer in slaap durft te vallen, bang dat het weer gebeurd,
viel ik toch als een blok in slaap, me lichaam en geest waren nu beide zo uitgeput dat ik gewoon normaal slapend de nacht door ben gekomen.

Hoewel het op dat moment als zoiets gebeurd best eng is en in paniek raakt, vond ik het toch een bijzondere ervaring.
Een ervaring dat ik nooit zal vergeten.


( Hierover staat ook un stukje op deze site onder feitjes )

Wendy
13 jaar geleden

Hoi

Ik maak dit dikwijls mee. Maar ik weet dat ik slaap en toch ben ik wakker en zie meestel schimmen in mijn omgeving. Op een keer waren ze vanalles aan het verplaatsen in mijk kamer heel de tijd door. Ben dan bang en wil mijn licht aandoen maar ben dan ook totaal verlamd. Mag dan ook niet panikeren en probeer te bewegen, na een tijd lukt het en dan kan ik men micht aandoen en is er niets meer. Ben dan zo bang. Men vriend zegt dat ik altijd zeer raar adem op zo een moment. Soms lijkt het ook alweer of ik diep val en dan pas kan ik wakker worden.

En zo heb ik nog veel verhalen. Een paragnost zei dat ik dan een uitreding doe maar kan mij dat niet herrineren. Raar hé.

Groetjes

13 jaar geleden

Hpi melani en wendy.

Het is inderdaad een uittreding die jullie mee maken. als je geest je lichaam voor een poosje verlaat, kan het zijn dat het lichaam zo wat dood aan voeld.
Maar door jullie weerstand in het gebeuren wordt je heel moe, ook zie je veel geesten op zo,n moment omdat je dan je ogen niet meet nodig hebt om te kijken.
Als het weer gebeurd en je hebt de mogelijkheid om je helemaal te ontspannen kan je hele mooie momenten beleven.
Je gaat er niet dood van nooit niet, omdat er een koort is die met je lichaam en geest verbonden is en dat merk je ook zoals bij Melane dat je geest op allerlei manieren probeerd te terug te komen is de weeratand minder die door angst ontstaat zal je ook minder moe worden, ook dat drinken daarna was heel verstandig.

En je kan in zo,n zelf contact maken met over leden familieleden of vrienden in zo,n moment.
Een goede raad als jullie het weer voelen aan komen ga dan rustig op je rug liggen en probee zoveel mogelijk te ontspannen en vertrouw er op dat je op allerlei manieren berschermd wordt en laat het gewoon gebeuren.

Sterkte en groeten

H@ns.

13 jaar geleden

Echter, zitten hier wel gevaren in.. Tenminste, als je je lichaam verlaat. Als je spiritueel aangelegd bent, dan bedoel ik, dat je contact kan maken met de geesten hier op aard. Moet je er zeker van dat er geen kwaadwillende in de buurt is. Namelijk, zodra je uit je lichaam bent is je lichaam kwetsbaar en onbeschermd voor indringers. Het kan dus zomaar, ik weet zeker dat ik de verkeerde benamingen ga gebruiken, dat een kwaadwillende geest je lichaam over neemt. Zo kan ik dus nooit weg aan gezien, de 2e persoon die in mij leefde, nu weg is en omdat er een kwade zeg maar, hier rond loopt.

--------------------------------------------------------
Onderschrift
If someone dies, it doesn't mean he's gone for ever...

One sky, one destiny..

NT'NTaMOOt2DY

Doanne
13 jaar geleden

Hier even een tip om je zelf wakker te maken in zo'n situatie :)
probeer controle te krijgen door rustig te blijven en concentreer je op je vingers(pink) en tenen. probeer ze te bewegen, dan schiet je als het ware vanzelf weer terug in je lichaam. Dit helpt bij mij!
gr.

claudia
13 jaar geleden

hallo...

ik heb dit dus ook een paar keer meegemaakt.

maar alleen bij mijn ouders thuis..
woon daar nu al een jaar niet meer en heb het in dit huis ook nog nooit weer meegemaakt..

maar ik heb dus ook gehad dat ik niet meer mijn lichaam kon bewegen en wel bewust was van alles wat er gebeurde in mijn kamer ... zoals de kat die er liep en toen ik wakker werd was de kat ook inderdaad in mijn kamer(( de kat komt anders nooit op mijn kamer)))..

nou heb ik dus 1 ding erbij waar ik niks over kan vinden...
zodra ik die ervaring had was het net of ik 2 handen in mijn ribben voelde drukken..
echt heel hard en pijnlijk.. en hoe ik ook vechte om wakker te worden ..het wou maar niet lukken..

wat kan het betekenen dat ik die zware druk voelde die ook echt heel pijnlijk waren???

groetjes claudia uit groningen

13 jaar geleden
Beheerder

Ik denk dat als je geest je lichaam verlaat dat je idd kunt kijken maar je kan niet zelf heen gaan waarnaar je wilt. Je lichaam heeft je op dat moment zo ontspannen dat je geest je kan verlaten. Je kanaal staat dan open en je hebt een uitstap gemaakt naar het hiernamaals. Het is niet zomaar iets he, je geest gaat niet ff fijn een biertje drinken bij de buren. Ik bedoel een geest dat is je leven en heel veel van je bewust zijn, dus ik kan aan nemen dat als er gezegt word dat je geest uit je lijf gaat en dat je je lijf enzo nog ziet dat je ziel gewoon gesplitst word.

Ik bestempel dit met Slaapverlaming en met de Incubus. Wie daar meer van wilt weten moet het zeggen.

Elise
13 jaar geleden

Dit fenomeen heet Slaapverlamming of slaapparalyse. Slaapverlamming of slaapparalyse is een symptoom van narcolepsie, een slaapstoornis. Kenmerk van slaapverlamming is dat de spieren in het lichaam vlak voor het in slaap vallen of direct na het ontwaken verlamd zijn. De verlamming kan gepaard gaan met hallucinaties (zogeheten hypnagoge waarnemingsstoornissen).

Het verschijnsel is relatief onbekend en er wordt nog maar recent wetenschappelijk onderzoek naar gedaan. Om deze reden is er nog geen zekerheid over de oorzaak van het verschijnsel.

Verlamming van de spieren treedt normaliter op tijdens de REM-slaap. Alleen de oogspieren en het hart zijn dan nog actief. Deze verlamming treedt op ter voorkoming dat bewegingen in dromen echt uitgevoerd worden. Bij slaapverlamming bevindt de persoon zich als het ware tussen droom en waaktoestand in, waardoor hij zich niet kan bewegen. Dit kan zeer beangstigend zijn voor de persoon in kwestie.


En voor Feneaux;

De Incubus

Eén specifieke hallucinatie komt opmerkelijk vaak voor: het gevoel dat er een demonisch wezen op de borst zit die de persoon probeert te verstikken. Dit wordt ook wel het “Old Hag-syndroom” genoemd. Mogelijk is de legende van de Incubus voortgevloeid uit hallucinaties tijdens slaapverlamming. De Incubus was een mannelijke demon die ’s nachts op de borst van vrouwen kwam zitten, vaak om hen te verkrachten. De vrouwelijke variant van de Incubus is de Succubus. Men vindt de legende van de Incubus terug in verschillende culturen. Er zijn mensen die zeggen dat ze de demon hebben waargenomen en omschrijven hem als een grote kwaadaardige zwarte geest.

13 jaar geleden
Beheerder

ja, handig he wikipedia. maar wat wil je er mee zeggen? Ik wist al wat het was, anders zou ik erniet mee aankomen.

greetz feneaux.

13 jaar geleden
Beheerder

en dan heb ik het over het laatste deel wat je tegen mij vertelde;P

Barbara
13 jaar geleden

Ik heb nog altijd de herinnering dat ik als kind 's-nachts 'uit mijn lichaam'trad. Op latere leeftijd dichtte ik dit toe aan een levendige fantasie.

Echter vannacht heb ik een hele angstige ervaring door slaapverlamming gehad. Ik droomde in eerste instantie dat ik heel moe was en dat er een chinees mannetje mij zou helpen met ontspannen. Hij hing met zijn handen boven mijn hoofd om mijn geest te doen ontspannen. Eerst was ik sceptisch maar voelde echt warmte door mijn schedel gaan zonder dat hij mij aanraakte. Ik raakte ontspannen en opeens zei hij dat hij mijn geest onder mijn stoel zou trekken. Dit 'deed' hij ook in een vloeiende beweging.
Op dat moment ervoer ik de schok en werd ik wakker maar mijn lichaam niet. Kon mijn ogen niet openen en het was alsof er iemand mijn lichaam in bedwang hield. Ook ademen ging moeilijk en ik had het idee dat mijn mond en neus dichtgeknepen werden.

Verder kreeg ik allemaal flitsbeelden in zwart en oranje die heel snel aan mij voorbij gingen alsof ik in een tunnel zat. Echt ik dacht even dat ik de dood ingetrokken werd. Uiteindelijk na veel geestelijk geworstel kon ik eindelijk geluid produceren en ik heb letterlijk om hulp liggen schreeuwen volgens mijn man. Ik was compleet in shock en durfde niet te gaan slapen. Ook is mijn rechterarm tot een uur of half twaalf vanmiddag voor mijn gevoel slaperig gebleven. Mijn hand was ook dik en ik kon vanmiddag pas weer mijn trouwring om (deze had ik vannacht vanwege het knellen aan mijn andere hand gedaan).

Nu ik wat meer informatie heb gelezen ben ik niet bang meer om te gaan slapen. Ik denk zelfs dat ik vroeger dit ook beleefd heb als kind. Maar toen ervoer ik het als leuk. Ik droomde ervan dat ik kon zweven en dat lukte ook, totdat ik bewust werd van het feit dat ik mezelf in bed zag liggen.

Kan je deze toestand bij jezelf oproepen? Als kind concentreerde ik me op de materie die je naast het focuspunt van je ogen ziet en raakte zo in een soort trans. Later heb ik dat nog wel geprobeerd om mezelf te bewijzen dat dit echt met mij gebeurd is. Maar dat is niet meer gelukt.

Groet
Barbara

vicky
13 jaar geleden

Ik heb dit ook,
ik had vanacht dat mijn moeder bij me op bed zat, en die wou me k.o laten gaan en hield mijn hand vast, ze was met de moeder van mijn vriend aan het bellen, en de moeder van mijn vriend legde haar uit hoe ik k.o kon gaan..
het lijkt allemaal net echt en als je wakker word kan ik indd ook niet goed ademen en dan zie ik alles heel vaag, ik zie mijn moeder dan wel nog zitten maar ik ben al wakker..
ik probeer me dan ook te bewegen maar dit gaat ook niet, na een tijd is alles weer normaal en is natuurlijk niemand in mijn kamer.
toen ik dit voor de allereerste x had was ik echt superbang
toen hoorde ik ook echt superharde geluiden en babygeschreeuw, en die baby zat op het einde van mijn bed
nu ben ik gelukkig niet meer zo bang als dit gebeurd,
gelukkig weet ik nu ook wat het is!

vicky
13 jaar geleden

ik kan helemaal nix, ik kan niet eens proberen te bewegen met mijn vingers of pink.
maar dan schiet ik echt in een x wakker of wat het ook is ik schrik dan heel heftig wakker ik kan dat gevoel niet omschrijven
ik ben blij dat ik niet de enigste ben die dit heeft

v
13 jaar geleden

dat van die incubus is wel eng..
want ik heb ook echt altijd een zwaar gevoel op mijn borst
en kan dan ook heel moeilijk ademen er komt altijd maar een heel klein beetje lucht maar gelukkig geloof ik niet in geesten maar ben wel als de dood ervoor
beter dat ik er een lang bericht van gemaakt had dan 3 korte

13 jaar geleden
Beheerder

Het is misschien moeilijk, maar probeerje toch rustig te houden, ikkan heelgoed begrijpen dat als je een demonisch wezen op je bostkast ziet drukken, dat je misschien niet eens aan de incubus en slaapverlaming denk en dat je je kapot schrikt. Als je misschien een drukke dag hebt geha, en je bent lichamelijk heel moe maar in je hoofd niet, moet je gewoon even rustig op bed liggen en om de 3 a 4 seconden ademhalen, dan onstpan je je helemaal en heb je misschien minder kans op slaapverlamming. het is maar een tip.

greetz feneaux.

13 jaar geleden

haha jaa maar zou ut echt een demonisch wezen zijn dan?
want ik geloof daar namelijk niet in, kzou verder eigelyk niet weten wat het is
bedankt voor je tips.
Groetjesss

13 jaar geleden
Beheerder

Het is een hallucinatie, en geen werkelijkheid. Het is niet echt een wezen, je verbeeld het je.

Feneaux

13 jaar geleden

aahzo hahah ik dacht al.

Rob
13 jaar geleden

Ik heb dit ook meerdere keren meegemaakt, maar ik word dan als het ware vast gehouden of opgesloten.
Een ervaring was dat ik gewoon op bed lag en dat ik door minimaal 4 mensen ben vast gehouden en 2 anderen die ook wat deden. Ik probeerde uit alle macht mij te bewegen, maar kon echt helemaal niks. Dit voelde heel vreemd en het voelde totaal niet, zoals het voelt, wanneer je echt iets niet kunt, omdat het echt te zwaar is.
Uiteindelijk heb ik mij eruit weten te redden, heb kort gevochten met deze mensen en ben ontsnapt.
Een paranormale vrouw vertelde later precies deze droom tegen mij. Ze zei dat ik deze gedroomd had en er aan toe moest geven en niet tegen gaan vechten.

Een andere ervaring was dat ze mij ook weer wilden opsluiten/vasthouden, alleen ging dit met zwaar materieel. Ik werd over reden door een grote machine en kon dus helemaal niks.
Heb toen verschrikkelijk geschreeuwd en heb zo'n beetje alles in mijn buurt stuk gemaakt.

Mijn moeder en vader hadden mij nog nooit zo gehoord en gezien. Ik was mij niet bewust dat ik dat deed en toen ik bij positieven was lag ik onder alle spullen die ik van de wand heb geslagen en kreeg ik door dat het licht aan was en de rest van de familie al bij mij op de kamer stonden.

Rob

13 jaar geleden

ik denk hè, ik denk dat jij last heb van "slaapverlamming".

Rob
13 jaar geleden

Donders je meent het!!!!
Ik vroeg mij al af of ik de enige was die dat had in dit topic.
Komt een beetje raar over jouw reactie.
Als je lollig wilt zijn heb ik liever dat je dat persoonlijk recht tegenover mij doet.

13 jaar geleden
Beheerder

waar heb jij het nou over?

stealmster
13 jaar geleden

hij heb het toch ook recht tegen over jou? en het is toch duidelijk dat je last heb van slaap verlamming dus wats heet probleem?

13 jaar geleden
Beheerder

laat maar, ik snap het al jullie hebben een conflict

Pazz
13 jaar geleden

Ik heb het dus ook een aantal malen gehad, soms bij kleine tukjes en soms bij diepe slapen, maar wel altijd als ik behoorlijk moe was.
T schijnt er flink mee te maken te hebben dat t gebeurd als je moe bent.
Eerst vond ik t eng, nu is het inmiddels "normaal".
Hallucinaties en verschijningen nooit gehad.
DIepe ademhalingen helpt je er sneller vanaf, juist in paniek ga je kort en snel ademen.

Deze discussie is gesloten.