Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Dood familielid

13 jaar geleden

Hallo,

Een paar maanden geleden heb ik gedroomd dat me oma dood ging, en het had te maken met haar hart. Maar vannacht heb ik gedroomd dat me moeder dood ging. Ik vind het allemaal heel eng omdat Dus ik zou graag willen weten wat het betekend omdat ze zou dicht bij me staan

Dankjewel
Serena

13 jaar geleden

Hoi Sereen.

De dood die in de droom verschijnt als gedaante of als gebeurtenis kondigt maar zelden de lichamelijke dood aan. meestal verschijnt een dergelijk symbool in onze dromen aan het einde van een bepaalde periode. Ze kan dus het beste gezien worden als een gedaanteverwisseling van onze psyche.

Het hart kan in de droom verschijnen als teken van waarschuwing.

Groeten H@ns.

Madelon
13 jaar geleden

Hallo,

Een paar maanden geleden is de beste vriend van mijn vader overleden.HIj was mijn peetoom en een soort tweede vader voor mij. Hij is naar een lang ziekte bed aan kanker overleden en was pas 54 jaar.
Soms droom ik over hem en zie ik hem dood liggen. Vannacht was het heel realistisch. Ik droomde dat hij weer leefde en plezier had met mijn vader. En zomaar, toen we net met zijn alle plezier hadden, zei hij: 'Ik lig op sterven'. En mijn vader schudde zijn hand en zei dag. Hij sloot zijn ogen en ik was als enige heel hard aan het huilen. Het huilen deed pijn en die pijn leek net echt. En toen verdween mijn peetoom. En zag ik hem weer dood op bed liggen (waar hij is gestorven) Terwijl iemand in de verte het gedicht wat ik voor hem had geschreven voor las en een piano speelde.
De droom voelde heel echt en ik werd ook huilen wakker. Ik wil graag weten wat deze droom betekend.
Misschien kan iemand mij helpen>?


bedankt,
Madelon

13 jaar geleden

Hoi Madelon.

De peetvader die we in de droom zien verschijnen is vaak het vaderlijke figuur dat ons in de droom bijstaat met raad. Hij is de helper in noodsituaties.

Huilen we in de droom om mensen die zijn overleden dan zullen we in het waakbestaan ons verdriet beter en sneller verwerken. In dat geval werkt het huilen dat we in de droom doen dus genezend. Dat geldt ook als we huilen om zorgen uit het waakbestaan. Het huilen in de droom lucht op, waarbij we snel weer aan iets nieuws kunnen beginnen omdat we het oude achter ons laten.

Ik denk Madelon dat je nog te veel verdried heb dat hij heeft laten zien dat dat niet nodig is, hij is als het ware even terug gekomen en heeft plezier gemaakt met je vader wat betenkt dat je geen verdriet om hem hoeft te hebben, maar ook dat jou verdriet hem terug haald naar de aarde.

Dit is echt wel een mooie droom omdat hij je laat weten dat hij jou gedicht hoort en weet wat er instaat en dat wordt ondersteund door muziek.

Dus treur niet meer, wees blij dat je hem hebt gekent, dat hij een deel van je leven is geweest, door verdriet te hebben hou je zijn geluk tegen en dat wil je toch ook niet.

Sterkte er mee.

Groeten H@ns.

rebecca
13 jaar geleden

hoihoi,

ik heb gedroomt dat mijn oma en moeder in een droom dood gingen echt heel wazig!

mijn oma is heel erg ziek, die moet nu woensdag naar de longspecialist, en mijn oma is alles voor me ze heeft me als het ware groot gebracht en ik ken haar als levendig vrolijke oma die alles voor iedereen deed en niks was haar te veel en nu zie ik mijn oma echt heel oud worden zo heb ik haar nooit gezien en ze zegt steeds aan mij schat zegt ze dan ik heb niet meer lang en dat voel ik, dat doet me enorm veel pijn dat ik nu weer de tranen in mijn ogen heb staan. ik weet gewoon niet zo goed hoe ik daar om mee moet gaan.


mijn moeder daar in tegen die heeft me in de steek gelaten en mijn zusje is alles voor haar en sinds kort hebben we weer een opbouwende band, mijn moeder heeft sinds een jaar een nieuwe vriend en nu ziet ze me weer niet staan ik woon al vanaf mijn 13de bij mijn oma en ben nu 19 die moeder en dochter band mis ik gewoon met mijn moeder.

maar wat mijn vraag is heeft mijn verhaal iets met mijn droom te maken en zo ja wat betekend dat dan?

een fijne zondag toe gewenst

groetjes rebecca

13 jaar geleden

Hoi Rebekka.

De dood die in de droom verschijnt als gedaante of als gebeurtenis kondigt maar zelden de lichamelijke dood aan. meestal verschijnt een dergelijk symbool in onze dromen aan het einde van een bepaalde periode.

Grootouders (oma) moeten ons behoeden voor stommiteiten die we dreigen te begaan. Natuurlijk moet men wel een goed contact hebben gehad met zijn grootouders,

Leeft onze moeder nog maar sterft zij in onze droom dan hebben we in het waakbestaan te maken met een slecht geweten dat aan ons knaagt. De relatie die men met z'n moeder had of heeft is van groot belang op de uiteindelijke uitleg van de droom.

Ik denk Rebekka dat deze droom over je zelf gaat in een relatie tot iemand anders, maar het is wazig zeg je, je kan het nog niet goed over zien, dan wordt het wachten tot alles duidelijker wordt, ook voor je oma die ziek is, ook voor je moeder die ver van je af leeft.

Kijk maar of je er wat mee kan.

Groeten H@ns.

rebecca
13 jaar geleden

heyhey,

dankjewel voor de uitleg, maar wat bedoelt u precies met een ander relatie?

verder snap ik het helemaal hartelijk dank


groetjes rebecca

mir
13 jaar geleden

ik heb 3x de droom gehad dat mijn tanden uitvielen. Mijn eerste keer was 4 jaar geleden, kort daarna ging mijn opa dood. In oktober had ik deze droom weer en wat bleek de dag later, dat mijn klasgenoot was overleden aan een scooterongeluk en eergister heb ik deze nare droom weer gehad, ik dacht bij mezelf niet weer. En gister ochtend om 10 uur was er een vrouw overleden op de afedeling waar ik werk.
Ik heb hier niet echt de woorden voor en vind dit zo raar.. Ik vertel het steeds aan me vader wanneer ik het droom en wanneer er iemand overlijd bij mij in de buurt, dus ik lieg niet. heeft iemand hier een verklaring voor

Semmy
13 jaar geleden

Ik heb een paar nachten geleden gedroom dat mn jongere zusje overleed. Hoe en wat weet ik niet.. ineens was ze dood en mijn hele leven draaide om haar overlijden. Ik voelde de pijn.. en het verdriet.. ik huilde in mn droom zo hard. Dat ik zelfs huilend wakker werd.. Wat wil dit zeggen...
Ik zit der wel mee. Heb al wel opgezocht wat het betekend maar iedereen heeft het over de dood en de verandering. Maar wat het meest mij bijstaat is niet de dood Maar het verdriet!! en de pijn van het missen!!

wat moet ik hier mee??

Thnx Liefs Semmy

13 jaar geleden

Hoi Rebekka.

Je vroeg welke relatie een poosje terug in je brief.

Ik denk de relatie met je oma, je moeder, je oma had of heeft niet lang meer te leven, je moeder laat je steeds in de steek en je weet niet hoe daar mee ontegaan, dan lijkt het het beste om voor je zelf te kiezen en je eigen pad op te zoeken die voor jou is weggelegd maar wel moet gaan.
Het klinkt wel hart maar kies voor je zelf, leer op eigen benen staan.

Groeten H@ns.

Tonia
13 jaar geleden

hallo

ik heb gedroomt dat me moeder overleedt
en om kwart voor 4 werd ik wakker
van me moeder is overleden kan nie dach ik nog
toch maar weer slapen maar gevoel was zo sterk!
in de ochtend belden ze inderdaad dat mijn moeder die nacht om kwart voor 4
overleden is ..
vraag me nog af hoe dat kan!

XxX Tonia

margarith
13 jaar geleden

Hallo Hans

Vannacht droomde ik dat mijn moeder nog leefde ik had een sterke band met haar in mijn droom ging ze dood en beleefde het zelfde als toen,ik haar kwijt raakte was eng had zo nachtmerry over dood gaan enz!
Zelf ben ik er als de dood voor om te sterfen en alles was vreselijk in mijn droom zag weer die witten kist enz
wat zal dat betekenen???

groetjes margarith

Marleen
13 jaar geleden

Hallo,

Vannacht heb ik gedroomd dat mijn moeder was overleden. Huilend ben ik hier wakker van geworden. Zelf heb ik met mijn moeder een goede band.
Dus ik vraag me af wat deze droom dan betekende. Dromen over iemand waarvan je houd die doodgaat.

Groetjes,
Marleen

linda21
13 jaar geleden

hallo,,,

1o jaar geleden is mijn moeder overleden,, ik droom erg vaak dat zij niet dood is maar ontvoerd is,,
en dat ze dan ineens terug komt en ondergedoken moet blijven anders nemen ze haar weer mee
weten jullie wat datr kan betekenen?,

Daisy
13 jaar geleden

Hey,

Ik begin echt bang te worden van mijn dromen. 2 maanden geleden droomde ik dat ik al mijn tanden verloor, en een paar dagen eerder dat mijn ouders mij beschuldigde van een moord. 2 weken geleden is mijn Stiefopa overleden, het is heel raar maar ik geloof echt dat dit geen toeval is. Vaak fietsten ik over straat, en dan zag ik een kraai en dan dacht ik gelijk weer aan de dood.

Nu, had ik vanacht weer een nachtmerrie, terwijl ik ruzie had met me vader lag me zus dood in onze oude kamer. Nu zie ik mijn zus bijna niet meer, laatste keer was met nieuwjaarsdag. Het was echt de akeligste droom die ik ooit heb gehad, want me vader pakte haar benen en het was een heel eng gezicht, daarbij komt nog dat ik echt een schreeuw hoorde.. Het leek allemaal zo echt.
Ik ben echt bang dat dit weer een voorteken is dat iemand in mijn omgeving overlijd.

Kan iemand hier meer oververtellen. Want, ik ben hier echt bang.

Alvast bedankt,

Daisy

Kipje1
13 jaar geleden

Hoi,


Vannacht viel mijn vriend bijna in slaap, maar hij sliep niet vast. Hij gaf ineens een gil en ik vroeg hem wat er aan de hand was. Hij vertelde mij dat hij een hele erge steek in zijn linker borstkast had gevoeld en tegelijkertijd zag hij zijn moeder dood voor zich.

De moeder van mijn vriend is aan haar hart geopereerd. Hoelang geleden weet ik niet. De dag dat mijn vriend's moeder erg last van haar hart kreeg moest er een ziekenwagen gebeld worden, zodat ze naar het ziekenhuis gebracht zou kunnen worden. Toen mijn vriend zijn moeder aan de pijn zag lijden, liep hij weg uit angst en omdat hij niet wist wat hij ermee aan moest.

Ik zou graag op dit verhaal een reactie willen hebben, omdat mijn vriend wil weten wat het betekend.


Groetjes

Kipje1

13 jaar geleden

Ik heb vannacht gedroomd dat mijn opa gestorven was. De werkelijke oorzak weet ik nietmeer van die dood.
Daarna in een volgende fase liep mijn opa er wel rond maar wist ik dat hij gestorven was aan een spierziekte of zoiets. Hij bleek geen spieren meer te hebben in zijn been (echt wer raar).
Wel moet je weten dat mijn oma is gevallen en nu zit ze met een brees aan haar rechterbeen in realiteit.
Ik heb tranen gelaten in mijn droom en toen ik wakker werd was ik precies uitgeput van te wenen. Ik was echt geschokt en moest er even aan wennen toen ik later die ag mijn opa zag.

nikky
13 jaar geleden

ik heb vanacht gedroomd dat moeder heel erg ziek was en dat ze dood zo gaan en ik had een knobel in me borst ondekt toen ik bij dokter was zij ze dat ik bij de ziekenhuis moet laten nakijken toen belde iemand dat me moeder was overleden.
maar in echt is me moeder 8 jaar geleden over leden.

Maddy
13 jaar geleden

Hoi,

Ik droom ook al maanden dat veel mensen waarvan ik houd dood gaan in mijn droom. Ik heb al 2 keer gedroomd dat mijn zusje dood ging, ook mijn oma en mn moeder en vannacht droomde ik dat mijn huisdier (zwarte kat) naar beneden doodviel.

Ik zou graag willen weten wat dit betekend?

Ook dromen zowel mijn man als ik steeds over vreemdgaan, waarbij ik zowel droom dat hij vreemdgaat maar ik zelf soms ook in mijn droom, wat betekend dit en hebben deze dromen allemaal verband met elkaar?

Groetjes,

13 jaar geleden

Hoi margarith


Als je droomt over de dood van een geliefde, suggereert dit dat je een bepaalde eigenschap mist die de geliefde met zich meedroeg. Vraag jezelf eens af wat deze persoon zo speciaal maakt en wat je zo in hem/haar waardeert. Wellicht is het precies datgene dat je mist in jezelf of in je relatie.

Als je droomt over je eigen dood, duidt dit op een overgangsfase in je leven. Je wordt spiritueler en wijzer. Een alternatieve uitleg daarentegen is dat je wanhopig probeert te ontkomen aan de verplichtingen van het dagelijske leven.

Bang zijn om zelf dood te gaan is normaal omdat het een verandering is naar het vreemde het onbekende, maar probeer die angst toch los te laten
, je leefd gewoon verder maar dan zonder lichaam en daar is ook een aanwenningtijd voor nodig.

Wel een late reactie maar ik hoop dat ik je er wat mee kan.

Groeten H@ns.

13 jaar geleden

Hoi Maddy.

Dromen over ddod gaan heeft zelden met dood gaan te maken.

Dromen over dood gaan staat ook vaak voor verandering in een bepaalde sutuatie en over het vreemd gaan van jullie beiden kan betekenen dat er een ontevrdenheid is binnen jullie relatie, kijk daar eens naar, zoals op ontvredenheid op sex gebied b.v. misschien kunnen jullie daar wat verbetring in brengen als het probleem daar zit.

Je vraagt of deze dromen met elkaar te maken hebben, het andwoord is nee.

Groeten H@ns.

13 jaar geleden

Hoi nikky.

Dromen over ziekenhuizen wil zeggen dat je iets niet goed verdwerkt heb zoals de dood van je moeder, je borsten worden ook wel eens mamma,s genoemd en de dood van je moeder vreet nog steeds aan gelijk als kanker.

Als dat zo is probeer je moeder helemaal los te laten, proberen is rekkelijk laat je moeder los wees blij dat het je moeder is geweest met wat je van haar hebt geleerd, daar gaat het om denk ik.

Sterkte en groeten. H@ns.

13 jaar geleden

Hoi Tonia.

Dat worden voorspellende dromen genoemd, je vraagt kan dat, ja dat kan.

Groeten H@ns.

13 jaar geleden

Hoi Semmy.

Dromen dat je pijn lijdt en verdriet en het missen geeft aan dat je je ongelukkig zult voelen. Deze droom voorspelt zinloze spijt over een onbeduidende vergissing.

Verder weet ik het ook niet, kijk maar of jeer wata aan hebt.

Groeten H@ns.

Lauraa
12 jaar geleden

Hallo,

Mijn opa is eind December al 3 jaar overleden, en vanacht droomde ik dat ikbij hem was in zijn oude huis. Toen ik weg ging zei hij dat hij trots op me was. En toen we afscheid namen zei hij: 'Tot 10 December'

En die zelfde nacht hoorde ik een vrouwen stem een paar keer mijn naam noemen en vervolgens begon ik te stuip trekken, (ik weet niet of ik het droomde)
Ik heb heeeel de nacht niet durven te kijken..

Maar ik ben heeel benieuwd wat de droom over mij opa betekende???
Kan iemand mij helpen ?


Groetjes,

Laura

Deze discussie is gesloten.