Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

vliegtuigongeluk

Romy1
16 februari 2013

Hallo,

ik heb ook een droom gehad over een vliegtuig ongeluk vannacht.
Ik vierde mijn verjaardag, vreemd, doe ik de laatste jaren niet. Ik had het groot uitgepakt, overal stonden lange tafels met gourmetstelsels erop. Een goede vriend van me kwam en ik was nog blijer dan normaal, rende naar hem toe en omhelsde hem, zonder na te denken wat mijn omgeving daarvan zou vinden.
Ineens hoorde ik heel veel gebrom en zag ik een Arky Fly vliegtuig vliegen. Het maakte allemaal loepings en tolde rond in de lucht, ik wist direct: dat gaat niet goed!
Vreemd genoeg was ik nieteens heel bang, ook al was het best dichtbij. Ik bleef er geshockeerd naar kijken, en toen het neergestort was ging ik er naar toe om te kijken. Ik kon er alleen niet helemaal bij komen, wurmde me door de mensenmassa heen en ging op een hoger stuk grond staan en bekeek via een spiegel, die ik heel wat keren moest draaien om het beeld goed te krijgen, het neergestortte vliegtuig.
Wat zou dit kunnen betekenen?

Joop
17 februari 2013

een van mij vele zeg maar vele dromen zijn dat ik en voorspeling heb dat er en vliegtuig eenstort en ook dat er en trein ongeluk zal gebeuren. zo ook het vliegtuig bij schiphol dat neer kwam. Ik slaap dan heel slecht en als ik dan wakker woord dan zijn mij lakens nat niet van het in bed plassen. Het is niet zo dat er die dag en vliegtuig neer komt. Nee binnen drie en vier weken. Ik praat er met niemand over en dan als er iets is gebeurd dan denkt ik bij mij eigen waarom komen deze dingen bij mij op. Ook en droom dat ik met de trein mee ging met iemand de trein stopte overal. Maar na maten we het eind punt naderen werd de trein kleiner en kleiner bij het eindpunt stapte ik uit ik was normaal groot de trein heel klein. Ik vroeg toen conducteur gaat deze trein weer terug hij zij nee ik was ineens klaar wakker.

LilGwinn
4 juni 2013

Echt gek, maar dit klopt volledig.

Ik zit net in een ongewilde breuk van mijn relatie dat gaande is. Ik wou in mijn droom niet geloven van mijn beste vriendin dat het vliegtuig zou storten, maar zag dan op tijd in dat het wel ging gebeuren en beschermde mijn vrienden rondom me.

Maar ik wou absoluut niet dat het zou storten, en zo voel ik me ook in de realiteit. Ik hoop echt dat dit 'vliegtuig' niet zal storten... :(

Erik1992
27 juni 2013

Hallo,

Afgelopen nachten droom ik een droom die elke nacht met elkaar overeenkomen. Ik zit met een groot gezelschap aan tafels op een grasveld te eten. Lijkt op een georganiseerd etentje. Dan zien we een vliegtuig opstijgen die geen hoogte lijkt te maken. Ineens maakt die in rap tempo hoogte en explodeert hij. Vervolgens kijk ik in de droom nieuws op tv en zie de schade die het vliegtuig heeft aangericht in een stad (in mijn geval Rotterdam). Wat betekend dit?

Heleen
21 augustus 2013

Hoi,
In heb nu al 5 dromen gehad waar een vliegtuig neerstort. 2 daarvan zat ik zelf in het vliegtuig en bij de andere zag ik het gebeuren, 2 onder andere waar m'n ouders in zaten. Heeft dat allemaal ongeveer de zelfde betekenis? Graag antwoord, ik word bang van mezelf.
Groetjes Heleen

johan
10 november 2013

ik heb in usa zelf een vliegtuig neer zien storten, dat was heel angstaanjagend: ik was helemaal in shock.
de laatste tijd droom ik erover dat ik in dat vliegtuig zit.
ik heb die droom 1 keer in de week

Jess2o
13 januari 2014

Hallo,

Ik droomde vanacht dat ik mijn moeder en mijn vriend in een huis zaten en een heel hard geluid toen we na buiten keken zagen we dat er een vliegtuig ging neerstorten. mijn moeder raakte in paniek en wou naar buiten rennen omdat ze bang was dat het op het huis zou neerstorten en ik wou achter haar aan gaan maar op dat moment trok mijn vriend ons allebei weer naar binnen omdat het vliegtuig net over het huis heen ging en als we naar buiten zouden rennen de moter van het vliegtuig in zouden worden gezogen. hij heeft dus op dat moment ons leven gered. nu heb ik op dit moment wel een moeilijke periode in mijn relatie met hem en twijfel of ik de relatie moet beeindigen of het nog een kans moet geven. ik weet niet of het hier wat mee te maken kan hebben maar wat zou dit kunnen betekenen?

nyreen
26 januari 2014

ik heb precies dezelfde droom gehad vannacht, alleen wat je uitlegd over die drukke gedachten e.d. die herken ik totaal niet. zou het nog een andere betekenis kunnen hebben?

M.
17 maart 2014

Op zoek naar verklaringen over een droom die ik - in verschillende vormen - al een paar keer heb gehad, kwam ik op deze site terecht:

Ik ben buiten en zie een vliegtuig wat neerstort, de vorige keer verdween het onder water en verbaasde ik me over de stilte die daarna heerste.
Afgelopen nacht was het een vliegtuig van Transavia. Een maatschappij waar ik gesolliciteerd had en aangenomen was (in het echt). Ik heb het zelf afgezegd omdat ik het eng vond (nu ik kinderen heb) en niet wist of ik het met de zorg voor hun zou kunnen combineren. Nu ik het afgezegd heb voel ik wel spijt en wil het ergens toch wel gaan doen maar ergens weet ik ook dat het niet realistisch is op je 45e. Ik doe ook een yoga docenten opleiding en twijfel dus tussen deze dingen: gewoon yoga voor mezelf doen, vliegen voor het geld en omdat het leuk is. Of doorgaan met de yoga-opleiding en (ooit) docent worden en nu dan even 'gewoon' een huismoeder zijn die het niet zo breed heeft.
In mijn laatste droom van vannacht cirkelde dus dat vliegtuig van Transavia boven een gezellig pleintje met mensen, ik wist dat het ging vallen en dacht: laat maar komen dan. Het kwam neer maar stond daarna zonder gecrashed te zijn op de grond. De piloot kwam naar me toe en zei iets tegen me (weet helaas niet meer wat). En ik verbaasde me dat er ondertussen nog niemand naar de mensen in het toestel toekwam om te helpen.

Ik hoop dat dit niet een te ingewikkeld relaas is en dat iemand er een heldere uitleg over kan geven. Liefst over zowel de eerste droom van langer geleden als over de droom van afgelopen nacht.

Bedankt vast!

Kimrc
20 mei 2014

Wow wat veel reacties! Ook ik heb vanacht een nachtmerrie gehad over een neerstortend vliegtuig recht voor me ogen. Ik zag het vliegtuig ineens neerstorten net een straat verderop en de kop van het vliegtuig brak.
Ik was met iemand die ik ken van een bedrijf waar ik wel eens kom. Wij gingen rennen, zo snel mogelijk van het vliegtuig vandaan, want het zou iets terroristisch zijn, gevaarlijk in elk geval. In eerste instantie wilde ik erheen, maar was bang trauma op te doen van de mensen die er dood zouden liggen. Ik was echter me mobiel en portemonnee vergeten, daar baalde ik enorm van. Vervolgens zaten we in een bus zo ver mogelijk van het vliegtuig vandaan en toen werd ik wakker.

Enige betekenis?

Antwoord
21 mei 2014

Een reactie aan jou M:

De tweede droom (dat dat vliegtuig neerstort) symboliseert dat je de stappen gewoon moet nemen. Je maakt je druk dat je dingen niet kunt combineren of bent bang, maar het feit dat je in de droom dacht het vliegtuig ging neerstorten maar hij (zodra hij was gestort) eigenlijk gewoonweg er nog stond symboliseert simpelweg dat hoe moeilijk het ook uitziet, het uiteindelijk allemaal op z'n pootjes terecht zal komen. Dus welke keuze je ook maakt, het goed zit.

dieuwke
1 augustus 2014

Hoi , ik droomde dat ik in een vliegtuig vloog en uit het raam keek, daar zag ik schuin onder ons een gevechtsvliegtuig stijl naar beneden duiken in zee. Zou dat kunnen betekenen dat ik in mijn onderbewuste aan het vechten ben?

okee.
1 augustus 2014

NIet toevallig gewoon om dingen die echt gebeurt zijn te verwerken?? MH17

Syn
15 februari 2015

ik droomde dus dat ik in de tuin stond met mijn familie... er komt een vliegtuig aan dat zeer laag vliegt en ik dacht oh nee die gaat crashen! vlak boven ons hoofd maakt het vliegtuig een rare wending en stort enkele straten verder neer op een dak... ik ren de straat op naar de plaats waar het gebeurd is om te kijken of ik iemand kan helpen.. als ik daar aankom blijkt dat er helemaal niemand in het vliegtuig zat... :/

Merel
4 april 2015

Ik droom met enige regelmaat dat ik een vliegtuig zie neerstorten.
Maar vannacht droomde ik voor het eerst dat ik met mijn gezin in het vliegtuig zat. We vlogen rakelings langs gebouwen en door bossen. Ik was niet bang gek genoeg. Tijdje later kwam er een ander vliegtuig voorbij vliegen en die stortte wel neer.
Als je in een vliegtuig zit wat zou dat betekenen?

mary966
23 juli 2015

Ik heb vannacht een hele vreemde droom gehad over een neerstortend vliegtuig.

Ik was met een vroegere chef, mijn twee kleindochters en een aantal voor mij vreemde mensen op een uitje, we liepen in een voor mij onbekende plaats waar we een vliegtuig bijna loodrecht zagen opstijgen en direct daarna loodrecht zagen dalen. Vlak voor de grond trok het vliegtuig weer op en bleef een tijd lang iets stijgend vliegen waarna hij als nog, maar nu horizontaal zo maar uit de lucht viel en crashte. Er heerste bij mij een gevoel van paniek, huilen en ongeloof maar iedereen om mij heen was kalm. Mijn kleindochters waren ineens verdwenen en ik lag op de grond hysterisch te huilen. Mijn voormalig chef riep ineens ga jij eens thuis huilen want zo hebben we niets aan je. Toen schoot het ineens door me heen dat wij hulpverleners waren en ik mezelf moest vermannen.

Heeft iemand een idee?

Arcadia1
28 november 2015

Ik ben het wel met de reactie van LightAngel eens dat zulke dromen over vliegtuigen je drukke gedachten symboliseren. Ik had van de nacht weer een droom over een vliegtuig die een eindje verderop mijn huis neerstortte. Ik zit momenteel dan ook in een fase van mijn leven waar ik een paar belangrijke keuzes moet gaan maken die invloed hebben op mijn verdere leven en ik moet dus een paar knopen gaan doorhakken. Dit geeft dan ook vaak gedachtes die me vaak wel in de war kunnen brengen omdat ik gewoon de juiste keuzes wil gaan maken.

Maargoed dit is vanuit mijn perspectief want voor iedereen verschilt het weer.

24 maart 2016

Ik heb vannacht ook een droom gehad over een vliegtuigongeluk waar ikzelf aan het stuur zat. Ik zat in het vliegtuig met iemand anders..geen idee wie. Maar ik probeerde een looping te maken en vervolgens lukte die niet, waardoor ik richting de grond ging. Ik kwam terecht in de sneeuw en schoof helemaal naar beneden toe. Net alsof je van een berg af ging zeg maar. Ik kwam op verdieping 2 terecht.Ik was gedesoriënteerd en moest mijn weg zien te vinden. Ik wilde eruit komen en kwam uiteindelijk bij een lift terecht waarvan ik begreep dat ik op verdieping 2 zat. Het vliegtuig waarmee ik opsteeg, steeg op van verdieping 65. Ik voelde me alleen en wilde naar de mensen toe die op verdieping 65 waren. In mijn droom stapte ik in de lift en uiteindelijk kwam ik weer op verdieping 65 terecht. Kan iemand mij helpen te verklaren wat deze droom betekent? Ikzelf denk dat het iets te maken heeft met mijn hoge eisen aan mezelf en dat ik door blijf gaan, ook al voel ik me niet goed, maar anders kom ik nooit bij mijn uiteindelijke doel terecht waarnaar ik streef.

24 maart 2016
Beheerder

Ja die gedachte klopt helemaal.
Te hoge ambities "Hoogvliegen"
Vaak ook zweven.
Maar je landt in de sneeuw en op een berg (problemen?)
Nog altijd te hoog.
Dan weer omlaag naar verdieping 65 (neem aan dat het nog geen pensioen is ?)
Je stuitert dus tussen 2 en 65, misschien wel een hele mensenleeftijd, van kind tot grijsaard.

24 maart 2016

Zelf een vliegtuig besturen, zegt dat je het verlangen naar een hogere status hebt. Een hoogvlieger die trucjes wil uithalen. Alleen lukt het niet, omdat je toch niet genoeg ervaring hebt of kennis ervan hebt. Het is duidelijk dat je te snel wil groeien, leren en vooruit wilt in je leven. Je vergeet misschien de kleine in het leven en ben je gefocust op roem, het grote geluk zien en grote rijkdom willen bereiken. Maar je hebt het geluk dat je toch een goede noodlanding maakt. Met de hakken over de sloot. De lift brengt je naar een lager level. De boodschap is: Eerst goed denken, dan doen. Spontaniteit is een leuke eigenschap, maar het moet niet impulsief worden, want dan maak je brokken. Net als een brokkenpiloot.

Hihi,Sheherazade, Ik lees tegenwoordig eerst de droom, dan schrijf ik mijn uitleg en dan lees ik die van jou. Er zitten wel raakvlakken in. Leuk vind ik dat!

25 maart 2016
Beheerder

Quote
(Hihi,Sheherazade, Ik lees tegenwoordig eerst de droom, dan schrijf ik mijn uitleg en dan lees ik die van jou. Er zitten wel raakvlakken in. Leuk vind ik dat!)

Hoi Esme

Zo doe ik dat ook, om eerst wat onbevooroordeeld gedachten te kunnen vormen.
Daarna vergelijken.

Jung schreef, dat hij, ondanks zijn enorme ervaring tegen zichzelf zei: "Ik begrijp hier niets van", om daarmee te voorkomen dat hij te snel interpreteerde. Hij wachtte ook vaker op een reeks, of een thema en liet de verklaring rusten.

Soms als je jaren later dromen leest, kom je nog tot andere of aanvullende conclusies. of denkt: "daar zit veel meer in", en hoe kon ik dat niet gezien hebben?

Maar dat heeft veel met ontwikkeling te maken en het is een feit dat, dromen ver vooruit kunnen werken.

Groetjes, zeker leuk en leerzaam.



1 keer bewerkt. De laatste keer was 25 maart 2016 door Sheherazade.

Moreo
26 maart 2016

Ik droom vaker over vliegtuigen in de lucht die na wat lijkt op turbulentie neerstorten en ik het geheel vanuit de grond aanschouw. Alleen was t vannacht eng nadat ik een boeing zie neerstorten in de buurt van mijn huis waarbij delen van t vliegtuig uit elkaar spatten en mij verwonden. Vervolgens ren ik naar mijn huis om mijn jongste zoon in veiligheid te brengen.Hoewel ik 3 andere kinderen heb komen zij niet voor in die droom evenmin mijn vrouw.

Betekent dit het zelfde als de andere verhalen?

26 maart 2016
Beheerder

Dit is een droom die op angsten wijst.
Er hangt iets dreigends in de lucht.
Vliegtuigen wijzen vaak op hoogvliegers.
Zeg maar Icarus wiens vleugels uiteen vielen omdat hij te dicht bij de zon kwam dus Hybris (hoogmoed).
Belangrijk is wel dat jij met twee benen op de grond staat en dus niet in het vliegtuig zit.
Er kan een plan in duigen vallen of een onderneming falen.
Het kan met faalangst te maken hebben.

Soms is het een relatieprobleem, of een huwelijk dat instort.
Soms is het een vorm van stress en frustratie, waardoor de hooggespannen verwachtingen of dromen niet uitkomen.

Caterina
11 april 2016

Hoi hoi..

Ook ik droom zeker twee x per jaar over een vliegtuig ongeluk. Vannacht zag ik twee vliegtuigen in slowmotion vanuit mijn dakraam manouvres maken waar daarna ze tegen elkaar botste en verongelukte, ik was verbaast en op het zelfde moment bezorgt of ze op mijn huis neerstorte. Ik rende naar de voorkant van het huis in de slaapkamer van mijn zoon en zag door het raam nog twee andere vliegtuigen die neerstorten, ook daar was ik bang of ze op mijn huis zouden neerstorten.. later zag ik toen ik buiten stond dat ze verderop op huizen, die er normaal niet staan waren neergestort. Ik zag veel rook uit de daken van die huizen komen.

11 april 2016

Dromen over een vliegtuig dat neerstort zegt iets over onoverzichtelijkheid. Je wil te snel groeien, leren en vooruit wilt in je leven. Je vergeet misschien het kleine in het leven. Het huis vertegenwoordigt jezelf met je denken, ideeën en intuïtie. Door die klap schrik je en is het net of je jezelf even verliest.
De schoorsteen kan een vruchtbaarheidssymbool (fallussymbool = staand mannelijk geslachtsdeel) zijn. Als de schoorsteen in je droom rookt dan vertegenwoordigt dit een seksuele uitlaatklep of een zwakke kant van je karakter die je liever verborgen houdt. Zo wie zo is het een uitlaatklep, want afvalstoffen worden vrij gelaten. Dus je verwerkt de dingen wel makkelijk, op het moment.





Deze discussie is gesloten.