Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

vliegtuigongeluk

Loesje
19 augustus 2011

Ook ik heb meerdere keren gedroomd over een neerstortend vliegtuig. De laatste keer was een paar dagen geleden . Met een aantal onbekende mensen zagen we een vliegtuig met een raar geluid en zeiden tegen elkaar, deze gaat neerstorten. Opeens ging het vliegtuig toen ntb achterstevoren, met staart naar beneden, in een duikvlucht, en ontplofte. Ik vind het vreemd dat ik vaker droom dat een vliegtuig neerstort.

Kenno
1 september 2011

Ik droom ook redelijk vaak van een neerstortend vliegtuig.
Ik geloof in voorspellende dromen, zou dit kunnen betekenen dat ik ooit een vliegtuigcrash ga zien.
Luchtvaart is wel mijn hobby, en ik vlieg ook vaak om het jaar, redelijk vaak dus.
Ik kom dan natuurlijk op luchthavens, vliegvelden, een plek waar toch ook best veel ongelukken gebeuren.

Xander
20 september 2011

Ik heb de afgelopen 2 dagen gedroomd over een neerstortend vliegtuig. Het waren wel 2 hele verschillende ervaringen.

- Afgelopen nacht droomde ik dat ik op een festivalterrein aanwezig was. Plots kwam daar een groot vliegtuig van Britisch Airways op ons af. Hij kwam uiteindelijk, met een enorme klap, vlak voor ons op een leeg stuk terrein terecht. Niemand raakte daarbij gewond. Ik ben zelf naar het vliegtuig gerend om mensen uit het vliegtuig te helpen. Heb zelfs nog de huilende piloot een schouderklop gegeven.

- Een dag ervoor was de droom een stuk dramatischer. Toen was ik aanwezig op een vliegveld en zag ik een vliegtuig naar beneden komen, dat uiteindelijk achter het vliegveld neerstorte. Het enige wat ik daar van heb gezien is een enorme rookpluim.

Ik ben vooral benieuwd naar de betekenis van de eerst omschreven droom. Deze heb ik heel gedetailleerd onthouden.

MetalAngel
6 november 2011

Hallo,

Mijn vriend gaat over een kleine 1,5 week naar australië met het vliegtuig en ik droom al een aantal keer dat het vliegtuig neerstort...
Hij gaat daar voor 5 maanden heen en ik blijf erover dromen enz. maar elke keer is die erger... Wat kan dit betekenen?

groetjes

Eliska
21 november 2011

Interessant om te lezen dat ook andere mensen regelmatig dezelfde droom hebben zoals ik, alleen is er bij mij een verschil: Ik ben altijd gefascineerd door het vallende vliegtuig en ik hoop in elke droom waarin ik een vliegtuig zie dat het vliegtuig neer zal storten en dat gebeurt elke keer. Betekent dit iets anders?

Hanna
29 november 2011

Hallo allemaal,

Ik ben 65 en droomde van een neerstorten van een vliegtuig recht voor ons huis.Ik schreeuwde tegen mijn man en een kind die bij ons in huis is dat wij moeten maken dat wij wegkomen en wij zijn met z''n drieen hard weggerend en zagen ons huis veranderen in een gigantische vuurzee.

kunt u mij uitlegggen wat dit betekent? Ik ben zo angstig geworden vandeze droom

Hartelijk dank,

Hann

Chantalll
12 december 2011

Heey,

En ik maar denken dat ik de enige ben!
Ik droom ongeveer 3x per week over vliegtuigcrashes.Meestal sta ik op de grond en vliegt het vliegtuig richting mij, ik moet het vliegtuig ontwijken en zo crasht het voor mijn neus. Ook droom ik dat mijn huis verwoest wordt, dat familieleden doodgaan of alleen de inzittenden.
Soms zit ik zelf in een vliegtuig en ontdek ik dat er iets "niet pluis" is, dan stap ik uit, soms zijn we dan al opgestegen en storten we neer.

Ik denk dat ik deze dingen vaak droom omdat ik gefascineerd ben door vliegtuigen. Bovendien ken ik 2 meiden die zijn overleden aan een vliegtuigcrash (buurmeisjes).

groetjes,

Chantal

Meepy
19 december 2011

Ik had deze nacht ongeveer dezelfde droom en omdat ik met vanalles en nog wat in mijn hoofd zit wou ik toch even opzoeken wat het juist zou kunnen betekenen.

Ik zit in een kamer en hoor een vliegtuig dat aan het neerstorten is. Als ik door het raam kijk zie ik hem neerstorten met een immense vuurbal rond hem als hij de aarde raakt. Het lijkt alsof de aarde de inpakt niet kan dragen.
Ik loop weg en zie het vuur dichter en dichter komen, de aarde is aan het barsten. In mijn droom kan ik de hitte voelen. Na een tijd gaat het weg, maar ik ben in paniek tot ik hoor dat iedereen oké is.

fieke
16 januari 2012

Hoi

vorige week droomde ik dat ik samen met een collega van mijn man en zijn vriendin , ergens iets ging drinken
We kwamen op de parking van dit cafe aan stapte uit en zag een groot vliegtuig overkomen dat net was opgestegen.
maar al snel ging het landingsgestel al naar binnen , daarna zag ik dat het vliegtuig niet hoger geraakte ! en met de achterkant de bomen al raakte
Toen riep ik heel hard LOPEN de brokstukken vlogen om ons heen.... daarna zijn we dadelijk terug in onze auto gesprongen richting thuis , omdat we diep onder de indruk waren , eenmaal thuis gekomen kwamen we een buur tegen en die zei , maar das toch allemaal zo erg niet het was MAAR een vrachtvliegtuig

toen werd ik wakker en wist meteen dat het maar een droom was , deze droom heb ik dan ook aan mijn man verteld.
Maar 2 dagen later droom ik dat ik met mijn man aan het wandelen ben , en zag weer datzelfde vliegtuig en wist dat het weer ging neerstorten!
toen zei ik tegen mijn man dit heb ik je toch verteld , ik heb dit gedroomt !

en toen werd ik weer wakker

zou dit iets willen zeggen???

knieschijf
26 januari 2012

Mijn droom ging nog wat verder dan dat.

in 1 nacht droom ik dat ik twee keer neerstort. 1 keer precies zoals hiervoor beschreven. Het vliegtuig maakt maar geen hoogte en stort neer op of net na de landingsbaan.Terwijl we de piloot door het vliegtuig heen horen praten dat het niet goed gaat. Ik hoorde een andere stem maar het was alsof ik op dat moment mezelf hoorde praten in mijn slaap. einde droom.

droom 2: Ik zit in het vliegtuig. In de lucht valt het vliegtuig al uit elkaar en samen met de brokstukken vallen mijn ex (???) en ik naar beneden. Door een wetenschappelijk onverklaarbare beweging (In de droom heel normaal) weten wij toch ongedeerd beneden te komen terwijl op dat moment de lijken om ons heen op de grond kletteren. we zijn ongedeerd, redelijk geschrokken. einde droom.

beide dromen hadden dezelfde piloot welke nog maar net begonnen was.

Beide dromen was ik niet erg bang. Ik had meer het zie je nou wel gevoel en het idee dat ik een soort testpersoon was. op dezelfde manier waarop ratten ook worden gebruikt.


ben erg benieuwd wat jullie hiervan vinden.


Gr Jack.

ana
10 februari 2012

Ik heb gedroomd dat ik in de vliegtuig zat met een vriendin waar ik ook mee op vakantie ga en mijn vliegtuig stortte neer midden in de oceaan en op het moment van neerstorten moesten we uitwijken voor walvissen en uiteindelijk zijn we tussen de walvissen neergestort en moesten we uitwijken om niet de hoofden van de walvissen te raken, even later verandere een van die walvissen in een mens. wat betekent dit allemaal?

clau
25 maart 2012

Ik heb zojuist een droom gehad over een vliegtuigongeluk:

Ik was op het vliegveld met mijn zwager, ik had net wat ruzie met mijn vriend gehad ( heb ik nooit ruzie mee ) mijn vlucht was vertraagd en mijn zwager en ik waren mijn vriend kwijt, opeens zie ik een vliegtuig wat zal gaan crashen, mijn zwager zegt tegen iedereen rennen, aangezien het vliegtuig op ons af kwam. alle brok stukken vallen om ons heen terwijl we nog steeds proberen weg te rennen. We zijn mijn vriend nog steeds kwijt, plots ben ik bij mijn schoonmoeder thuis en vraag ik of ik mijn vriend zn kamer mag zien ( raar hij woont al opzichzelf ) nu wordt het me duidelijk dat mijn vriend overleden is! zijn moeder is heel erg verdrietig, in eerste instantie mag ik de kamer niet zien, uiteindelijk wel, alle spullen zijn weg en ze heeft de kamer gedweild met melk op de grond, en toen werd ik wakker!!!!

HELP wat betekend dit, ik ben echt super gek op mijn vriend!! haha

Ook droomde ik ( ook zojuist, zelfde nacht ) dat er een plant achter in mijn voet/been groeide!!! ook toen had ik ruzie met mn vriend, kan ook zijn dat dit net voor het vliegtuig ongeluk was en het 1 droom was.

Echt super vaag. Kan het zijn dat ik bang ben dat er wat met mijn vriend gebeurd???

DYAN
4 april 2012

Hallo!

Sinds mijn 21ste heb ik ook last van nachtmerries met vliegtuigen. Ik woon in de buurt van Schiphol en in mijn droom zie ik een vliegtuig overvliegen dat plotseling ontploft in de lucht. Die droom is een paar keer teruggekomen. De angst die die droom veroorzaakte werd zo groot dat ik tijden niet meer op zolder durfde te komen. Vervolgens een paar nachtmerries van vliegtuigongelukken en noodlandingen. Gek genoeg zitten er ook dromen tussen waarin ik keurig op mijn bestemming aankom Ook een droom waarin ik een vliegtuigcrash overleef en er levend uitstap. Nu moet ik heel binnenkort zelf vliegen maar ben door al die nachtmerries heel bang en wil mijn vlucht laten gaan terwijl ik reizen per vliegtuig altijd zo leuk vond! . Zijn dit waarschuwende dromen in het algemeen, moet ik zelf uit het vliegtuig blijven of moet ik dieper in mijn ziel zoeken? Wie kan mij hiermee helpen? Vast bedankt. Dyan

4 april 2012

Hallo!

Vanaf mijn 21ste tot een paar jaar terug heb ik regelmatig last gehad van nachtmerries over vliegtuigongelukken. Ik woon vlak bij Schiphol dus ze komen hier ook laag over. In mijn droom zie ik het vliegtuig overvliegen en ontploffen. Deze dromen waren zo realistisch en angstig dat ik tijden niet op zolder durfde te komen. Ook noodlandingen op snelwegen in het buitenland, een crash waar ik zelf in zat maar overleefde. Ook zaten er dromen bij dat ik in het vliegtuig zat en goed aan kwam op de plaats van bestemming. Ik heb altijd met zoveel plezier gevlogen en ben door deze dromen zo bang geworden. Over een paar dagen ga ik naar Amerika om familie op te zoeken maar ik durf niet in te stappen, ik ben door al die nachtmerries bang geworden. Wie kan mij helpen?
Zijn dit waarschuwende dromen of moet ik dieper in mijn eigen ziel gaan zoeken naar de oorzaak?
Dank voor een reaktie, Dyan

Louisa
6 april 2012

Ik droom al van kleins af over vliegtuigen die neerstorten. En telkens is de shock heel groot! Vroeger werd ik schreeuwend en huilend nog niet wakker totdat mijn moeder mij wakker maakte! Ik heb dezenacht gedroomd over slagbomen en verkeerslichten in de lucht en daarachter bevond zich een vliegtuig dat ging neerstorten maar zelf zie ik het nooit neerstorten!

Hulya
9 mei 2012

Hallo,

?k heb vannacht gedroomd dat ik terug inwonend was in mijn ouderlijke huis, het is pikdonker buiten ik sta in de keuken en kijk via het raam naar buiten en zie de ene vliegtuig na de andere storten in de tuin. Normaal is die tuin niet zo groot wel in mijn droom ik herinner me dat ik tegen mezelf zeg in mijn droom ach het zijn toch maar lege vliegtuigen er zijn geen mensen aan boord. Even later ga ik naar de achtertuin en zie mijn vader hier en ik vertel hem over de vliegtuigen die nog steeds aan het storten zijn en wijs met mijn vinger naar ze.

Hierna werd ik wakker, wat zou dit kunnen betekenen?

We gaan vanmiddag met de auto naar Duitsland, gewoon doen?

Graag reactie

Bedankt

Gr Hülya

Dewi
24 mei 2012

Hallo,

Ik heb gisteravond ook gedroomd over een vliegtuigongeluk. Maar dat de vliegtuig dan neerstort in een zwembad ofzo.
Ik ren er naar toe want mijn ouders zaten in dat vliegtuig. Ik ben bang dat ze het niet overleven maar gelukkig was er niks met ze aan de hand.

Wat betekent het?

Groetjes!

Cassandra
10 juni 2012

Ik droomde vannacht dat ik met mijn gezin naar buiten keek, het was donker en in de lucht gebeurde er vanalles, lichten, special effects en allerlei indrukwekkende gebeurtenissen. We keken vanaf de tuin en het was heel mooi. Toen realiseerde ik me dat het een vliegtuig was. Het vliegtuig crashte en ineens viel het in brokken in mijn tuin. Omdat het donker was kon ik niet goed zien waar in mijn tuin het precies was gevallen. Het vliegtuig leek in de sloot te liggen maar toen zag ik dat er ook stukken in het gras lagen. Een man zat op mijn steiger met zijn rug naar mij toe te huilen en toen zag ik een schim van een vrouw met een hoofddoekje in het gras zitten. Ze keek me aan (dat wist ik wel maar ik kon het niet zien, wat het heel eng maakte, een soort 'voldemort' effect) en ik werd bang. Ik liep naar de keuken en mijn families uit beeld. Toen merkte ik ineens dat er twee mensen in mijn huiskamer zaten. Ik liep naar de huiskamer om ze te kunnen zien. Ik vond het eng. Het waren twee meisjes. Ik weet niet zeker of ze hoofddoekjes om hadden maar ze waren geen westerse meisjes, dat weet ik wel. Ik liet de man, de vrouw en de meisjes zitten en iedereen was stil. Er werd niet gepraat. Ineens vroeg een van de meisjes of ze allebei een boterham mocht en. Het voelde alsof de meisjes ervan genoten om mij bang te zien en tegelijkertijd vond ik ze heel zielig. Ik schaamde me dat ik ze nog geen hulp aan had geboden na zo'n heftige crash en beloofde ze het lekkerste te maken wat ik kon maken. Een paar gezinsleden waren terug in beeld en ergerden zich aan mij, dat ik zo stom was om boterhammen te gaan maken. Ik voelde me schuldig en wilde iets lekkers maken maar daardoor was ik lang bezig en voelde ik me nog schuldiger dat de meisjes zo lang moesten wachten. Ondertussen was ik heel erg op mijn hoede en lag er nog steeds een neergestort vliegtuig in mijn tuin. De man op de steiger zat nog steeds te huilen en de vrouw maakte mij nog steeds bang. Toen ik wakker werd en in de keuken mijn ontbijt ging maken, kwam het gevoel van een neergestort vliegtuig in mijn tuin terug.
Wat betekent dit?

Wendel
26 juni 2012

Ik zit te zoeken of mijn droom er ook (enigszins) tussen zit,, maar niet echt! Ik kan uit iedereen wel iets opmaken alleen droomde ik dat het vliegtuig waar ik in zat geen hoogte kon krijgen ( ik wist dat het mis ging) dus sprong ik eruit. Een stukje verderop zie ik de rechterhelft tot ontploffing komen en neerstorten.. Vervolgens droom ik dat we exact een jaar later elkaar weer zien (degene die het overleefd hebben).. Iemand enig idee???

LauraVerhelst
28 juli 2012

Hi,
Gisteren had ik een rare droom. Ik droomde dat ik in een heel aparte vliegtuig instapte met heel veel studenten en mensen die ik ken.
Ik was met twee vriendinnen, en ik zou naast hen gaan zitten in de vliegtuig.
Ze hadden een stoel voor me, ik had mijn spullen daar gezet, en ik zei tegen een vriendinl;'ik ga even naar iemand toe om iets uitepraten. Ik liep weg naar die gene. Er werd gezegd dat de vliegtuig gaat stijgen en dat iedereen naar zijn plek moest gaan. Ik rende naar mijn stoel, maar dat kon niet meer want de deur daar naar toe was dicht, dus ik moest in een andere cabine gaan zitten naast mensen die ik niet kende.
De vlieguig begon steeg, hij maakte rondjes in de lucht. Ineens ging de vliegtuig dalen uit nood. De deur ging open en we mochten eruit. Een man zei, jullie zijn de enige die gered kan worden, de andere mensen kunnen niet naar buiten want de cabines willen niet open. Jullie hebben geluk gehad, ga ergens schuilen want de vliegtuig gaat over enkele minuten ontploffen. Ik rende weg, ik ging achter een auto verstoppen.
Ik keek naar de vliegtuig, en dacht bij me zelf ik heb geluk, maar mijn vriendinen niet, zij zitten nog in de vliegtuig.
ineens ontploffte de vliegtuig, en het storte naast me. Maar ik was hellemaal goed. ik kad geen wonden niks.
Ik belde mijn moeder, en zei kwam naar me toe. Ineens was ik wakker.

Wat moet deze droom dan betekenen??

eefjevdm
2 oktober 2012

ik droom steeds dat ik mijn zoontje afzet bij mijn ouders, en dat ik vertrek met de wagen naar het werk en dat ik achter de bocht ben en hard moet remmen opdat er een vliegtuig voor mij neerstort ???? en dat ik vlug kan wegrijden voor het in de vlammen gaat. ik heb deze droom 2x gehad.
weet iemand hier de betekenis van aub??

Walter melon 47
28 oktober 2012

Ik droom al mijn hele leven dat ik vliegtuigen zie neerstorten,

Nu heb ik een jaar geleden mijn leven veranderd door op wereldreis te gaan en ik kan me herinneren dat ik in de laatste droom een vliegtuig zie en zonder dat het verkeerd gaat zeg ik al tegen mijn maten, die gaat neerstorten. En even later stort het neer, ik lach er inmiddels om want als ik een vliegtuig ook maar iets zie doen wat niet helemaal normaal is dan weet ik weer hoe laat het is. Betekent dit dan dat ik op de goede weg ben en zal deze droom ooit verdwijnen?

Sanny
15 december 2012

Hoi,

Ik heb vannacht gedroomd dat ik en mn moeder gingen verhuizen en ons nieuwe huis was een oude enge villa in een klein dorpje op de weilanden... Er was ook een begraafplaats naast, we hadden die avond een housewarming met al mijn vrienden... Ik had zelf de bovenverdieping niet eens gezien omdat ik t te eng vond om alleen naar boven te gaan, ik nam mijn beste vriendin mee en we gingen naar boven, daar kwamen we de badkamer tegen met 1badkuip en 1 jacuzzi, een deel van mijn vrienden waren daar al (plassen en innde spiegel kijken) ik juichen dat ik een jaccuzzi heb en blij zijn... Dan gaan we verder en zien we een deur en dat blijkt dan mijn kamer te zijn, het uitzicht van het raam is de begraafplaats en ik durfde daar toen niet meer te slapen en vroeg aan mn moeder of ik bij haar in bed mocht slapen omdat het de eerste nacht was. De volgende dag was mijn broer er en stonden we (ik mn ma en broer) in de woonkamer en we zagen dat er duinen waren als uitzicht van een kant van het huis... Toen hoorde we een dopsbel/kerkbel heel snel loeien... Toen zei ik "oh dat betekend dat er iets is met het water achter de duinen.. Mss een overstroming ofzo?" we keken uit t raam naar de duinen en de bel ging steeds sneller.. We zagen ook allemaal dopsmensen rennen over de straat en toen keek ik uit een ander raam en hoorde een vliegtuig dat VEELS te laag vloog echt maar 8meter hoog ofzo, ik keek mn broer aan en hoorde t geluid van de vliegtuig die laag vloog hij vloog langs ons huis en verdween innde verte (niet zo ver) achter andere huizen.. Ik weet niet of hij gechrasht was want er was geen knal... Toen werd ik wakker en keek ik op deze site en zag dus dat ik niet de enige was.. Wie kan mij helpen met de betekenis van deze droom? Het was heeel heftig vergeleken met mijn andere dromen.. Alvast bedankt!!!!! :)

27 december 2012

Ik droom vrij regelmatig over vliegtuigcrashes. Toen ik een paar weken zwanger was van mijn zoon droomde ik dat ik neerstortte, maar dat 'overleefden' we en er was opluchting. Voor mijn gevoel was het een droom dat aangaf dat ik niet bang hoefde te zijn en dat alles goed zou komen.

Maar ik droom(zoals vannacht) heel vaak dat ik kijk naar een vliegtuig en dat vliegtuig komt dan steeds dichterbij. Ik stond dit keer in een gebouw in een kamer waar veel glas was. Ik zag het vliegtuig rondjes om de kamer vliegen en het kwam steeds dichterbij. De motoren waren op nog geen drie meter van me verwijderd. Opeens is er dan het beklemmende gevoel dat het vliegtuig de kamer zal doorboren en zie ik hem ook daadwerkelijk naar binnen vliegen. Het is verschrikkelijk beangstigend. De wetenschap dat hij naar binnenkomt en ik er niets tegen kan doen maakt me in mijn dromen knettergek.

Vaak staat het voor onrealistische doelen, maar ik heb juist besloten gas terug te nemen dus dat kan ik niet rijmen.

Bart
4 januari 2013

Ik droomde nagenoeg hetzelfde. Zag een vliegtuig in de lucht die ineens keihard neerstorte. Ik moest samen met 1 of 2 bekenden rennen, omdat we anders weleens in de rampzone terecht konden komen. Dus niet persee dat het vliegtuig op ons zou storten, maar wel zo dichtbij dat we door brand of de klap letsel zouden kunnen oplopen. Het vliegtuig brak in twee stukken, verder geen heftige brand. Na de klap was het allemaal niet meer zo heftig. Even later kwamen er een aantal mensen voorbij met een dame in een rolstoel (zij was al invalide voor de ramp) die naar mij zwaaide en zei: "ik heb het overleefd". Zij was de enige ovelevende. Ik was zeer verbaasd dat zij het had overleefd, gezien de hevige klap en het in tweeen breken van het vliegtuig...

Wat betekent het overleven van die invalide vrouw?

groet,
Bart





Deze discussie is gesloten.