Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

vliegtuigongeluk

Miss_R
31 maart 2010

HOi,

ik droomde gisteren dat mijn nicht met haar 2 kinderen waren omgekomen door een vliegtuigongeluk en op het nieuws hoorde je haar zoontje roepen naar haar, aldus: mama, mama.
Wat wordt er met deze droom bedoeld. Ik vind het toch wel eng,

Adrie Vermeer
31 maart 2010

Beste lichtangel..

Ik zit ook met een terugkerende droom over een vliegtuig ongeluk.
Ik zie in de verte een vliegtuig neer storten en ga zo snel mogelijk naar de plek toe.
Daar aangekomen zie ik een man met zijn rug naar mijn toe staan.
Op het moment dat ik hem roep en vraag of ik hem kan helpen, verdwijnt hij ineens.
Wie is deze man en waarom heb ik deze droom ?

Groetjes


Adrie

Artemis
31 maart 2010

De ze ochtend toen ik besloot terug wat te rusten, heb ik een droom gehad waarbij mijn dochter en ik in een weiland stonden, hand in hand en ik zag in de verte een vliegtuig neerstorten, hij vatte eerst vuur en stortte toen neer, De brokstukken vlogen langs voor om ons heen voorbij maar raakte ons niet, ik keek er naar en bleef staan.

Ik herinner me het gevoel toen ik zag hoe het vliegtuig vuur vatte en besefte dat hij ging neerstorten dat ik de angst voelde van " oh jee die gaat ons toch niet raken" maar toen de brokken voorbijraasden was het meer een observatieve houding zonder angst.

Kan iemand zijn mening of visie hierover delen?

Artemis

Annelies
3 mei 2010

Dat verliezen, in welk opzicht is dat? Of kan dat alles zijn? mens, dier, ding?
Ik vind het nl erg lastig om de crash te koppelen aan iets in mijn waakbestaan.
Toevallig gisternacht weer een vliegtuig neer zien gaan.
Ik ben alleen super slecht in dromen onthouden. Weet alleen dat het vliegtuig al heel laag was en ik gewoon wist dat het fout zou gaan.
En toen klapte ie idd tegen de grond. Ik weet ook dat ik vaker gedroomd heb over neerstortende vliegtuigen.

Suus
16 juni 2010

Wat ben ik blij dat ik niet de enige ben met deze droom.Bij mij is het eigenlijk geen droom maar ik krijg deze gedachten vaak overdag of als ik in gedachten ben...zou dat dezelfde betekenis hebben???

Robb
18 september 2010

Vannacht droomde ik een soortgelijk iets. Ik zat samen met mijn ouders en mijn vriendin op een terras bij een huis in Frankrijk, we kijken naar boven en zien een vliegtuig die bijna tegen een ander vliegtuig aanvliegt. Daarna maakt dit vliegtuig een rare manoeuvre en stort hij met zijn neus in de grond, vlakbij waar wij zitten. Op hetzelfde moment vliegt er nog een heel groot vliegtuig over die dezelfde manoeuvre maakt, en dit vliegtuig word tevens door straaljagers bestookt met raketten, op dat moment had ik het idee dat het wel eens gevaarlijk kon zijn, dus ik zeg tegen de rest dat we naar de kelder moeten. Ik ren naar beneden en ga in de kelder op zoek naar de wereldontvanger van mijn vader. Ik had de gedachte dat het grote vliegtuig ook neergestort was, maar dit werd door anderen tegengesproken.

Normaal onthoud ik mijn dromen niet of nauwelijks, maar van deze droom herriner ik elk detail. Zelfs de kleuren van de deur, hoe de bank eruit zag, etc.

N.
24 september 2010

Ik droom regelmatig dat ik een vliegtuig heel laag over de daken zie scheren, dreigend mijn richting uit.
Het is altijd in de buurt van mijn huis of zeker in mijn stad.
Ik weet op dat moment zeker dat het zal neerstorten, de vraag is alleen waar.
Recht op mij? Op mijn huis? Op het huis van familie/geliefden?
Ik denk nooit aan de inzittenden, enkel aan mijn dierbaren en ben dan zeer bang dat één van hen zou getroffen worden.
De droom eindigt meestal zo dat het vliegtuig ergens achter een groot gebouw verdwijnt en ik ervan uitga dat het daar neerstort (ik zie het nooit gebeuren). Meestal ben ik er ook relatief gerust in dat het 'ver genoeg' is van mijn familie/vrienden..
De dromen zijn zeer levensecht en dreigend.
Deze nacht droomde ik echter dat er een vliegtuig neergestort was twee straatjes verder van mn ouderlijk huis. Ik kon door het raam de rokende neus van het vliegtuig zien. Ik besefte tijdens mijn droom "He, da's anders dan in mijn andere dromen, deze keer is het al neergestort en heb ik het niet zien gebeuren".

Cor
28 september 2010

Ik heb deze nacht een verschrikkelijke droom gehad.

Ik sta in m'n eigen tuin en zie een vliegtuig heel laag in de lucht overkomen.
Het vliegtuig maakt op een gegeven moment een rare bocht en stort neer op het huis van de buren.
Later blijkt dat de vleugel dwars door mijn huis is gesneden op de plek waar ik me eigenlijk had voorgenomen te ziijn.
Ook wordt in m'n droom duidelijk, dat ik ernorm veel geluk heb gehad, maar verneem later, dat een goede vriend is omgekomen die op het laatste moment besloten had te gaan vliegen.

Wat is de betekenis van deze droom ?

29 september 2010

Hallo,
Ik heb ook al een aantal keer een droom gehad dat ik een vliegtuig heb zien chrachen. Vannnacht had ik er weer 1. Ik ben in mij achtertuin met man, kind en moeder. Ineens zie ik een KLM vliegtuig heel laag aankomen vliegen en ik weet dat die gaat chrachen. Hij chracht indedaad op zo'n 5 meter van ons vandaan, in de sloot die grenst aan onze tuin. Ik schreeuw naar hun..RENNEN..je verwcht immers een inmense explosie, maar dit gebeurde dus niet, want hij lag in de sloot. Vreemd hoor, een grote jumbojet hier achter in de sloot van 5 meter ? breed. Er was verder geen paniek en toen werd ik wakker. Wel herinnert vanmorgen deze droom mij aan de paar dromen eerder van het zien van een chrach van een vliegtuig. Kan iemand mij vertellen wat ik hier mee moet? Ik kan me wel een beetje vinden in bovenstaande dromen met reacties, maar dit lijkt wel net ffies anders.

Alvast bedankt voor de moeite...

Sonja

Cor
1 oktober 2010

3 dagen geleden schreef ik over mijn droom (zie 2 berichten hierboven).
Nog geen dag later is mijn goede vriend overleden.
Niet door een vliegtuigongeluk, maar door een hardstilstand.
Raar, maar waar stond de klok stil op het tijdstip dat hij is overleden.

Ik ga ervan uit, dat mijn droom niets te maken heeft met het overlijden van mijn goede vriend,
maar ik vind het wel eng en raar.

KLEINTJER
27 november 2010

Ik heb gister een droom gehad over dat ik in een vlieftuig stapte opweg naar iets? wat weet ik niet, het vlieftuig waar ik in zat vloog steeds super laag en leek de hele tijd of het neestortte , maar het vloog eigelijk om alles heen , zoals: grote gebouwen, snelwegen, bomen, maar het was toch een groot vliegtuig, na lang gevlogen te hebben kwamen we boven een soort eiland, toen kwam de piloot uit het kamertje (hij had een rood pak aan) en zei: sorry maar dit moest ik doen, toen stortte we na lang neer, alleen we zaten niet hoog, het leek alsof we in de bomen gingen landen op het eiland, maar we plofte in de zee ,rusitg, toen werd ik wakker!

heeft dit iets te betekenen?
mvg R

duck
7 december 2010

5-12-10 Gedroomd dat een vliegtuig van KLM in de lucht in de problemen kwam. Hoe het afliep en waar ik mij op dat moment bevond, geen idee. In elk geval niet in het vliegtuig. Iemand enig idee wat dit te betekenen heeft of kan het ook een voorspellende droom zijn?

Nelus
22 december 2010

Hallo,

Lees al veel over dromen met vliegtuigrampen, ik heb vannacht een enge droom gehad over 2 vliegtuigen die tegen elkaar aanbotsen in de lucht, was eerst ver weg en de botsing werd steeds herhaald in mijn droom en kwam steeds dichterbij, met brokstukken die om mn oren vlogen, was bij mijn ouderlijk huis (boerderij).. Wilde en vertelde het ook aan iedereen die het wilde horen en wie ik tegenkwam in mn droom~!

Maakt dat nog verschil met wat deze droom betekend?

GreetZzz Nelus

Mariek
23 december 2010

Ik heb een keer gedroomd dat ik een "oorlogsvliegtuigje" zag met mijn opa (die leeft nog) erin. Hij ging neerstroten en ik keek met mijn vader toe en ik wilde hem helpen. Mijn vader zou wel gaan vliegen en opeens zat hij in het vliegtuig en niet mijn opa. MIjn vader stortte neer en ik bleef over met mijn opa. Toen werd ik wakker! Het gekke is dat mijn opa en mijn vader elkaar goed kennen en redelijk vaak zien maar bijna nooit praten. hun relatie is niet zo goed, er is geen ruzie maar mijn vader zou mijn opa niet op zo een manier helpen.

En wat Hans steeds zegt over neerstorten (het wijst altijd op verliezen in ons waakbestaan) snap ik dan niet helemaal.

Misschien kan Hans mij iets meer vertellen.

Groetjes Mariek

Kimenya
23 december 2010

Je verwerkt in je dromen wat je overdag bezighoudt, dus je zou misschien willen dat je vader je opa op die manier zou helpen, snap je?
grts Kimenya

melissadreamer
29 december 2010

ik zal mijn droom zo gedetaileerd mogelijk uit leggen. We hebben een soort bijeenkomst (heeft iets weg van een begrafenis maar ik ben niet verdrietig) in een oude gymzaal. hierna ga ik naar mijn ouderlijk huis (een flat) het is donker buiten. maar wel overdag. Mijn moeder staat in de keuken in een groene jurk. (zij leeft nog ook in het echt en die jurk ken ik niet) ze is eten en drinken aan het maken voor mijn collega's Dan zie ik op een zwart wit scherm die de buitenkant van ons huis in de gaten houd een vliegtuig (dat zwart wit scherm lijkt op een intercom scherm) Het vliegtuig cirkelt over ons flat. Ik weet dan al als hij in zal slaan de flat zal in storten. Dan zie ik op het scherm dat hij inslaat. En 2 seconden later slaat hij echt in aan de gallerij kant. Ik ren naar voren en bedenk me dat ik mijn katten moet zoeken. Maar ik zie ze niet. ik kom onderweg wel mijn vader tegen. Dan voel ik hoe de flat begint over te hellen naar de balkon kant. Alsof hij om gaat vallen. er stort een gedeelte in. Dan ren ik naar de gallerij kant en sta daar een gedeelte van de gallerij is nog in tact. Mijn zusje staat naast me en voor onze voeten brokkelt de gallerij af. Ik zie dat als ze er op staat er steeds meer afbrokkelt. Dan ren ik terug naar binnen want ik heb het idee dat we via het puin beneden kunnen komen (iki woon btw op de 10de verdieping. Dus het zou nooit kunnen maar toch. Ik ren naar een van mijn collega's en zeg dat hij mee moet komen. Dat we weg kunnen komen. Dan gaan we samen naar het puin en beginnen we te klimmen. Het lijkt veel minder hoog als 40 meter. Dan zie ik naast me een soort van water glijbaan. Een andere collega gaat daar in liggen en wil zo naar beneden. Ik wil het niet en ik weet niet waarom. Ik zeg tegen haar dat het gevaarlijk is. Maar ik weet dat ik dat lieg. Ik weet neit waarom ik niet wil dat ze mee gaat maar dat is niet de reden. Dan lopen we verder over de brokstukken en beginnen een soort dorp in te rennen. Overal hangt stof. En ik herken het dorp (vraeemd maar ik ben er vaker geweest in mijn dromen. Na een tijdje kijk ik achter me. En zie het flat gebouw omvallen. Het stort niet inelkaar. Het helt over naar een kant en valt. Eerst denk ik dat ik blij ben dat ik weg ben samen met die collega. Maar dan besef ik me dat ik verdrietih moet zijn want iedereen zat nog in het flat. En ik zeg iets van dat ik iedereen kwijt ben. Dat mijn katten en mijn moeder en mijn zusje daar nog waren. Dat ik alles kwijt ben. En de collega slaat een arm om me heen en zegt dat ik niet alles kwijt ben...... En ik weet dat die collega op zich zelf doelt. ..... Het was heel raar en heel echt. Als jullie nog meer gedataileerde info willen hebben roep maar. Schrijf mijn dromen altijd op en herinner me vaak rare details... Wie kan m ij helpen aan een betekenis.

29 december 2010

Hoi Alle maal

Het neerstorten van vlieftuigen, kan een vorspellende droom zijn.
Maar het kan ook een waarschuwing zijn voor de persoon die dat droomd, het kan verlies betekenen of dat je het contact met dr aarde verloren hebt, niet goed geaard.
De ontploffingen die daar bij gepaart gaan duiden op omkeer ten goede of minder goede verwachtingen het kan er op wijzen de wij onze zenuwen niet goed in bedwang hebben.

Groeten H@ns.

mieke2011
31 januari 2011

Ook ik droomde over een vliegtuigcrash. Alleen ging het in mijn geval om een experimenteel vliegtuig, genre concorde, maar dan met twee vleugels.

Speciale betekenis?

marleenk76
7 maart 2011

hoi allemaal,

ik lees net de berichten van iedereen die over vliegtuigen dromen.

Mijn droom is wel anders maar misschien dat iemand me kan helpen hem te ontrafelen.

Ik sta voor het raam in mijn eigen woonkamer (6 hoog) en zie recht voor me 2 vliegtuigen naast elkaar vliegen, ze gaan even hard en zijn precies dezelfde soort vliegtuigen. op een gegeven moment draait het linker vliegtuig op z'n kop en vliegt zo verder, het rechter vliegtuig vliegt er dan nog steeds naast. en dan in dezelfde droom (of soms wordt ik wakker en droom ik daarna gewoon verder over dezelfde droom) zit ik opeens in het vliegtuig die opnieuw opstijgt en daarna op z'n kop vliegt, ik weet dat ik op z'n kop zit maar het voelt gewoon normaal ik ben wel wat nerveus voor het opstijgen maar dat ben ik normaal in de realiteit ook.

iemand enig idee wat dit ongeveer kan betekenen??

groetjes marleen

Jean
13 mei 2011

Hoi!

Ik heb vannacht ook een droom gehad over een vliegtuigcrash waarvan ik graag de betekenis zou willen weten. Even voor wat achtergrond info over mij: Ik woon op dit moment tijdelijk in Curacao, al mn vrienden en familie zijn in NL. Heb hier gruwelijke dingen zien gebeuren en meegemaakt.

Ik droomde vannacht dat ik in mn huis zat met al mn vrienden, mn ouders waren op vakantie in Curacao en waren vlak bij. Over de straten werd geroepen dat er een troep terroristen op het eiland waren geland. Iedereen was overstuur en wilde meteen het viegtuig terug naar Nederland pakken.
We reden met zn alle naar het vliegveld om te kijken of we een ticket konden boeken.
Maar op het moment dat we de parkeerplaats van het vliegveld opreden stegen ineens alle vliegtuigen die op het vliegveld stonden op.
De vliegtuigen vlogen net boven de straatverlichting en we konden zien dat de terroristen er in zaten. Echt iedereen stond te schreeuwen en te gillen, maar ik was kalm en vrolijk.
De terroristen begonnen een beetje te stunten met de vliegtuigen & maakte loopings, maar de vliegtuigen waren te groot om loopings mee te maken, dus chraste de vliegtuigen. Er kwam heel mooi vuurwerk vanaf, iedereen was ineens net zo kalm en vrolijk als ik en gingen heel rustig zitten kijken hoe de vliegtuigen chraste.
Maar nadat alle vliegtuigen gecrasht waren drong tot iedereen door dat we de komende weken het eiland niet meer af konden en raakte weer iedereen in paniek & ik bleef rustig en liep naar mn ouders toe.

Het was echt een heeel vreemde droom. ben heel erg benieuwd naar de betekenis hiervan.
Alvast bedankt!!

Stephanie
31 mei 2011

Ik had ook zo'n droom deze nacht... alleen vond ik het enorm spectaculair, lol. En de lucht was fantastisch precies een schilderij, een bewegende schilderij. Het vliegtuig stortte neer middenin een stad en crashte op een paar gebouwen, deze gebouwen stortten in. Ik stond verderop te kijken naar het "mooie schouwspel" ik moest nu zelf wegvluchten want steeds meer gebouwen stortten in ik liep en liep en stond plots zelf bovenop gebouwen waar ik van het ene naar het andere gebouw moest springen, want deze zakten ook in, tot ik op het laatste gebouw raakte die ook instortte, ik raakte niet meer snel genoeg weg. Ik werd bedolven onder brokstukken, maar leefde nog. Ik was de enige overlevende van de mensen die zich in die omgeving bevonden. Ik werd toen gered door reddingswerkers :)

brendan
6 juli 2011

Hallo ik heb laatst ook een droom gehad dat ik in een vliegtuig zat met me vader en dat we neerstortte maar we overleefde het wel.. Ik heb nog nooit zo'n droom gehad en ik ga vaak met het vliegtuig , er zijn meer vragen hierover maar ze zijn niet allemaal beantwoordt. Alvast bedankt!

claudiskim9
21 juli 2011

ik heb vandaag gedroomd dat ik op een schommel zat op een groot grasveld, met mijn vriendin, voor onze school ofzo.
er vlogen heel erg veel vliegtuigen laag omdat het slecht weer was. een kwam richting ons en kwam steeds lager. ik zei tegen mijn vriendin: die gaat neerstorten. en hij stortte voor ons neer. en we zaten nogsteeds op die schommel. maar het vliegtuig was helemaal leeg? nieteens een piloot! het vliegtuig lag uit elkaar maar er was geen rook, wel vuur. we renden naar binnen en iedereen bleef kalm alsof er niks was en niemand kwam kijken alleen de directeur. ik heb geprobeert zo veel mogelijk details te geven en of er meer betekenissen zijn. ( voor het lege vliegtuig ). De stoelen van het vliegtuig zaten heerlijk trouwens. hihi. en op het eind werd hij naar een reparatieplek gebracht. heel gek. iemand ?

Sven
27 juli 2011

Steeds als ik het geluid van een vliegtuig hoor als ik buiten ben, word ik steeds heel bang en denk ik dat ie gaat neerstorten.
Weet iemand hoe ik hier vanaf kan komen?

16 augustus 2011

ik heb steeds ook zo'n droom alleen ik sta dan in me flatje naar buiten te kijken of ik word erop gewezen dat de vliegtuig gaat neerstorten en dan vraag ik gelijk naar de datum van die dag en dat cijfer, datum vergeet ik dan niet meer en dat gevoel alsof de hele wereld trilt en harde knal en overal vuur

ong 2 jaar geleden droomde ik dat een kat een muis had gedood en er lag overal bloed ik heb het opgezocht en het was niks goed en dat klopte ook nog geen 2 dagen later was mijn oma overleden

maar over dat vliegtuig ongeluk snap ik niet veel van en vooral over de datums die steeds terug komen

wat betekend dit?





Deze discussie is gesloten.