Relatiehoroscoop

Weegschaal met Steenbok

Beste Weegschaal,

Wanneer je de intellectuele aanpak van Weegschaal samenbrengt met de methodische, serieuze aard van Steenbok, dan stuit je op flink wat obstakels zo nu en dan. De manier waarop ze zichzelf uitdrukken naar elkaar is voor beiden onaantrekkelijk. Deze twee sterrenbeelden zijn niet vaak tot elkaar aangetrokken.

Weegschaal is extravert en praat graag. Steenbok wordt door Weegschaal gezien als afzijdig. Dit kan Weegschaal afgewezen en ongemakkelijk laten voelen. Maar Steenbok is de betere luisteraar van de twee. Weegschaal heeft tekens van genegenheid nodig en Steenbok acht ze vaak onnodig.

Weegschaal laat Steenbok balans zien wat betreft het loslaten van angsten in het uitdrukken van emoties. Maar vergis je niet, Steenbok voelt wel, maar vindt het gewoon lastig om zijn gevoelens uit te drukken. Hierdoor lijkt Steenbok een nogal koele kikker. Steenbok is dan wel niet zo romantisch als Weegschaal, maar kan Weegschaal wel laten zien hoe hij meer gestructureerd kan leven.

Weegschaal herinnert Steenbok dat hij wellicht wat te verdwaald is in zijn werk en het bereiken van zijn doelen.

Weegschaal kan Steenbok helpen te ontspannen en te genieten. Weegschaal houdt van sociale bezigheden, en Steenbok kan zeker zijn dat Weegschaal altijd een tactvolle rol zal spelen tijdens deze sociale bezigheden. Steenbok wil een partner die de baas kan imponeren, goed kan koken, of de gasten van een bedrijfsfeestje kan entertainen. Dit is wat Steenbok absoluut doet laten glimlachen.

Zo af en toe neemt Steenbok niet de tijd die nodig is voor zijn partner. Steenbok geeft de voorkeur aan dingen afmaken, dingen bereiken. Dit boven socializing. Weegschaal maakt juist af en toe tijd om tijd door te brengen met gezelschap. Weegschaal ziet Steenbok is veel te streng, onwetend over hoe hij van het leven moet genieten.

Hoe kan deze relatie kans van slagen hebben? Het is lastig om deze twee in een relatie te zien. Weegschaal houdt van afwisseling in zijn leven, maar Steenbok houdt juist van routine. Steenbok zal Weegschaal de praktische noodzaak van dingen laten zien. Weegschaal zal Steenbok de schoonheid van het leven proberen te laten zien.