Relatiehoroscoop

Waterman met Maagd

Beste Waterman,

Wanneer Maagd en Waterman eenmaal samen zijn, dan kun je zeker zijn dat ze nog een lange tijd goede vrienden zullen zijn. Hoewel hun karakter nogal verschilt, aarde (Maagd) en lucht(Waterman), de aantrekkingskracht naar elkaar zal grotendeels door hun manier van denken komen.

Maagd, de perfectionist, is altijd aan het analyseren. Dit trekt de humanitaire Waterman wel. Zij voelen zich aangetrokken tot de mensheid, op een globaal niveau. Een andere overeenkomende eigenschap is dat zowel Waterman als Maagd nogal onafhankelijk zijn, en ze kennen zichzelf goed.

Zo af en toe raakt Maagd wel geïrriteerd of gefrustreerd van Waterman, want Waterman denkt niet zo lang na over problemen als dat Maagd zou willen. Watermannen zijn tevens ook afstandelijker dan Maagden. Maagd tolereert geen verwaarlozing, terwijl Waterman lekker aan het stappen is met vrienden. Dit zal zo nu en dan nogal wat wrijving tussen Waterman en Maagd opleveren. Waterman moet niet vergeten om af en toe wat tijd vrij te maken voor Maagd. Samen een agenda of rooster opstellen waar jullie het allebei mee eens zijn zal goed doen voor Maagd.

Maar verwacht niet van een Waterman dat ze zich er feilloos aan houden, spontaniteit is namelijk meer hun stijl.

Maagd past zich goed aan aan veranderlijke omstandigheden, terwijl Waterman meer vast zit in zijn eigen manieren. Als verandering in de relatie noodzakelijk is, dan kun je er zeker van zijn dat het niet Waterman zal zijn die zal inleveren. Zij hechten te veel waarde aan hun vrijheid. Maagd moet wat dimmen met de preken wanneer ze met Waterman communiceren. Waterman vindt het namelijk nogal een gezeur.

Omdat Waterman nogal een vrije geest heeft zal Maagd moeite gaan krijgen om hun mening over te brengen aan Waterman. Een tip voor Maagd is om niet te vergeten dat Waterman altijd op de hoogte is van de omstandigheden. Ze weten precies wat er speelt en waar het over gaat, hoe afstandelijk ze ook overkomen. Ja, Maagd en Waterman moeten leren om water rustiger met elkaar om te gaan.

Waterman en Maagd hechten allebei veel waarde aan de zorg voor anderen, bijvoorbeeld vrienden. Jullie hebben elkaar wellicht ontmoet tijdens het werk, via vrienden of als leden van een (sport)club of organisatie. Waterman heeft zijn vrienden om zich heen nodig en houdt van socializing. Maagd houdt van vooruit plannen en perfectioneren, dus Maagd zou kunnen proberen om een surprise party te organiseren voor Waterman.

Waterman kan Maagd’s kijk op het leven verbeteren door ze wat ruimer te laten denken. Maagd voegt praktische waarde toe aan Waterman’s inventieve en intuïtieve theorieën. Maagd’s precisie kan Waterman’s zoektocht naar het nieuwe en onbekende helpen door die elektrische lading waarover ze beschikken te structureren.