Relatiehoroscoop

Waterman met Leeuw

Beste Waterman,

Heb je ooit wel eens iemand horen zeggen 'tegenpolen trekken elkaar aan'? Het ziet er naar uit dat deze tegenpolen samen een heel goed team vormen. Leeuw is een 'fixed' vuurteken, en Waterman is een 'fixed' luchtteken. 'Fixed' is Engels en heeft betrekking tot stabilisatie, vastberadenheid, diepte en persistentie. Ze zijn vaak niet flexibel, eigenwijs en streng. Stier en Schorpioen zijn de andere twee 'fixed' sterrenbeelden. Terug naar Leeuw en Waterman. Waterman is vaak betrokken in alles dat Leeuw doet; van partners tot teammaten tot vrienden. En vaak kiezen ze elkaar als paar.

Een overeenkomende eigenschap tussen hen is hun eigenwijsheid. Geen van beiden houdt van verandering. Ze geven de voorkeur aan hun gebruikelijke routine en leefomgeving. Wanneer een Leeuw betrokken raakt met iemand, dan hebben ze de neiging om zich vast te bijten in die persoon. Bijna obsessief. Ze zullen altijd zorgen dat ze een bepaalde toewijding behouden in het verzorgen van hun partner. Wanneer Leeuw aangetrokken raakt tot een Waterman, dan zoeken ze iemand uit die invulling kan geven aan hun spontaniteit.

Of iemand met uniek talent. Waterman is vrij extravert en speels, precies zoals Leeuw gewend is om te zijn.

Zo nu en dan zullen deze twee sterrenbeelden hun verschillen onder ogen moeten zien, om wrijvingen de baas te zijn. Leeuw wil de baas zijn. Waterman wil vrij zijn en de dingen kunnen blijven doen die hij wil doen. Hij is vrij individueel gesteld, en zal niet snel zijn persoonlijke vrijheid op het spel zetten. Leeuw zijn les is om te leren niet altijd zo bezitterig over te komen. Waterman kan hem leren om te leven en laten leven.

Weet van te voren dat Waterman door het leven gaat op zijn eigen manier en op zijn eigen tempo. Romantiek begint met gesprekken die beiden hun interesse wekken. Waterman kan soms best inconsistent zijn. Niet in staat zijn een bepaalde routine vast te houden met een partner. Ze geven de voorkeur aan een partner die zowel individualiteit in actie als gedachte uitdrukt. Waterman voelt zich snel aangetrokken tot verschillende type mensen. Ze hebben een interesse in de mensheid in het algemeen. Leeuw zal misschien snel de indruk krijgen dat Waterman voor hem een betere vriend is dan een partner. Misschien ontdekt Leeuw ooit dat ze vrienden waren op het eerste gezicht, en toen verliefd raakten toen de vriendschap voor vast was.

Leeuw is een charmante gastheer/gastvrouw die er zeker van zal zijn dat Waterman zijn vrienden kan entertainen. Waterman voelt zich aangetrokken tot hen die hem toestaan zichzelf te kunnen zijn. Leeuw zal leren tolerant te zijn en gehoor te geven aan deze wensen, door niet te veeleisend te zijn of te verwachten dat Waterman zichzelf niet zal zijn.

De beste manier waarop Leeuw een Waterman tevreden kan stellen is door af en toe zichzelf wat ongewoon op te stellen. De dingen vernieuwend houden met unieke ideeën. Watermannen zijn veranderlijke personen die zich aangetrokken voelen tot personen die experimenteel zijn en open staan om alles in ieder geval één keer geprobeerd te hebben. Leeuw zal verrukt zijn met alle kennis die Waterman hem kan bieden, en zal vol trots zeggen: 'Nu voel ik pas dat ik echt leef!'.