Relatiehoroscoop

Kreeft met Ram

Beste Kreeft,

Één van de meest belangrijke problemen met deze combinatie heeft te maken met misverstanden en botsingen tussen de ego's. Waarom? Omdat ze zich op totaal verschillende manieren uiten. Aan de emotionele, waterige geaardheid van kreeft's behoefte voor geruststelling en toon van gevoeligheid lijkt nooit te worden voldaan door de onafhankelijke Ram. De niet-passende stijlen van zelfuitdrukking is echt een enorme uitdaging voor dit paar. Dit is één van de redenen dat deze twee sterrenbeelden zich totaal niet tot elkaar aangetrokken voelen. Ook zijn ze vaak niet in staat om zich aan elkaar aan te passen om het te laten werken.

Je partner Kreeft is zachtaardig, moederachtig, verzorgend en bedachtzaam. Vaak begrijpt Kreeft Ram niet, en zien ze Ram als ongevoelig, onbedachtzaam en bazig. Dit kan wrok opbouwen bij Kreeft, wat leidt tot weerstand of tegenzin om de relatie voort te zetten. Ram heeft veel frustrerende emotionele uitdagingen omdat Kreeft's gemoedstoestand constant wisselt. Want de snelle beweging van de maan passeert twaalf verschillende zelfuitdrukkingen binnen een periode van een maand.

Laten we een paar liefdeslessen bekijken, voor zowel Ram als Kreeft. Tijdens de eerste periode van de relatie merken jullie de verschillen al tussen hoe het huishouden gedaan moet worden, hoe de kinderen opgevoed zouden moeten worden en ervaren jullie vooral ook veel misverstanden tussen elkaars reacties en gedrag. Dit bouwt weerstand op, wat het onmogelijk maakt voor Kreeft om zijn/haar natuurlijke warmte uit te stralen naar Ram. Ram kan wel eens ongeduldig raken en zijn uitingen van geruststelling naar Kreeft opgeven.

Aan de positieve kant zal Ram zeker zijn dat hij een lekkere warme maaltijd op tafel heeft staan, want Kreeft is een expert in het op orde stellen van het thuisfront, vooral in de keuken! Ram moet leren geduldiger te zijn, maar Kreeft's mededogende verzorging zal altijd klaar staan om Ram te voorzien van emotionele ondersteuning.

De meest belangrijke gelijkenis tussen deze twee sterrenbeelden is het feit dat ze allebei goed zijn in het afhandelen van noodsituaties. Ram neemt de rol van broodwinnaar op zich, Kreeft die van huishoud(st)er. Ongeacht het geslacht kunnen deze twee een bedrijf runnen. Ze zouden dan het beste samenwerken in de voedselindustrie, in een restaurant of in ontroerend goed.

Maar onthoud, Kreeft heeft veel zorg en bedachtzaamheid nodig. Maar Ram kan wel eens niet geduldig genoeg zijn om dat zelfs te merken. De beste manier voor Ram om zich aan een Kreeft aan te passen is door simpelweg af en toe een moment van waardering te geven, met een tintje liefde. Of gewoon woorden van waardering met een gemeende knuffel. Dat betekent ontzettend veel voor Kreeft!