Droomwoordenboek

U

Ufo t/m Urn

Ufo
Een ufo in je droom verwijst naar het verlangen om je spiritueel doel in het leven te vinden. Een alternatieve droomuitleg zou kunnen zijn dat je het gevoel hebt vervreemd te zijn van degene om je heen. Deze droom kan ook een metafoor zijn, welke suggereert dat je enigszins 'spacey' houding hebt. Je zou dan moeten proberen je voeten meer op de aarder te houden.
Ui
Het in een droom zien van veel uien symboliseert de mate van boosaardigheid en jaloezie die je zult ervaren omdat je succes boekt. Als je uien eet zul je alle tegenstand de baas kunnen. Het zien van uien op het land geeft aan dat er voldoende rivaliteit is om op je hoede te blijven.
Uil
Een uil staat symbool voor wijsheid, inzicht en deugdzaamheid. De uil is daarentegen ook synoniem voor de duisternis en de dood.
Uitgemergeld
Als je droomt over een uitgemergeld gezicht, suggereert dit dat je erg vermoeid raakt van een bepaalde situatie.
Uitkleden
Als je droomt dat je jezelf uitkleedt, suggereert dit dat je eerlijk moet zijn en je werkelijke gevoelens zou moeten openbaren. Een andere uitleg is dat deze droom verwijst naar je sexualiteit.
Uitverkoop
Als je droomt dat iets in de uitverkoop is, vertegenwoordigt dit de mogelijkheden die al binnen je bereik liggen. Het zou er misschien ook op kunnen wijzen dat je jezelf op een bepaald gebied onderschat.
Uniform
Als je droomt dat jij of iemand anders een uniform draagt, geeft dit je verlangen aan om deel uit te maken van een groep. Het kan ook betekenen dat je je wellicht teveel conformeert naar de mening van anderen. Leer voor jezelf te denken en wees je eigen persoon. Als je mensen in vreemde uniformen ziet, duidt dit op onrust.
Universum
Een droom over het universum staat symbool voor je creativiteit. Het geeft tegelijkertijd aan dat je het grotere plaatje ziet en je meer bewust bent van je omgeving.
Uranus
Dromen over deze planeet vertegenwoordigen originaliteit, vrijheid en individualisme. Je hebt een rebelse en onconventionele denkwijze. Deze droom is tevens een verwijzing naar het onbekende.
Urine
Een droom over urine staat symbool voor gevoelens die je hebt afgewezen.
Urinoir
Een droom over een urinoir wijst op wanorde in je persoonlijke relaties.
Urn
Een urn in je droom geeft aan dat je je opgebrand of uitgeput voelt en vertegenwoordigt tevens uitgedoofde gevoelens. De urn staat ook symbool voor het verleden.