Droomwoordenboek

K

Kermis t/m Kleermaker

Kermis
Als je droomt dat je op een kermis bent, suggereert dit dat je terugverlangt naar je kindertijd, een periode waar dingen een stuk eenvoudiger leken. Je zou het gevoel kunnen hebben je remmingen te laten gaan je niets aan te trekken van culturele en sociale normen.
Kerstboom
Een droom over een kerstboom symboliseert familiefeest, samenkomst en familieverhoudingen. Je zou één of andere angst of stress in je huiselijke leven kunnen ervaren. Het wijst tevens op een passage van tijd, zelfontwikkeling en spirituele verlichting. Overweeg ook eens de gevoelens en emoties die je hebt tijdens de feestdagen om dit droomsymbool te kunnen duiden.
Kerstman
Als je de Kerstman ziet in je droom, wijst dit erop dat je meer zou moeten leren geven, accepteren en/of te vergeven. Je zou een specifiek aspect van jezelf moeten erkennen en daar aandacht aan schenken.
Kerstmis
Een droom over kerstmis symboliseert samenzijn van familie, herenigingen, feest, vrede, gulheid en mensvriendelijkheid. Kerstmis vertegenwoordigt ook een nieuw begin en een frisse start. Denk ook aan je persoonlijke associaties met de feestdagen.
ketting
Dromen over kettingen wijzen op een verlangen los te breken uit een bepaalde routine, een oude denkwijze of relatie. Als je in je droom geketend wordt, suggereert dit dat een bepaald gedeelte van jezelf krachtig onder controle gehouden dient te worden.
Keuken
Als je droomt over de keuken is dit een rechtstreekse verwijzing naar je behoeft aan warmte en spirituele geborgenheid. Deze droom kan ook symbool staan voor de verzorgende moeder. Een ander uitleg is dat de keuken staat voor verandering.
Kietelen
Wanneer je gekieteld wordt in je droom, wijst dit op een behoefte aan humor en lol in je leven. Je zou de dingen allemaal iets te serieus nemen.
Kiezelsteen
Een kiezelsteen vertegenwoordigt kleine irritaties en moeilijkheden in je leven. Wanneer je kiezelsteentjes gooit in je droom, suggereert dit dat je gekwetst voelt door kleine, onbelangrijke lijkende dingen. Het is tevens een symbool voor kritiek en roddel.
Kijken
Als je droomt dat je naar iets aan het kijken bent, duidt dit op een gebrek aan initiatief om een standpunt in te nemen, of actie te ondernemen. Deze droom kan ook je neutraliteit in een bepaalde situatie symboliseren.
Kikker
Een kikker in je droom vertegenwoordigt het potentieel om te kunnen veranderen of het onverwachte te doen. De kikker zou een vermomde prins kunnen zijn. Een andere betekenis zou kunnen zijn dat de kikker staat voor onreinheid.
Kikkervisje
Dromen over kikkervisjes suggereren dat je je volledige potentieel nog niet bereikt hebt. Voor vrouwen geldt dat deze droom ook kan duiden op een zwangerschapswens.
Kilt
Een droom over een kilt vertegenwoordigt verwantschap, kameraadschap en mannelijkheid. Je hebt de behoefte ergens bij te horen. Overweeg ook de kleur en het patroon van de kilt voor extra betekenis.
Kind
Als je droomt over kinderen verwijst dit naar je innerlijke kind, of duidt de droom op een terugkeer naar een kinderlijke staat. De droom dient als herinnering aan een periode van onschuld, puurheid, eenvoud en zorgeloosheid.
Kip
Als je droomt over kippen, suggereert dit lafheid en een gebrek aan wilskracht. Kippen vertegenwoordigen tevens overmatig babbelen en roddelen. Luister goed naar wat anderen over jou zeggen, of wat jij over anderen zegt.
Kladblok
Wanneer je in je droom een kladblok ziet, duidt dit erop dat je van alles af wil weten en gedetailleerde herinneringen ervan opslaat.
Klagen
Wanneer je in je droom ergens over klaagt, wijst dit er op dat je nog steeds in de rouw bent over een bepaalde verlies.Een andere uitleg is dat deze droom aangeeft dat je moet ophouden met je zelfmedelijden en een meer positieve kijk op het leven moet proberen te ontwikkelen. Pas als je jouw problemen en tegenslagen hebt overwonnen, zul je plezier ervaren en je persoonlijke doelen realiseren.
Klauw
Wanneer je een klauw van een dier ziet in je droom, suggereert dit dat je op je intuïtief en op je dierlijke instict zou moeten leren vertrouwen.
Kleding
Als je droomt over je kleren symboliseert dit hoe je overkomt op andere mensen. Kleren geven tevens aan op hoe je in het leven staat. Als kleren in je droom te strak zitten, dan suggereert dit dat je je op een of andere manier beperkt voelt: je zou je te weinig vrijheid in een relatie kunnen ervaren, of tegengewerkt worden op het werk.
Kledingkast
Als je droomt over een kledingkast voorspelt dit dat je geluk zal worden tenietgedaan omdat je probeert er rijker uit te zien dan je daadwerkelijk bent. Wanneer je in je droom ziet dat je kledingkast leeg is, dan zult u het gevaar opzoeken.
Kleermaker
Als je droomt over een kleermaker, symboliseert hij jouw creativiteit en vaardigheden.